• AnnC

    Missfall igen trots fragmin behandling

    Tredje missfallet nu, första med fragmin behandling för det upptäcktes att jag har antifosfilipid antikroppar.
    Nån mer som fått missfall trots behandling ni trodde på? Känns så hopplöst

  • Svar på tråden Missfall igen trots fragmin behandling
  • AnnC

    Hej Che, vi har pratat lite innan i Aten tråden. Känner mig inte riktigt hemma där dock eftersom jag ju inte behandlas av dr D

    Jag tar fragmin en vecka efter äl till mens eller fortsätter vid plus. Är snart 34 år.

    Som du själv skrev, var glad de hade hittat nåt o att jag fick behandling. Var säker på att det skulle hjälpa. Är gravid i v 9 nu men graviditeten har stannat, har inte blött ut det än...,

    Ska prata vidare med min läkare i veckan, måste ju sätta till nåt mer, det kan ju varit ett "vanligt oturs" missfall men så naiv tänker jag inte vara och chansa.

    Jag tänker prednisolon eller helst ivig drop som dr braverman pratade om (hade en telefon konsultation). Men jag läste så många bra historier av de som lyckats efter fragmin och trombyl behandling just med dessa antikroppar.

    Jag vill gärna göra det där immuntestet men vi får se. Jag vet ju å andra sidan redan att det är immunrelaterat.

    Tomatjuice drack jag till plus. Tänk om jag var tvungen att fortsätta!!! Är det mitt fel?? Fan vad man klandrar sig själv. Vet ju inte om det hade hjälpt.

    Förlåt för rörigt inlägg...

  • AnnC

    Vet du förresten vad skillnaden är på IL och IVIG? Jag har för mig båda är nåt drop?

  • AnnC

    Ok så IL och ivig ska ge ungefär samma effekt? Hittade precis en sida där det står om ivig behandling mot höga nk celler och att kvinnor med antifosfilipid antikroppar ofta har höga nk celler. Kan man ta prov på nk celler här i Sverige tro?

    Annars låter det ju rätt så klockrent. Det är det jag måste prova. Tillsammans med pred, fragmin o resten av gänget så klart.

    Och i vilket fall kan väl drop inte skada??

    Det blir ju inte lätt att få ut detta här hemma gissar jag men min läkare har varit väldigt bra hittills så jag samlar underlag som jag kan visa henne på fredag!

    Hur ska man annars få tag på det?? Suck!

  • AnnC

    Che, kunde ni försöka direkt igen efter det sista missfallet med all behandling? Eller väntade ni en mens emellan?

  • AnnC

    Cathy vet du om man tar IL och ivig lika ofta, och hur ofta är det eller kan det vara olika?

  • AnnC
    Cathy skrev 2015-05-06 08:13:04 följande:

    Ann; ja, enligt studier ger ivig och IL samma effekt. Svårt att få ivig i Sverige men IL kan du nog alltid hitta nån som ger. Bor du i Sthlm? Här har vi dropphjälp iaf! Ivig är verkligen dyrt, inte värt att fundera på det innan du testat IL. Nej, IL skadar inte för det balanserar immunförsvaret. Vill du inte ta USA immuntesterna så kan du börja med att prova ta IL i början av cykeln, vid äl (eller ÄP) och vid plus.


    Det är väl de testerna som kostar typ 30.000? Känns lite onödigt när man vet att det är immunologiskt? Eller kanske inte. Men tänker man åtminstone kan prova själv först då, om det inte kan skada.

    Bor i borås. Vi blir hyfsat lätt gravida själva så ingen ivf... Har ju hört så bra om ivf kliniken i Falun annars att de är lite mer öppensinnade med dessa behandlingar. Så jag har faktiskt mailat de, bara för att kanske få en referens från nån svensk läkare. Sen i värsta fall om min egen läkare inte skriver ut, så tänker jag att falun kanske kan skriva ut iaf, och så kan jag kanske fixa nån som sätter droppet. Om det nu funkar så, man måste ju försöka!! Men då är det vid mens, äl och vid plus om jag förstår rätt? Inget senare?? Hur mycket IL, såg det fanns olika doser?
  • AnnC

    När jag börjar blöda nu då *gråt* ska jag ta IL redan då inför nytt försök om vi försöker utan att vänta en mens emellan?

