Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Digestive skrev 2019-04-07 16:27:38 följande:
    Ok, då är jag med.

    Ja, de kallar sig för liberalkonservativa så det finns såklart vissa inslag av konservatism i partiet. Det finns dock inga inslag av socialism varför det kvarvarande tankegodset är ganska lätt att spåra till klassisk liberalism.

    Vet inte vad man ska tycka och tro om MED och Nyheter Idag. Chang Frick sköter tydligen affärer med utomstående parter (vilket säger en hel del om inflytandet han har) samt benämner sig som ägare och Jakob Bergman är ansvarig utgivare (bestämmer vad tidningen ska innehålla) samt äger varumärket. Ilan Sadé driver nättidningens PLUS-tjänster genom ett bolag som han äger samt skriver en del krönikor, hans benämns offentligt som ägare men det går inte att fastställa vad han har för inflytande överhuvudtaget (det går i princip enbart att konstatera att han ej bestämmer innehållet i nättidningen, då det är en annans uppgift). Inflytande har dock säkerligen...

    Finspång har jag missat (vad handlar det om? - hittar inget relevant vid sökning) men det är inte så konstigt att en lag som ska skydda folkgrupper får kritik när den exkluderar vissa folkgrupper - i det humanistiska tankegodset är det givet att yrka på punkter som att alla ska vara lika inför lagen. Varför ska vi inte vara lika inför lagen?

    Kritiska mot etablissemanget är de absolut och det kan till och med understrykas med två-tre understreck, men hur de beskrivs känns märkligt att rikta någon kompass efter. Vem är det beskriver dem? Expo? DN?
    Att åka till Finspång är en meme som nazister, fascister, vurmare och andra högerextrema personer använder om de personer de anser ska avrättas. I en tänkt framtid hålls en rättegång mot de som är 'landsförrädare' i Finspång, rättegången leder till att dessa 'landsförrädare' avrättas och hängas upp i lyktstolpar för allmänhetens beskådan

    https://www.radicalrightanalysis.com/2018/07/06/finspang-an-execution-meme-of-the-swedish-radical-right-ignites-the-political-discourse/

    Att dela en sådan meme är mer än ett skämt. Det anspelar på Nurnbergrättegångarna och är i den meningen ett försvar för de nazister som dömdes för brott där eller i bästa fallen relativisering av nazism som likställs med demokrati och människors lika värde.

    CF fortsätter relativiseringen då han i artikeln vi båda läst jämställer den politiska makten och det demokratiska systemet i Sverige med det samma i Ryssland.  Han klarar alltså inte av att se skillnaden mellan ett system som ligger på plats 3 i demokratiindex och ett totalitärt system som ligger på plats 134 i demokratiindex...

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratiindex

    Vilka grupper menar du är olika inför lagen? Att nazzar och vurmare lika SD-representanten i Blekinge som ansåg sig inte ha politisk frihet inte få ha den politiska åsikten att invandrare är kriminella eller apor? Vilken grupp menar exkluderas?  På vilket sätt?  Åsiktsfrihet , frihet att organisera sig, politisk frihet finns, men det går inte ut över andra så som MED tycker att det borde vara - att alla ska få vräka ur sig vilken hatisk skit som helst om folkgrupper. Lagen om hets mot folkgrupp begränsar inte åsiktsfrihet, det begränsar rätten att hetsa mot folkgrupper. Men MED vill av någon anledning luckra upp detta.. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-04-07 17:35:03 följande:

    Ok. Fast Chang Frink är medlem i piratpartiet?

    Majoritetsgrupper respektive minoritetsgrupper behandlas olika under den aktuella lagen. Exkluderande var ett klumpigt ordval även om det mer eller mindre har spelat ut sig så i praktiken (finns det ens ett fall där en majoritetsgrupp har fått skydd av lagen?).


    Majoritetsgrupper och minoritetsgrupper?

    Vilken och på vilket sätt har de behandlas olika?

    Tydligare tack.

    Känner du till att i den demokrati vi lever har inte majoriteter rätt att hantera minoritet hur som helst. Vi kan alltså inte hamna i det läget att en majoritet röstar för att en minoritet ska tas från sina rättigheter. Om nu det är något som kan förklara skillnaden mellan majoriteter och minoriteter som du far efter.

    CFs partitillhörighet spelar ingen roll i fråga om hans trovärdighet iom om samröre Russia Today eller hans relativisering av rysslands totalitära system. Som jag ser det.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-04-07 21:34:45 följande:

    Som tingsrätten i Norrköping uttryckte det 2015:

    "Behovet av att inskränka yttrandefriheten beträffande uttalanden som riktar sig mot majoritetsgrupper torde enligt tingsrättens mening inte göra sig gällande i lika stor utsträckning som i förhållande till minoritetsgrupper."

    www.dagensjuridik.se/2015/04/svenskar-omfattas-av-hets-mot-folkgrupp-men-blogginlagg-uppnar-inte-missaktningskrav

    Emellertid anser Justitiekanslern att svenskar som grupp inte ska skyddas av lagen överhuvudtaget.


