• Popetot

    Avsaknad av spermier

    Imorgon bär det av för biopsi. Hoppas på simmare och inga cellförändringar. Håller på att gå sönder av oro ????

  • Popetot
    999 skrev 2015-09-21 21:13:43 följande:

    Åh lycka till och uppdatera gärna här imorgon! Jag vet precis hur ni känner, samma nervositet och oro kände vi ju för snart en månad sedan. Jag hoppas så innerligt att de hittar spermier!


    Tack! Dagen har varit omtumlande. De verkar väldigt oroliga för cellförändringar och skickat vävnadsprover akut för utredning :( MEN, några rörliga spermier hittades och det är en oerhörd lättnad. Jag var ganska övertygad om att de inte skulle hitta något och tydligen blev läkaren också förvånad att de fanns. Nu är det orolig väntan för resultat på cellförändringar men samtidigt förväntan på att komma vidare med ivf.
  • Popetot
    999 skrev 2015-09-22 19:13:09 följande:

    Åh, vilken lättnad för er att de hittade några spermier! Glad för er skull, och avundsjuk. Men tråkigt att ni också fick ett mindre bra besked. Hoppas att det inte är något! Hur lång tid tar det innan ni får besked på cellförändringarna? Och när kan ni sätta igång med IVF? Hur många spermier hittades, vet ni det? 


    Ja, visst är vi oerhört lättade att det fanns spermier. De kollade först vänstra - där fann de två (!) orörliga. Hoppet sjönk. Sen sydde de ihop och påbörjade högern. Då märkte vi ganska snart att det var något som oroade honom och när labbet sen kom in och berättade att de hittat rörliga i höger blev han förvånad. Vi har inte fått exakt antal men han sa att de är på tok för få för att vi skulle kunna lyckas på naturlig väg. Inte någon koll på när vi kommer igång. Han verkade väldigt stressad så jag ska ringa och undersöka saken i morgon. Det lät som att vi får besked på eventuella förändringar under veckan. Det är bitterljuvt just nu. Men ska inte klaga, troligtvis blir allt bra tids nog. Jag hoppas verkligen att ni också hittar spermier på något sätt snart! Önskar att alla här inne får en lösning! KRAM
  • Popetot

    Jag har inga mått på min mans men hans var normalstora däremot var fsh värdet förhöjt. Ska ni göra biopsi lizaa?

  • Popetot

    Vi har äntligen fått svar från läkarna. Inga cellförändringar. Han är frisk! Nu kan vi "bara" fokusera på ivf. Hoppas det går fort, vi fick mail om de infrusna spermierna. Tydligen 5 strån. Vet någon vad det innebär?

  • Popetot
    999 skrev 2015-10-12 13:54:28 följande:

    Hej. Tack för att du delar med dig. Var det ett självklart beslut för er båda efter beskedet, att ta emot donerade spernier? Eller var det något ni fick bearbeta för att fatta det beslutet? För mig är det inget alternativ, även om jag önskar att jag kunde känna mig tillfreds med det. Men hela kroppen säger nej. Kanske ändrar mig så småningom, man vet aldrig.


    Jag känner ju som du. Så tacksam att vi slipper överväga det. Just nu strular vår klinik. Det visar sig att jag har mer som ska göras. Hon envisas med fler möten istället för att skicka remiss till rmc. Bröt ihop under samtalet för att jag verkligen känner att hon inte tar mig på allvar. Avbryter när jag försöker förklara osv. MEN jag är så glad att vi har lite infrusna rackare när vi väl är så långt. Hur går det för dig? Snart dags för carleanderska?
  • Popetot
    MariaC skrev 2015-10-17 22:58:13 följande:

    Va konstigt. Våra vänner fick vänta med sin IVF för att kommunen höll på att ansluta sig. Och nu erbjuder den kommunen alla anställda bruttolöneavdrag vid IVF. Den de pratade med hade sagt att det blir vanligare å vanligare att kommuner erbjuder sina anställda detta. Så verkar va olika. Synd att inte er anslutit sig...


    Lycka till i morgon! Antar att det är inledande samtal och inga ingrepp? Hur som helst, tänker på er och alla andra som genomgår detta. Själv väntar jag med spänning på nästa brev. Kram
  • Popetot
    999 skrev 2015-10-14 20:23:28 följande:

    Jag vet dock inte vad PAD innebär, men det är en analys av vävnadsproverna i alla fall förstod jag, och beroende på vad analysen visar så säger det en del om chanserna att det finns några spermier överhuvudtaget eller inte. 


    Hur går det för er? Har ni haft telefontiden än? Håller tummar o tår!
  • Popetot
    MariaC skrev 2015-10-21 13:23:39 följande:

    Tack!! Ja, det är första besöket så blir samtal å planering. Hoppas kunna boka biopsi så fort som möjligt efter imon.

    Nästa brev, är det om hur chanserna är för att göra mikro-tese?


    Du får uppdatera oss! Vi har ju hittat några stackare som är infrusna så jag väntar på tid för inledande ivf samtal. Hoppas på att det blir icsi eftersom vi inte har så många spermier.
  • Popetot

    Jag hoppas allt kommer gå bra på onsdag MariaC. Vi fick brev igår att vi nu är remitterade för ivf. Bara att vänta igen på att få komma igång. Tre månader ca.

Svar på tråden Avsaknad av spermier