  • AnnC

    Åh vad rörigt allt känns. Men 20-25.000 kr är det inklusive konsultationer då eller hur mycket av det kan tillkomma? Nästan så jag snart drar till Aten iaf.

    Min läkare är på spec Mvc och har varit väldigt tillmötesgående hittills och hon har även kontakt/samarbete med en expert i Gbg gällande mig. Jag hoppas så att de kan hjälpa till iaf... Har redan mailat och förberett ungefär vad jag är ute efter ska träffa henne på fredag.

    Che vad tråkigt att de nekade dig snitt! Riktigt dåligt faktiskt, och nu får du dras med problem också..

    Jag kommer vägra föda vaginalt om jag lyckas behålla ett barn igen. Jag har förlorat ett barn och även om det inte var i samband med förlossning så är jag livrädd för allt som kan hända. Har då även en vaginal förlossning som gått bra innan, även om jag också hade besvär nästan ett år efter... Andra barnet akutsnittades. Då var jag mest rädd för snitt... Så uppfattningen har ändrats. Svävar inte på några rosa moln här längre inte, är alldeles för medveten om allt som kan hända. Vill bara få ett friskt syskon till min levande dotter som blev berövad sin syster. Sen kommer jag då aldrig ge mig in i detta igen.

  • AnnC

    Det är verkligen en mardröm... Och alla immunproblemen började där, hon fick hjärtfel pga några antikroppar jag har. Och nu bara missfall på missfall. Mycket ska man allt kämpa... Första dottern var inga problem alls. Kroppen är en mystisk sak.

    Tack det var ju en idé att be någon köpa med drop till mig. Visst behöver man nål o slang o sånt också. Hur får man tag på det? Har en kompis som är läkare som jag hoppas kan/vill sätta droppet isf.

    Ok så plan A: övertala min läkare till behandlingen

    Plan B: be nån köpa med sig från Grekland

    Plan C: åka till Aten själv o köra hela baletten

    Bra att ha lite planer/back up planer

  • AnnC

    Min levande dotter fyllde precis 3. Min ängel skulle fyllt ett för två veckor sedan... Bara det är en jobbig period nu, hela maj förra året bodde vi på sjukhuset tills vi fick låta henne somna in

    Tyvärr hjälper inte fragmin mot ssa och ssb antikropparna som orsakar hjärtfel, jag har 20% risk att det händer igen. Hjärtfelet brukar utvecklas runt v 18-24 och då kommer det bli täta kontroller, ser man att det är på gång får man kortison (inte pred utan annan sort som ska gå via moderkakan) det är moderkakan som blir inflammerad och detta orsakar hjärtfelet... Man kan leva med hjärtfelet med, med pacemaker. Men eftersom ingen hade koll på E i magen så fick hon ju ingen chans och var väldigt svag när det upptäcktes och de tog ut henne. Hon fick sin pacemaker två timmar gammal men det som hände sen var att hon fick en infektion/blodförgiftning som hon inte klarade kämpa emot.

    Efter min vaginala förlossning sprack jag och blev sydd, kände av det många månader till jag helt plötsligt råkar känna att något hänger ut där! Det var en slemhinneflik som fick brännas bort senare.

    Tack för all info tjejer!!

    Ja kanske kan man kontakta dr D ändå för att följa upp? Kanske ska ta en konsultation och se vad han säger.

  • AnnC

    Ska ju tillägga med Che att mina små problem efter min vaginala förlossning går ju inte att jämföra med det du får utstå. Det blev ju lätt avhjälpt sen när jag märkte vad det var. Jag hoppas verkligen du får hjälp med det nu!! Inte roligt alls...

  • AnnC

    Uppdatering: hoppar på plan C direkt och ska prata med dr D nästa vecka.

    Blev bara ledsen idag när min läkare tyckte jag borde va beredd på att det kanske inte blir några fler barn!! Fick tid till Lennart Blomqvist men känns inte som att det kommer ge så mycket mer. Hej då Sverige, hej Grekland!

Svar på tråden Missfall igen trots fragmin behandling