Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2016-08-16 15:35:03 följande:
    Stämmer rätt bra med den känsla jag får när jag läser inläggen från flera av er som debatterar ur ett högerperspektiv - att ni på något sätt egentligen bara är förorättade sossar.

    Jag menar att högern ska ju stå för individualism och tro på den egna förmågan, men du finner det anmärkningsvärt, likt en flykt, att man byter jobb efter fem år.
    Nej, jag tycker det är förståeligt att hon lämnar. Hon ser ingen framtid i att vara en ledande företrädare för ett parti på dekis och söker sig därför vidare mot nya mål. Det hade jag också gjort i hennes ställe.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2016-08-16 19:08:57 följande:
    Hm, det har jag också reflekterat över, alltså hur det relativt sett är så många högerdebattörer och SD-aktivister som anser sig vara telepater och vet vad människor tänker.

    Själv är jag lite mer rationell...
    Nåja... du är ju inte helt främmande för att berätta hur du känner inför andra debattörer och deras skriverier. För en liten stund sedan:

    "Stämmer rätt bra med den känsla jag får när jag läser inläggen från flera av er som debatterar ur ett högerperspektiv - att ni på något sätt egentligen bara är förorättade sossar."
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2016-08-16 20:22:19 följande:
    Javisst, jag är hyfsat duktig på att kunna notera mina egna känslor. Men du skrev "Hon ser ingen framtid i att vara en ledande företrädare för ett parti på dekis och söker sig därför vidare mot nya mål".

    Så antingen tror du att du kan läsa hennes tankar och känslor eller också är du Carin Jämtin och skriver om dig själv i tredje person.
    Aha, en gullig liten falsk dikotomi. En mer närliggande förklaring är annars att jag spekulerade lite i hur hon skulle kunna ha tänkt utan att för den skull veta med 100%, minst, säkerhet att hon faktiskt tänkte exakt så.
  • K Markatta
    "Stefan Löfvens partiledning försöker då och då skaka liv i den gamla höger-vänster-konflikten, just nu i frågan om välfärdsföretagens rätt till vinst och i den nya partisekreterarens lansering av sig själv. Det är ett misstag. Han kommer inte att vinna valet på en rödgrön vänsteroffensiv med vinstförbud och höjda skatter. Svenskarna var hjärtligt trötta på 1980-talets offentliga sektor, det 50-procentiga skattetrycket och alltför många metallare och halva TCO ligger över brytpunkten för statlig skatt."

    "Skolan behöver lugn, respekt för tider och en stark arbetskultur för att elever och lärare ska kunna göra sitt jobb. Socialt tunga förortsområden behöver en bred och intelligent polisnärvaro för att rättstaten inte ska förlora mark till organiserad brottslighet. Rätten att röra sig fritt inom EU bör inte inkludera rätten att tigga och inte att uppföra bostäder på andras mark. Sverige behöver ett starkt försvar och försvarar sig bäst i samarbete med likasinnade demokratier."

    "Om Stefan Löfven i ett lika klarsynt ögonblick skulle tillägga att skattesystemet ska reformeras för att främja arbete och företagande, att Göran Perssons och Anders Borgs historiska skattesänkningar på arbete har stärkt Sverige och bör fortsätta lite till, att gemensam säkerhet stavas Nato och att företagens rätt till vinst är en lika central del i den svenska modellen som en högklassig allmän skola, så skulle han nog kunna bli en ny länk i kedjan av långvariga socialdemokratiska statsministrar."
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-08-23 21:01:08 följande:

    Jag rekommenderar alla att ta del av liberala Närkes Allehandas bild...

    Men så finns det också en slaskhöger som ställer sig i en hög med avträde...


    Han har varit igång tidigare med att skriva om "avträde" och rikta sig till personer med liknade politisk uppfattning som den blaska han företräder har. Han tillrättavisades då av Peter Hjörne på GP:

    www.gp.se/ledare/hj%C3%B6rne-offentligheten-f%C3%B6rgiftad-av-extremas-h%C3%A4tskhet-1.138241

    Ett av de mest förvirrade magplask det har varit mitt tvivelaktiga nöje att ta del av står Nerikes Allehandas Lars Ströman för. I ledarkrönikan "Känner ni inte att det stinker brunt" kopplar han på ett ytterligt förvirrat sätt ihop Örebros moské (som hade bjudit in extrema talare) med den främlingsfientliga bloggaren, signaturen Julia Caesar, via hennes bloggförsvarare Marika Formgren vidare med den grovt antisemitiska nazistiska veckotidningen Der Stürmer, som var så grovt antisemitisk att till och med Herman Göring tog avstånd från den, för att så småningom landa på Göteborgs-Posten.

    Han skriver att "nu görs det försök att släpa in denna bruna sörja i de finare salongerna" och "känner de inte att det stinker brunt?"

    Debatten har delvis gått över styr och tonläget från de främlingsfientliga hatarna tycks ha smittat av sig på dem som borde veta bättre. Det brunkletas och fascistetiketteras i syfte att misskreditera anständiga och resonerande liberala ledarsidor och skribenter.

    Inga diskussioner i sak, ingen respekt för andras åsikter, inget sinne för proportioner, ingen tanke på att man har ett ansvar för tonläget i offentligheten. Uppenbarligen räcker varken omdöme eller intellekt till för diskussioner i sak och i anständig ton.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-08-24 07:27:47 följande:
    Många Svenska partier har någon gång haft lokalpolitiker som varit misstänkta för eller blivit dömda för röstfusk. S har varit Sveriges största parti ca 100 år och med flest lokalpolitiker så är det inte förvånande att S har drabbats av dessa problem.
    De som i första hand drabbas av fifflande och valfuskande politiker är rimligtvis folket och inte politikerna själva och deras egna organisationer.

    Sedan skulle man ju kunna tro att ett parti som i det närmaste prenumererat på makten i hundra år inte skulle ha särskilt stor anledning att valfuska. Det är väl de mindre partierna som aldrig kommer fram som kan tänkas känna sig en smula frustrerade och därför ta till sådana metoder. Men inte. Makt korrumperar och Mycket vill ha mer.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-08-28 09:00:32 följande:

    Uvell skriver bla att 2014 har S fortfarande osannolika 67 % respektive nästan 72 % av rösterna i Vivalla, där röstskolorna hållits. Detta är en lögn. Socialdemokraterna backade i valet 2014 och hamnade strax under 60 procent i de tre distrikten i Vivalla.


    Sedan S upphörde med sitt valfusk i Vivalla har deras valresultat där sakta men säkert börjat normaliseras.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-08-28 13:50:20 följande:

    Känns det inte ganska larvigt att vara en del av denna smutskastning?


    Det är positivt att makten granskas. Förekommer det oegentligheter som valfusk ska det naturligtvis belysas.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?