    Du får nog citera lite mer än det du gjort för att sätta ditt påstående I Kontext.

    Det slås fast att majoriteten omfattas/skyddas av lagen om hets mot folkgrupp, det sägs däremot att en majoritet inte är lika utsatt som en minoritet om det hetsas mot majoriteten.

    Detta är också vad justitieombudsmannen säger.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-04-07 21:34:45 följande:

    Som tingsrätten i Norrköping uttryckte det 2015:

    "Behovet av att inskränka yttrandefriheten beträffande uttalanden som riktar sig mot majoritetsgrupper torde enligt tingsrättens mening inte göra sig gällande i lika stor utsträckning som i förhållande till minoritetsgrupper."

    www.dagensjuridik.se/2015/04/svenskar-omfattas-av-hets-mot-folkgrupp-men-blogginlagg-uppnar-inte-missaktningskrav

    Emellertid anser Justitiekanslern att svenskar som grupp inte ska skyddas av lagen överhuvudtaget.


    " Svenskar omfattas

    Tingsrätten hänvisar till uttalanden i förarbeten och slår fast att också svenskar som grupp kan omfattas av hets mot folkgrupp.

    Domstolen anser att det inte finns något som tyder på att bestämmelsens tillämpningsområde skulle ha förändrats med tiden.

    Tingsrätten gör denna bedömning trots att Justitiekanslern, JK, har konstaterat att den situationen att någon uttrycker kritik mot svenskar inte ska träffas av straffstadgandet. Domstolen skriver att de noterar att Justitieombudsmannen, till skillnad från JK, har bedömt att bestämmelsen visst omfattar svenskar.

    Norrköpings tingsrätt skriver dock:

    "Behovet av att inskränka yttrandefriheten beträffande uttalanden som riktar sig mot majoritetsgrupper torde enligt tingsrättens mening inte göra sig gällande i lika stor utsträckning som i förhållande till minoritetsgrupper.""
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-04-07 22:13:17 följande:
    Det räckte gott och väl för att kunna konstatera att alla inte är lika inför den aktuella lagen. Hur man motiverar en sådan ordning är ovidkommande att gå in på...

    Summa summera så är det inte konstigt att humanistiska tankegods rynkar på näsan.
    De som i grupp är mer utsatta är enligt domskälet (?) mer i behov av större skydd. 

    Inte olikt kvinnofridslagarna.

    Självklart går det inte att bortse från att vissa grupper är mer utsatta iom minoritet och att de fastslår att domen gäller såväl svenskar som andra grupper.

    Att påstå att detta är ovidkommande är att lämna halva efter halva matchen och hävda att man vunnit
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-04-07 23:51:34 följande:

    Det här citatet...

    "Behovet av att inskränka yttrandefriheten beträffande uttalanden som riktar sig mot majoritetsgrupper torde enligt tingsrättens mening inte göra sig gällande i lika stor utsträckning som i förhållande till minoritetsgrupper."

    ...var tingsrättens motivering om varför en bloggare som solklart hetsade mot gruppen svenskar blev frikänd.

    Hade bloggarens påståenden/utsagor berört exempelvis judar (läs: en minoritetsgrupp) istället så hade han blivit fälld, vilket i princip är vad tingsrätten påpekar i citatet... eller som Wikipedia formulerar det: "Norrköpings tingsrätt fann i tredomarsits i en dom den 21 april 2015 att det står klart att svenskar omfattas av skyddet mot hets mot folkgrupp. Dock får svenskar tåla mer än minoritetsgrupper. Tingsrätten skrev: "Behovet av att inskränka yttrandefriheten beträffande uttalanden som riktar sig mot majoritetsgrupper torde enligt tingsrättens mening inte göra sig gällande i lika stor utsträckning som i förhållande till minoritetsgrupper"."

    sv.wikipedia.org/wiki/Hets_mot_folkgrupp

    Inte. Lika. Inför. Lagen. Huruvida man vill låta sådant passera eller inte - med den ena eller den andra motiveringen - är en helt annan fråga... det är dock ingenting som ett humanistiskt tankegods tar lätt på. Att vi är lika inför lagen är en av huvudsatserna i den humanistiska doktrinen och MED är humanistiskt skolade i rejäla slängar, varför de agerar politiskt därefter.

