• MariaC

    Avsaknad av spermier

    lompan skrev 2016-03-11 22:47:40 följande:

    Hur gick det för dig?


    Jag fick fortsätta med Sprayet och är nu frisk så ska börja med sprutor 24/3... Tur jag bara var sjuk en vecka!
  • MariaC
    Tevira skrev 2016-03-15 20:58:58 följande:

    Nu har vi varit på biopsi. De HITTADE spermier!! :D Så glada är vi nu och ser fram emot att få försöka med ivf!


    Grattis!!!!!!!!! =)
  • MariaC
    lompan skrev 2016-03-16 06:18:04 följande:

    Hur lång tid tog det från ni gjorde biipsin till ni fick svar om det fanns några?


    För oss tog det lite längre tid, vi fick åka hem och sen ringde de vid kl 17 tror jag det var.

    Spermierna var få och långsamma så de fick leta lite efter dem. Kan säga att vi nästan dog av nervositet när vi gick flera timmar och väntade. Kommer aldrig glömma min sambos ansiktsuttryck när han pratade med läkaren och fick beskedet =)
  • MariaC
    lompan skrev 2016-03-17 19:11:29 följande:

    näe, dom hittade inga spermier!


    Ånej så tråkigt att höra! Vet de någon orsak till det?

    Kram
  • MariaC
    999 skrev 2016-03-26 20:42:28 följande:

    Hur går det för dig? När blir äggplock och microtese?


    Det har funkat bra än så länge. Sprutdag fyra idag. Det jag känner av är "värmebyar", annars inget.

    5 april är vi bokade för Mikro-tese och äggplock. Min sambo är jättenervös att de inte ska hitta något. Jag är så fokuserad på sprutor mm så jag har inte tänkt så mkt på det faktiskt.

    Hur går det för er?
  • MariaC
    jad skrev 2016-03-27 17:22:40 följande:

    Intressant tråd! Vill bara dela med mig av lite egna erfarenheter. Fick beskedet att jag helt saknade spermier efter att ha lämnat prov hösten 2014. Efter det så har jag gjort två testikelbiopsier med nästan ett års mellanrum. Båda gångerna resulterade i ett fåtal spermier som knappt rörde sig.

    Så det var inte med så stora förhoppningar vi åkte till Göteborg och gjorde en mikro-tese förra veckan. Men dom lyckades hitta spermier! Dessutom så hittade dom till alla 10 äggen som plockades från min fru. Fem blev befruktade och två embryon sattes in. Resten odlades vidare för att se om det gick att frysa in som blastocyster, och en blev till sist fryst. 

    Så just nu väntar vi för att se om det blir någon graviditet. Men oavsett vad så kändes det som en seger. Vi var faktiskt inställda på att adoptera men nu vet vi att mikro-tese är ett alternativ/hopp om man har få eller inga spermier. Känns fortfarande overkligt..


    Så roligt att få en kille med egen erfarenhet till gruppen! =) Vi är i samma situation som ni har varit, min sambo har gjort en biopsi och spermierna var få och långsamma. 5 april ska vi göra Mikro-tese och äggplock. Hoppas så att vi går samma lycka till mötes som ni, tack för att du inger lite hopp! =)
  • MariaC
    999 skrev 2016-03-27 13:33:17 följande:

    Oj, det är snart ju! Vad spännande! Tänk att om några dagar så kanske du får tillbaka ett befruktat ägg. För vår del står det ännu still. Min man ska lämna nytt spermaprov, men vi har inte bestämt oss för när han ska göra det. Antingen innan fertilitetskliniken stänger för sommaren eller i augusti när de öppnar igen. Vi tror att vi vill vänta med mikrotese/IVF-behandling till i augusti. Vi tänker att då kanske det hunnit hända något i min mans kropp och han börjar producera spermier (han äter ju naturläkemedel), men å andra sidan så är vi trötta på att bara vänta. Vi vill komma vidare nu, tiden går och vi står bara still just nu. Och jag blir inte yngre direkt. Känns som vi hela tiden skjuter upp på det för att vi inte orkar med ett slutgiltigt negativt besked. Vi ska prata mer om det ikväll och ringa till Carlanderska på tisdag. Sist vi pratade med Göran så skulle en barnmorska återkomma till oss och bestämma tid för mikrotese/IVF, men vi har inte hört något och det var ett tag sedan. Antar att de har fullt upp och glömt bort oss. Vi var ju där i oktober eller november förra året och då var tanken att vi skulle göra mikrotese i januari, februari men vi valde att skjuta upp på det. Jag hatar detta! Ibland slår det mig hur jäkla orättvist allt är!


    Ja, jag vet, nu är det jättesnart vår tur! Börjar kännas verkligt, är liksom mindre än två veckor kvar....

    Förstår att det är segt att vänta. Känner igen känslan att man vill vänta bara för att slippa få svaret, vi kände samma inför biopsin och även inför att börja hormonbehandling inför IVF. Hoppas ni snart landar i när ni vill ta steget.

    Men så dåligt att de inte ringde tillbaka!! Känns inte som deras "stil", man ska ju inte behöva bli bortglömd. Hoppas verkligen det var en engångsföreteelse!!
  • MariaC
    jad skrev 2016-03-27 17:56:17 följande:

    Hoppas det går bra för er! Det kändes rätt att dela med sig lite. Men känner ju igen sig lite i andras situationer här på forumet och jag tänkte att någon undrar säkert lite kring detta.


    Min sambo undrar om du tyckte Mikro-tese var mycket värre än biopsi?

    Hur kände du dig efteråt?
  • MariaC
    jad skrev 2016-03-27 18:21:31 följande:

    Jag var sjukt nervös innan. Men under tiden så pratade/svamlade jag med en sjuksköterska hela tiden och kände ingenting. Dom är verkligen bra och proffsiga.

    Slapp ju se något av det och skulle inte vilja se heller.

    Ja du får ju censurera vad jag skriver nu beroende på hur du tycker det låter, men här kommer sanningen :)

    Efteråt så mådde jag rejält dåligt pga allt smärtstillande. Men det gick ju över efter någon timma. Sen hade jag nog lite otur också och fick en blödning eller vad det var på ena testikeln. Svullnade rätt mycket och hade rejält ont i cirka 4-5 dagar, sedan blev smärtan allt mer överkomlig. Vi bodde på hotell tis-fre och det blev inga långa fina promenader i Göteborg.. Men det gick ändå bra att gå lugnt och sätta sig och fika mm. Bara man tar dom smärtstillande dom skickar med.

    Jag kunde gå till jobbet på måndag men det var skönt att det var kortvecka och påskledigt. Har varit riktigt trött och det är väl för att kroppen har fått jobba en del..

    Kunde komma igång med löpningen på långfredagen och har sprungit ganska obehindrat dom senaste dagarna. (Jag springer ganska mycket). Är fortfarande lite svullen men har inte ont längre.

    Så ja, det är värre än biopsin, men jag skulle göra om det igen om det behövs!


    Tack för ditt svar. Återkommer om det dyker upp fler frågor =)
  • MariaC
    999 skrev 2016-04-02 16:24:15 följande:

    Äggledarspolning görs enbart i de fall där spermierna ska insemineras, eller då ett par ska fortsätta försöka bli med barn på naturlig väg. Vid IVF så sker ju befruktningen i ett provrör och då är det inte relevant med äggledarspolning. 


    Jag fick göra äggledarspolning i alla fall. Gjorde skit ont så hade gärna sluppit!!
Svar på tråden Avsaknad av spermier