• MariaC

    Avsaknad av spermier

    mooonwalker skrev 2017-04-14 10:46:45 följande:

    Igår fick jag reda på att ytterligare ett av våra kompispar är gravida. De ska få sitt första barn i september. Klart jag blir glad för deras skull, men när jag och min man har försökt i över två år känns det så himla orättvist.

    Jag pratade med Fertilitetscentrum Göteborg, Carlanderska för någon dag sedan. De var väldigt trevliga och om SLL säger att vi kan få göra micro-tese + IVF trodde hon inte att det var omöjligt att ingreppet istället utfördes hos dem! Tyvärr var kvinnan jag pratade med på Fertilitetscentrum Stockholm inte riktigt lika trevlig. Hon verkade inte ens förstå vad fria vårdvalet är, så hon var mycket tveksam till att vi skulle kunna få göra ingreppen någon annanstans än på Karolinska Huddinge. Hur som så måste vi vänta på läkarbesöket först för att få reda på om det rekommenderar micro-tese + IVF eller donation.


    Förstår precis Och känner samma. Jag kan inte glädjas längre åt andras graviditeter....

    Fria vårdvalet gäller ju landstingsfinansierad vård samt några privata som har avtal och Carlanderska ingår inte. Men om ert landsting kan tänka sig att betala så kanske ni kan välja Carlanderska ändå. Jag håller tummarna att de vill betala för er!!
  • MariaC
    NZZZZ skrev 2017-04-14 10:58:33 följande:

    Jag förstår vad du menar. Tycker även det känns omständigt att åka till Danmark för varje försök men vill ju gärna att det känns bra för killen också. Skönt att du är öppen för adoption likaså, tyvärr är det inget alternativ för mig just nu av de ovanstående nämnda anledningarna.

    Vi skulle få remiss skickad till donationsteamet (måndagsbesöket), så vet inte vad vi väntar på nu..? Att de ska godkänna oss?


    Borde väl vara att ni sätts upp på deras kö hos dem då?Har ni gått på samtal hos terapeut än?
  • MariaC
    NZZZZ skrev 2017-04-20 21:24:12 följande:

    Men är du helt dum i huvudet? Tror du vi barnlösa finner ngn tröst i din kommentar? Vi kan INTE SOVA ÄNDÅ pga barnlöshet. Försvinn härifrån nu.


    Sluta mata trollen. De vill bara provocera. Finns i alla trådar.
  • MariaC
    Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2017-05-06 11:02:17 följande:

    Någon som har erfarenhet av Nordic IVF Göteborg eller Carlanderska? :)

    Vi ska gå privat då landstinget varken gett ett så bra intryck plus att väntetiderna är extremt långa.


    Carlanderska är super, vi har gjort två Mikro-Tese/IVF där. Kan verkligen rekommendera dem!
  • MariaC
    Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2017-06-17 12:44:21 följande:

    När jag läst tillbaka har jag förstått att ni valt Örebro för IVF, har ni varit där än? Vi funderar på att välja dem då kön var relativt kort men varken hört positivt eller negativt så undrar om ni varit där och fått något intryck av dem? :)


    Kan tyvärr inte svara på det. De sa att vi skulle få en tid i början på mars, sedan flyttade de fram tiden hela tiden och först 29 maj fick vi en tid!!! Med vår vanliga otur så blev jag sjuk och vi fick avboka. Då kunde de inte erbjuda en ny tid fören i september och den får man ju ett par veckor innan..så vi väntar väntar väntar......
  • MariaC
    NZZZZ skrev 2017-06-28 19:07:22 följande:

    Tänkte kolla den möjligheten men vet inte hur man går till väga för att utnyttja fria vårdvalet! Ringer man Örebro då eller 1177? Någon som vet? När hörde du det från Örebro?