    Jag förstår inte ditt behov av att spinna i det här. Tror du att minoritetsgrupper får ett sämre skydd av den aktuella lagen om den även skulle skydda majoritetsgrupper lika väl?


    Lagen gäller för alla grupper, majoritetsgrupper kan dock genom sin majoritetsposition tåla mer enligt rätten.

    Det är alltså ett perspektiv tvärt om mot ditt perspektiv som rätten har haft. Skydda de som behöver det bäst och är mest utsatta.
  • Padirac
    den avstängde vurmaren skrev 2019-05-02 16:57:16 följande:

    Sosseriet kommer få jätteproblem under kommande år. Arbetstätten. OMG denna arbetsrätt. Regeringen Löfvén utreder just nu hur de ska underlätta för företag att sparka folk.

    Vi ser hur Löfvén lägger sig platt i sitt 1:a-Maj-tal. Han kan ju inte gärna på arbetarnas dag jiddra om hur han ska hjälpa företagen att sparka LO-medlemmar. Istället står han tokförvirrad på scenen och yrar i nattmössan om nazister. Måste varit pinsamt för honom själv att kalla oppositionen för nazister. Inte seriöst. Ovärdigt en svensk statsminister.

    Löfvén kommer få ännu mer problem framöver. Hur ska han förklara för massorna att han vill göra enorma skattesänkningar för de med de högsta inkomsterna. Direktörer kan skratta hela vägen till banken när Löfvén sänker skatter.

    Den som tjänar 10 miljoner om året kan se fram emot en skattesänkning på c:a 1 miljon. Varje år. Det låter verkligen inte illa.


    Sänkta marginalskatter?
  • Padirac
    En avstängd demokrat skrev 2019-05-02 22:27:11 följande:

    Ja, det verkar som regeringen vill ge miljardbelopp till de allra rikaste. Frågor på det?

    Låt oss kalla det MÖK-politik.


    En 'återkommande' skribenter på forumet borde vara överlycklig över det.
  • Padirac
    En avstängd demokrat skrev 2019-05-02 22:48:56 följande:

    Detta belyser det man misstänkt hela tiden. Muppiga sossar bryr sig mer om ett random nick på FL, än själva kärnpolitiken.


    Jag tror att den 'återkommande' skribenten som vanligt lägger in underförstådda påståenden. Är det inte kommunister eller sossar så är det något annat. Ofta något som enligt egen uppgift varken hänger ihop med tidigare inlägg skribenten författat eller är uttalat av någon annan.

    Jag tror jag ställde mer än 100 kontrollfrågor innan detta medgavs.

    Hur som helst, dadaismen är en stor konstform. Det _medvetet_ absurda, motsägelsefulla målar en väv av nya tankemönster, oftast de där underförstådda verkar det som.

    Sen kommer lite okvädningsord som om den 'återkommande' skribenten tullat på starkvaror och har ett 'sint sinne'

    Alltid lika underhållande.
  • Padirac
    Anonym (man och nöjd) skrev 2019-05-02 23:19:20 följande:

    På tal om kommunister, blev du upprörd när de tilläts demonstrera med sin mördarideologi på 1a Maj? Räcker det inte med alla de redan mördat? Eller är detta underförstått?

    Näe, skriver jag efter ett krogbesök, så brukar jag på ett skojfriskt sätt håna dig. Ledsen om du inte uppskattar det roliga i detta, men det är inte för ditt nöjes skull jag skriver det.

    Okvädningsorden delar jag ut när jag tröttnat på ditt och andras ändlösa gaggande.


    Jag har missat 1a maj. Jag har I huvudsak ägnat mig åt de nya svenska helgtraditionerna som ersatt så väl religiösa ceremonier och arbetarnas lediga dag.

    Grillen är den nya altaren för mig sedan många år.

    Kommunisternas 1a majtåg, vad ville de protestera mot eller tåga för?

    Jag vet att NMR fick på nöten, ett 10 tal lagfördes för hetsmot folkgropp. Den vanliga pöbeln som hatar verkar ha kastat en sten i skallen på en av NMRs ledare, det hjälper säkert inte. Det ska visst ha lagförts folk från den gruppen också.

    Lagflrdes några I kommunisternas tåg? Begick de några brott? Vilka kommunistiska partier var det som tågade? De är iofs så volatila som befrielsefronten i 'life of brian' så jag vet inte vilka de är och vad de står för. Lite dom på nassarnas och fascisternas flygel. De ombildas och splittras om vartannat.

    Ville kommunisterna införa diktatur och ett totalitär styre, var de leninister och stalinister? Eller kanske bara marxister? Jag ser dem inte som ett hot mot samhället eller människor, men jag vet kanske för lite om dem.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?