• Cathy

    Missfall igen trots fragmin behandling

    Hej och ledsen att höra om att din graviditet avstannat Jag förstår att du är ledsen nu men som tur finns det andra mediciner såsom IL och pred som kan hjälpa dig! Du är så välkommen till Aten tråden även om du inte behandlas av Dr D Flera där går t ex på Serum i Aten och inte alls hos D. Du kan ha nåt annat än 'bara' dessa antikroppar och därför hjälpte inte fragmin. IL är likvärdigt ivig (i de flesta fall) men en blodprodukt och kostar skjortan så jag rekommenderar dig inte att ta ivig. Prova först iaf med IL, jag tror att den kommer att ge dig samma resultat. Man har frångått ivig på många kliniker när man märkt hur bra IL verkar.

    Hej che!! Hur har du det...?

  • Cathy

    che; ja, tiden går fort! Å stackars dig, jag kan bara ana hur jobbigt det måste ha varit med dina besvär efter förlossning. Och så säger dom att vaginal förlossning är mindre risk - struntprat! Har läst (och hör flera väninnor) som fått olika typer av problem efter förlossning. Jag hoppas du kommer till operation om det är det du vill och det kan hjälpa. Verkligen inte roligt att känna sitt underliv hela tiden....ta hand om dig! Vi testar om vi kan få syskon men mitt immunförsvar har verkligen gått till försvar....tror inte bara IL (och det andra gamla) hjälper längre Men blir det inte så blir det inte, vill är så tacksamma över att ha vår tjej.

  • Cathy

    Ann; ja, enligt studier ger ivig och IL samma effekt. Svårt att få ivig i Sverige men IL kan du nog alltid hitta nån som ger. Bor du i Sthlm? Här har vi dropphjälp iaf! Ivig är verkligen dyrt, inte värt att fundera på det innan du testat IL. Nej, IL skadar inte för det balanserar immunförsvaret. Vill du inte ta USA immuntesterna så kan du börja med att prova ta IL i början av cykeln, vid äl (eller ÄP) och vid plus.

  • Cathy

    che;å du, jag lider verkligen med dig! Och blir så arg!! Att det ska vara så svårt ibland att få snitt! Jag förstår dig precis vad gäller förlossningsskador, de var jag också jätterädd för. Jag hoppas innerligt att du blir av med dina symptom och kan bli gravid igen om du skulle vilja? Du har ju inte haft svårt att bli gravid så du hinner ännu! Stor styrkekram

  • Cathy

    Ann; å vilken sorglig historia Ledsen att höra att du förlorat ett barn, föräldrarnas värsta mardröm...

    Jag vet inte vad D tar idag betalt men ja jag betalade totalt ca20000 sek....? USA testerna går väl på ca 8000 SEK? + resa+ hotell + uppföljning tills man blir gravid (6000 SEK idag?). Plus om man ska ta mer 'vanliga' blodprov som man inte tagit i Sverige (men det hade jag gjort). Om du vill 'prova' ta dropp (eftersom du blir lätt gravid) så kan säkert nån köpa några påsar till dig från Aten. Om du alltså har nån som kan ge dig droppet? Jag skulle ta ett dropp redan i början av cykeln och ett vid äl. Och så vid plus och därefter var 3-4 vecka.

  • Cathy

    Ann; å stackars dig, vilken otur med din andra graviditet/dottern. Beklagar verkligen. Många undrar ju varför de blir en gång gravida utan problem och sen andra gången lyckas de inte...kroppen kan bilda många olika typer av antikroppar efter en graviditet. De är inte så att ni hade olika rhesus? Bra med planer, låter vettiga. Jag tog annars IL hela graviditeten och pga din bakgrund så skulle det säkert vara en bra ide. Och prednisolon också och fragmin förstås. Du kan säkert köpa till dig D:s immunfollow up efter att du lyckats bli gravid (om du inte åker till Aten för tester). Då behöver du ta blodprover (enligt hans schema) men han kunde kanske följa upp dig på det sättet?

Svar på tråden Missfall igen trots fragmin behandling