    Ni ringer vårdvalskansliet (tror jag det hette). Det är SU ni först ska kontakta. Ring deras växel å säg att ni vill nyttja fria vårdvalet och be att få bli kopplad. Vi tillhör också Sahlgrenska men har nyttjat fria vårdvalet och ska till Örebro i september. Det var väldigt krångligt till em början att få till det, min sambo skötte allt. Men när han väl kom till rätt person så löste sig allt.
  • MariaC
    NZZZZ skrev 2017-06-28 19:07:22 följande:

    Tänkte kolla den möjligheten men vet inte hur man går till väga för att utnyttja fria vårdvalet! Ringer man Örebro då eller 1177? Någon som vet? När hörde du det från Örebro?


    Och lita inte på vad Örebro säger Ang väntetiden. De håller inte den. Vi fick besked att vi skulle få komma i början på mars. Den flyttades fram hela tiden och tillslut blev det 29 maj som vi fick tid. Vi var tvungna att avboka då jag blev sjuk och då sa de att de tror vi ska få komma i september. Vi ska ringa i augusti för att höra om det blir september. De ligger efter i kön. Men ändå betydligt kortare än Göteborg!
  • MariaC
    NZZZZ skrev 2017-06-28 21:04:33 följande:

    Guldvärd är du! Men ringer jag reproduktion eller växeln till Sahlgrenska? Vem ska de koppla mig till? Oavsett så lär väl inte Örebro ha längre kö än SU tänker jag... Får man reda på kön där?


    Jag sökte på vårdgaranti och valfrihetskansliet på SU och numret är 020-445555. Min sambo tror att det var dit han ringde i höstas. Du kan kolla på 1177, sök på fria vårdvalet. Kansliet förklarade hur vi skulle gå tillväga och att det var ok att vårt landsting stod för kostnaden, sen får man fixa allt själv. Ex kontakta Örebro (först ringde vi alla landsting i Sverige och kollade kötid innan vi valde Örebro) och säga att vi ville välja dem, då skickade de papper vi fick fylla i. Sen fixa så alla journaler kom till Örebro. Gå ur kön på SU etc. Detta tog ett par månader pga krångel med postgång etc innan allt va klart å vi var i Örebros kölista. Så ta tag i detta direkt.

    Sen tog det flera dagar innan min sambo kom fram till valfrihetskansliet pga telefontider som var fulla etc och han kopplades fram å tillbaka.... Så som sagt, ring redan imon!
  • MariaC
    NZZZZ skrev 2017-06-28 22:38:29 följande:

    Fantastiska människa! TACK! Tar tag i detta imorgon!!! Stor kram!


    Det är så viktigt att vi hjälper varandra i denna svåra situation!

    Ang FK så var jag i kontakt med dem innan vi nyttjade fria vårdvalet och de var väldigt hårda med att lämplighetsintyg skulle skickas för att man ska få pengar. Vi kommer nu utnyttja våra gratisförsök via Örebro och blir det ingen bebis under den tiden så blir utlandet och FK vårt nästa steg.
  • MariaC
    odie skrev 2017-06-29 11:28:27 följande:

    Då måste ni haft otur, med semesterstängt inräknat tog det mindre än 6 månader för oss och de jag pratat med har inte heller väntat längre, det som strulat mest är utredningen iskall men det är kanske som du skriver efter i kön då ryktet om kort väntetid spridit sig och Örebro ligger ju geografiskt ganska bra till! Håller tummarna att de blir i september och att ni kan njuta av er sommar ändå!


    De sa att väntetiden var tre månader men att de trodde vi skulle få komma redan efter 2,5 månad som var i början på mars. Sen flyttades som sagt tiden fram och blev till 5 månader. Tyckte det var onödigt av dem att säga att väntetiden var kortare än 3 månader och inge hopp, när de sen inte kan hålla den. Det har varit otroligt tärande att vänta. Bättre att de då tar i och säger ex 6 månaders väntetid.ö

    Är säkert så att just vi haft otur då, det känns som vi har det hela tiden.
Svar på tråden Avsaknad av spermier