• Forumvärd

    Vilken doft gillar du mest?

    En brittisk undersökning visar att de dofter som vi människor älskar allra mest är relaterade till köket.
    Doften av mat som kokar på spisen och kakor i ugnen är dofter som enligt forskarna tenderar att väcka känslor och minnen hos oss och därför tycker vi om dofterna.

    Vilken doft gillar du bäst?
    Vad anser du?
    Stämmer detta?
    Vad tror du?
     
    Rösta och diskutera i tråden

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vilken doft gillar du mest?
  • Anonym (E)

    Min pojkväns doft, älskar den. Vi bor några mil ifrån varandra så har hans t-shirt när jag sover själv, att lukta på såklart. Trodde inte att en doft kunde göra mig så galen och det är en stor tröst faktiskt.

  • MammAmma

    Den säregna doften bebisar har, och mina barns dofter. Nu luktar min 14-åring inte längre bebis direkt, utan mer svettlökigt och åt det manliga hållet numera, men nånstans där i botten kan jag fortfarande känna samma doft han hade som liten. Mina tjejer luktar fortfarande nästan likadant som de gjorde som små Min minsting på snart 3 år sover bredvid mig i min säng än och det finns nog inget mysigare än när han kurar ihop sig mot mig i sömnen och jag får hålla om honom, snusa honom i håret och pussa honom på kinden och dra djupa andetag av hans doft ^^ Så för min del slår doften av mina barn allt annat!

  • Anonym (sniff)

    Det finns ju massor när jag tänker efter:

    Gulmåra, Barnängens barntvål, Ldb (som den luktade när jag var liten), vitsippeskog, första snön, hö, jordgubbsaftskok, elda löv-lukt, mossa och kantareller, hjässan på min katt, kaffebönor, Borkum Riff körsbärstobak, nejlikor i en apelsin, finsk lakrits, lackstång.

    Dofter som försvunnit och som jag saknar: Delial solkräm, Body Shops mjölkbadpulver, Finesse shampoo.

  • Anton Chigurh
    Ben66 skrev 2015-05-29 18:32:45 följande:
    Ha ha ha ha ha Skrattande
    Jävlar vad du skriver skönt...om du någon gång gör en bok om ditt liv och upplevelser så köper jag den. Men skriv då FÖRDJÄVULEN på det sätt Du brukar göra här på FL. Skål
    Underbart, Ben...Du är underbarSolig stort tack för dina otroligt vänliga ort ord här., dom värmer, och dom värmer mycket, å vem vet, det kanske kommer en bok nångång, du är inte den första som uppmanar mig, och, det känns tryggt att ha min första förhandsbokning tecknad redan. När George RR Martin och såna där har en release på gång har dom säkert 2-3 miljoner förhandsbokningar på sina alster som komma skall, jag nöjer mig en 1 miljon i förhandsbokningar, man skall inte va girig vet du, Bendet är iaf en av guds 10 dödssynder, och dom tänker jag fan inte bryta mot. Nä. 

    Men du skall få ett signerat exemplar, Ben, eller få å få, du skall iaf få köpa med kraftig rabatt, minst 20 %, det lovar jag dig på stående fot. Japp. Nu är det sagt, så då är det vad som gäller.

    Ha nu en för jävla skön helg, å kör hårt på gymmet.shiny.gif

    Mvh  //Anton siren
    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
  • Ciciri

    Bomullstyg doftar också väldigt gott när man stryker det. Det är en sådan där trygg, nostalgisk barndomslukt.

    Och knäckkok - samma där! Barndomen, mamma... och jul förstås.

    Lukten av skolavslutning i kyrkan gillar jag också. Blandningen av syrener, brinnande vaxljus, kalkputs och gammalt trä. Man kände gemenskapen med alla generationer som suttit i den kyrkan innan (vi hade en kyrka från 1100-talet där jag växte upp), och visste att snart, snart, var det sommarlov och frihet!

  • Gathenhielm
    emeloi skrev 2015-05-29 21:14:35 följande:
    Jag älskar också doften som kommer när man lägger ner massa skuren lök i en varm, smörig stekpanna! Trodde jag var ensam
    Glödhet gjutjärnspanna, bubblande smör, vattenånga från exploderande lökceller.

    Fan, det är livet på en pinne. Vattnas i munnen bra när jag skriver om det.
    Reasons... we all have them, at times.
  • emeloi
    Gathenhielm skrev 2015-05-30 11:45:05 följande:

    Glödhet gjutjärnspanna, bubblande smör, vattenånga från exploderande lökceller.

    Fan, det är livet på en pinne. Vattnas i munnen bra när jag skriver om det.


    Fan nu måste jag steka lök!
  • Anonym (nose)

    Nyklippt gräs, nybakat bröd och nytvättade kläder. Att borra in ansiktet i en nytvättad frottehandduk är mums. Tycker att doften från varm korv är god också, alltså doften som kommer från korvgubbens låda men jag köper inte korven för jag vet inte hur det är med hygienen hos korvgubben.

  • aysn

    Jag är naturfantast och älskar doften av fläderblom, solvarma stigar i barrskogar, doften av havet, sommarregn, äppelblom, bördig jord, smultronjasmin, syrener, nyplockade, solvarma småtomater - åh, det finns så mycket! Doften av mina barn: sonens nacke som doftar jordgubb, mellandotterns panna som doftar tvätt som torkar i solsken och yngsta dotterns kind som doftar frisk vårvind. Varm bröstmjölk luktar också gott! Och doften sim sprider sig i köket när man kokar rosenkvittengelé på hösten - ni som aldrig gjort det: gör det, både för smakens och för doftens skull!

Svar på tråden Vilken doft gillar du mest?