Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2017-02-07 10:11:15 följande:

    Sossarna har sina egna islamistproblem att hantera.

    Socialdemokraten Johan Westerholm släpper man på ett antal högt uppsatta sossar med islamistiska kontakter och islamister som lärts upp av sossarnas egen internakademi:

    https://ledarsidorna.se/2017/02/socialdemokraternas-karlek-till-muslimska-brodraskapet-ar-inte-over/

    En fem-sex namn som visar islamisternas koppling rätt in i det innersta av partiet (och regeringen).


    Det är en märklig text  som du länkar till.  Vad jag förstår så är artikelförfattaren kritiskt till att Omar Mustafa (som tvingades lämna sina politiska uppdrag i socialdemokraterna för fyra år sedan) ska ha haft band till muslimska brödraskapet år 2013.


    Omar Mustafa gick en kurs för framtida ledare inom socialdemokraterna på Bommersvik (Bommersviksakademin) och det verkar vara tillräckligt för att utbildningen och alla som har gått utbildningen ska vara kopplad till Muslimska Brödraskapet. Ursäkta mig men vad är detta för trams?  


    Artikelförfattaren nämner också att den före detta moderata riksdagsmannen Abderizak Waberi idag jobbar som PR-ansvarig för Muslimska Brödraskapet i Europa. Det är troligt att  Abderizak Waberi  redan 2014 hyste sympati för Muslimska brödraskapet. Innebär det att hela den moderata riksdagsgruppen från 2014 kan vara kopplad till muslimska brödraskapet? Förvånad


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-02-07 15:39:38 följande:
    Det finns fler artiklar om ämnet:

    ledarsidorna.se/2017/02/statsministern-och-det-muslimska-brodraskapet/

    Det finns ett tydligt mönster hos S med antisemitism och samröre med antisemitiska organistationer, det gör att jag aldrig kommer att lägga min röst på S, iallfall så länge de inte tar itu med detta  inom partiet.

    Jag tycker faktiskt att det är ganska otäckt med Ledarsidornas islamofobi där man försöka misstänkliggöra alla typer av kontakter med muslimska organisationer och det är rent ut sagt tramsigt när man försöka skapa en koppling mellan statsministern muslimska brödraskapet. Just my thoughts..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-02-08 08:38:11 följande:
    Som du kanske (inte) ser så kritiseras inte muslimska socialdemokrater generellt utan det handlar om kritik mot personer som är med i öppet islamsitiska organisationer, alternativt stödjer sådana.
    Men Omar Mustafa fick lämna sina politiska uppdrag i socialdemokraterna för snart fyra år sedan och Waberi är moderat (fd riksdagsman) och muslimska brödraskapets PR ansvarige. Vad har detta med S att göra idag?
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-02-08 08:59:57 följande:
    Ja, han är ett av namnen med koplingar till socialdemokraterna. Det finns fler som du ser.
    Du hänvisar till en story om en person som lämnade socialdemokraterna före det att den moderate riksdagsmannen blev PR ansvarig för muslimska brödraskapet i Europa?
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-02-08 10:59:47 följande:
    Men det handlade ju om betydligt fler personer än dess 2 som du nämner.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
    Ja men man är inte/blir inte islamist bara för att man gått på kurs med/umgåtts med en muslim (även om denne muslim skulle betraktas som islamist). Många av de namn som nämns i artikeln har inget med islamism att göra.
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-02-08 11:37:46 följande:
    Så bra då. Du gav just eventuella nazisympatisörer frikortst till att umgås/gå på kurs med riktiga nazister. Man blir ju inte nazist av att gå på ett möte anordnat av nazister.

    Det handlar om ett mönster hos vissa S-sympatisörer. Att ursäkta samröre med islamister sänker hela partiet.

    För mig är S sänkt för överskådlig framtid om inte krafttag görs för att ta itu med det naiva attityden till islamister och diktaturer.
    Nämn namn på aktiva socialdemokrater som har gått på islamistiska möten/ möten arrangerade av islamister så fortsätter vi diskussionen. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-02-08 21:28:47 följande:
    Börja med det här:

    www.svd.se/mona-sahlin-borde-valja-sitt-sallskap

    Några år på nacken, men där har du tre namngiva högt uppsatta socialdemokrater som borde veta bättre än att visa sig i sådant sällskap.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
    Menar du att ditt belägg är en 8 år gammal artikel som handlar om socialdemokrater som demonstrerat mot Gazakriget?

    Även om det dykt upp personer som burit Hamas och Hizbollah flaggor på demonstrationen så innebär inte det att dessa socialdemokrater sympatiserar med Hamas och Hizbollah eller islamister för den delen. Man måste kunna demonstrera mot ett krig utan att bli beskylld för något sådant.

    Du får gärna återkomma med namn på socialdemokrater som faktiskt har deltagit i islamistiska möten eller liknande så fortsätter vi diskussionen.
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-02-08 22:19:36 följande:
    Det är en början. Om sverigedemokrater hade deltagit i demonstrationer där hakkorsflaggor förekommit så hade de (med all rätt) hudfälngts i media. Socialdemokrater däremot ursäktas. 

    "Ingen tror förstås att socialdemokraterna sympatiserar med terroristerna och fundamentalisterna i Hizbollah och Hamas. Men ett samtidigt deltagande i flera tåg i landet tillsammans med anhängare till dessa grupper är ändå något slags ställningstagande ? ett ställningstagande som med rätta förfärar den judiska minoriteten och dessutom äventyrar omvärldens förtroende för Sverige."

    Jag håller med. 

    arbetartidningen.se/2016/10/socialdemokraternas-kompromiss-med-islamisterna/

    Carina Hägg (s) blev petad från riksdagslistorna för att ha yttrat sig i frågan om S samarbete med islamister. 

    Riksdagsledamoten Hillevi Larsson poserade leende  med en plakett hon fått, där Israel utplånats, en politik som hyllas av vissa terrorgrupper. 



    Jag ser iallafall ett mönster där S ursäktar umgänge med islamister och antisemitism.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
    Det var mycket olämpligt att hakkors användes men det är bra att känna till omständigheterna. Det handlade inte om att uttrycka sympatier med nazismens rashat utan om att uttrycka att den politik som förs av staten Israel i dag är något som är lika illa som den politik som fördes i Tyskland på 30- och 40-talen. Att en socialdemokrat gick i samma demonstrationståg som någon som använde hakkors på detta sätt innebär inte att socialdemokratin sympatiserade med detta.

    Det man ser på bilden med Hillevi Larsson är om jag minns rätt, En historisk karta över Palestina från 1948 och inte en bild där Israel har utplånats. Jag har för mig att hon fått ett pris av något slag för sitt engagemang för Palestina. Hillevi Larsson ställer sig, i likhet med alla andra ledande socialdemokrater, bakom iden om en tvåstatslösning.
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-02-08 23:17:08 följande:
    Det argumentet klassas som antisemitism av International Holocaust Remembrance Alliance som grundades av Göran Persson (S) och där Sverige ingår:

    www.holocaustremembrance.com/sites/default/files/press_release_document_antisemitism.pdf
    Ja men inte när svenska åklagare granskade ärendet. www.dn.se/nyheter/sverige/hakkors-pa-israelisk-flagga-polisanmald/

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=903462
  • KillBill
    klyban skrev 2017-02-09 06:48:08 följande:

    Det är inte S som sjuknar, utan SD som tar.
    Och av den enkla anledningen att SD är enda partiet i Sverige som vill ta upp invandrarfrågan.


    SD har emellertid legat still/tappat stöd det senaste 1 1/2 året medan S har ökat.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?