Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (man och nöjd) skrev 2019-05-02 23:19:20 följande:

    På tal om kommunister, blev du upprörd när de tilläts demonstrera med sin mördarideologi på 1a Maj? Räcker det inte med alla de redan mördat? Eller är detta underförstått?

    Näe, skriver jag efter ett krogbesök, så brukar jag på ett skojfriskt sätt håna dig. Ledsen om du inte uppskattar det roliga i detta, men det är inte för ditt nöjes skull jag skriver det.

    Okvädningsorden delar jag ut när jag tröttnat på ditt och andras ändlösa gaggande.


    Det är för väl att du kan roa någon då

    En annan skribent här i krokarna brukar påstå att drh bara är såssar som finner sina egna roligheter då nöjfulla.

    Det kanske bor en liten såsse i dig
  • Padirac
    KillBill skrev 2019-05-09 23:10:21 följande:
    Vad är det som du inte förstår? Det ör SD och Allianspartierna som föreslår att LAS ska reformeras eller som du utrycker det, göra det lättare att sparka folk. S har endast tillsatt en utredning..
    Kanske är 'att tillsätta en utredning' samma sak som att försämra LAS i samma tankes anda som att 'rösta lika oberoende av varandra är samarbete'
  • Padirac
    Anonym (smart) skrev 2019-05-09 23:17:07 följande:
    Utredningen går ju trots allt ut på att göra det lättare att sparka folk. Man kan säga att MÖK tar till sig det sämsta Alliansen hade att erbjuda...innan den gick upp i rök.
    JÖK består av 73 punkter som är en blandning av C, L och S framförhandlat.

    Så ja, regeringen har tillsatt en utredning som på något sätt ska mynna i en överenskommelse mellan arbetstagare och arbetsgivare - annars vill C använda lagstiftning för att styra LAS i den riktning som du kallar det sämsta alliansen hade att erbjuda.

    Vi är inte där ännu, så vi får vänta och se
  • Padirac
    Anonym (smart) skrev 2019-05-09 23:15:54 följande:
    Du ljuger ju uppenbart.

    Om SD+Alliansen lagt en sådan motion så hade den ju redan gått igenom. Begriper du inte det?
    Hmm,, är det så smart att påstå att regeringen SL har genomfört det som inte ens SD och alliansen har lagt en motion om... när regeringen enbart tillsatt en utredning 

    Hur var det nu med lögn och sanning?Drömmer
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-05-27 19:37:19 följande:
    Det lustiga är att han får fängelse för det som är normalt standardförfarande hos S i Sverige - att tillsätta sina partikamrater i olika positioner på mydigheter.

    "Dragnea dömdes förra året till tre och ett halvt års fängelse för att ha låtit två personer som arbetade för PSD bli avlönade av en statlig myndighet."
    Menar du att S låter anställda hos partiet få lön utbetalad av statliga myndigheter utan att de har en anställning i myndigheten i fråga?
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-06-03 12:20:38 följande:
    Och det fick partiledarinnan att avgå och innebär mycket troligt att fenomnet "stor-koallition" har nått vägs ände:

    www.sueddeutsche.de/politik/andrea-nahles-spd...
    Ja, det är svårt att samarbeta i dagens politiska debattmiljö,. Dels då alla förväntas leverera allt i sina politiska mål och visioner med svekdebatter som inte tar hänsyn till att samarbeten kräver kompromisser. Dels så kommer de större partierna i en koalition att urholka förtroende och stöd för de mindre partierna, se hur alliansen har kannibaliserat på Cs och Ls stöd då de inte varit mer än stödhjul med begränsade politiska program i alliansen.

    Det vi däremot sett som inte förklarar av dessa mekanismer är att Ms AKB fick lämna partiledarposten efter hennes öppnande mot SD.

    C och L har troligen gjort en bättre deal med S än de gjorde med alliansen, dels för att de får ut mer sakpolitik än under alliansen och dels för att de är självständiga partier med egna mål och visioner.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-06-07 09:41:26 följande:
    Det faktum att S i Danmark är mer extrema än vad SD är i Sverige i sin invnadringspolitik ...
    Efter att DF togs in som stöd för regeringar i Danmark har alla partier radikaliserats i invandringsfrågan, eller kanske islam-frågan.

    Det är ett av skälen till att det sägs att Sd inte avväpnas genom att tas in i samarbeta så de får lov att stå för sin politik. Det skulle bli åp samma sätt här med SD i regeringssamarbete som med DF och islamfrågan i Danmark.

    Alla som i trådar här på FL  menat att SD skulle förändras om de fick lov att ta ansvar har alltså inte förstått att detta har inte hänt i Danmark med DF
  • Padirac
    K Markatta skrev 2019-06-07 15:56:57 följande:
    Vad tror du är förklaringen till att S radikaliserats?

    De mindre partierna på vänsterkanten är fortfarande invandringspositiva.
    De partier som har varit beroende av DFs stöd eller deras röstunderlag har alla radikaliserats för att inte tappa sina väljare. Det är samma mekanismer som KD och M drabbats av i olika utsträckning. Det är precis det som JB och AL har velat undvika genom att välja en blocköverskridande kompromiss istället för tt göra alliansen beroende av SD.

    De små partierna på vänsterkanten i Danmark tävlar inte om de röster som de andra partierna har.

    Efter att DF kom in i värmen har som sagt retorik och tankar förändrats.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-06-07 17:33:29 följande:
    Eller AV-radikaliserats ...

    Det radkala kanske istället är: "öppna era hjärtan"?

    I vilket fall så har S i Danmark den invadringspolitik de har. Närmare AfS än svenska S.

    Och så firar svenska sossar de danska sossarnas framgångar i valet?
    Du menar FRs 'öppna era hjärtan'  - efter att S bildat regering 2014 dröjde det inte så länge innan S drog i bromsen. På den tiden pratade alla om att S nu infört allt det som SD ville. Men räckte det för SD? Nej, för SD är inte intresserade av invandring, SD är intresserade av invandrare - just nu invandrare från islamska kulturområden. Efter att S bromsat invandringen så pratade SD om återvandringsverket - de klassiska tankaran de hade med sig från grundarna BSS på 80-talet och fascisten Per Engdahl vars tankar BSS vred lite radikalare 
  • Padirac
    K Markatta skrev 2019-06-07 19:31:01 följande:
    Det här är intressant eftersom liknande tongångar nu hörs från danska S. Från dokumentet Flash länkade till:

    Bedre hjælp til hjemrejse

    Socialdemokratiet vil også arbejde for, at de udlændinge, der ikke længere ønsker at være en del af det danske samfund, får bedre muligheder for at rejse hjem igen.

    Der er brug for en række initiativer, der gør det muligt, at man kan starte en reel ny tilværelse i ens oprindelses-land. Det kan f.eks. ske ved, at man som pensionist kan tage sin offentlige indtægt med til oprindelseslandet og opnå sundhedsforsikringer. Betingelsen er, at man frasiger sig sit danske opholdsgrundlag. Det skal i stedet tilstræbes, at man kan få et nationalt begrænset visum, der muliggør kortere familiebesøg i Danmark.


    Vilket alltså bekräftar det jag skrivit. Det är ingen hemlighet att DFs period att stötta makten förändrat retorik och tankar i Danmark - de som ville ha in SD för att ta udden av dem hade alltså inte rätt om utvecklingen i så fall skulle spegla Danmarks utveckling.

    C och L har alltså gjort rätt för att utesluta SDs inflytande.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?