• Popetot

    Avsaknad av spermier

    MariaC skrev 2015-10-24 22:48:56 följande:

    Jag också, 999.....


    Jag förstår det! Jag hoppas verkligen ni hittar spermier båda två! Det är en lättnad att ha infruset. Upplever att jag är lugnare nu. Innan har jag ändå haft ett litet hopp om att det ska ta sig naturligt men nu har jag helt förlikat mig med att ivf är ända vägen till barn. Känner inte samma sorg när mensen kommer. Bara att gilla läget. Och äntligen, för första gången på väldigt väldigt lång tid är sex inte förknippat med befruktning utan bara lust. Jag kan fullständigt skita i när jag har ägglossning för det betyder faktiskt inget längre. Antar att ni känner igen det där? Med att planera sex efter cykeln?
  • Popetot

    Hej på er alla! Liten fråga som bekymrar mig, vi fick brev om att vi ska på uppföljningssamtal efter biopsi. Fick ni andra gå på sådant samtal? Vi gjorde ju ett ganska omfattande ingrepp. Dvs man gick in och öppnade testikeln med kniv och tog vävnadsprover både för spermier och cellförändringar. Men vi har ju fått besked på båda proverna så förstår inte vad vi ska göra där? Vi ringde rmc men sköterskan verkar inte heller riktigt förstå varför. Vi är i kö till ivf så om något skulle vara galet borde vi väl inte fått remiss till det? Hellre att vår tid går till någon som ska starta ivf känner jag. Känns som att man upptar någon annans tid för att få besked vi redan fått både muntligen och skriftligt. Lycka till idag MariaC

  • Popetot
    GoC skrev 2015-10-28 11:01:32 följande:

    Nej har faktiskt ingen aning. Det vi fick gå på efter biopsin var ju mest för att spola äggledare och sådant för att komma vidare med donerade spermier. Men för en IVF behövs ju inte det. Har de kollat dig med ultraljud? Kan de vara dem undersökningarna och lite blodprover som ska tas? Kan tyvärr inte hjälpa dig mer än så...:(


    Kallelsen är i min mans namn så undersökningar på mig lär det ju inte vara. Har gjort alla blodprover och ultraljud. Om de ska kolla stygn eller liknande på honom så känns det som lite som slöseri med kompetens att vi ska träffa en läkare. Det kan ju lika gärna distriktssköterskan göra på vårdcentral. Vi har fått brev om att vår utredning är klar och att vi ställs i kö för ivf. Nåja, vi får vänta och se. Vill bara inte bidra till långa köer till ivf för att vi ska få information vi redan har. Hur går det för er? Har ni fler steg i utredningen?
  • Popetot
    MariaC skrev 2015-10-28 19:50:23 följande:

    Läkaren ringde strax före kl. 17 och vet ni vad, de hittade spermier!!! =) Inte så många men tillräckligt för att prova IVF. Läkaren var själv förvånad då FSH värdet ju var rätt högt.

    Läkaren sa att om vi fortsätter via landstinget så är chanserna ändå rätt små att de ska ta sig pga att de får ut så lite vävnad vid vanlig biopsi och då måste de använda de få spermier de får ut. Om vi istället gör Mikro-tese så ökar chanserna väldigt mkt då de får ut mkt mer vävnad och spermier och då kollar de med mikroskop och kan välja ut de absolut bästa spermierna.

    Vi kommer att göra Mikro-tese.

    Min sambos testikel (det fanns bara i den ena) måste nu vila i 2 månader så det blir isfl Mikro-tese i januari.

    Ni är så himla gulliga som tänkt på oss och önskat oss lycka till. Det betyder verkligen jättemkt att ha er att ventilera med, som förstår hur allt känns.

    Kram på er!!


    Jättegrattis!!! Vad glad jag blir för er skull! Ni måste ju dansa runt på moln nu. Helt underbart att höra. Kramar
  • Popetot

    Hej allihopa! Det har varit tyst några dagar så vill bara säga att jag tänker på er alla i det ni går igenom.

    Idag hörde rmc av sig om vårt uppföljningssamtal efter biopsi. Det skulle inte framkomma något nytt. Vi har fått all information redan så vi avbokade tiden. Hoppas det går till någon annan som behöver den mer. Vi vet ju trors allt att vi kommer igång inom några månader med vår ivf.

    "lompan" - låter jobbigt för er. Har ni hört något mer?

  • Popetot
    MariaC skrev 2015-11-05 21:06:41 följande:

    Har ni fått tid för första besöket inför IVF?

    Vi fick tid 17/12 för att planera behandlingen..


    Nej, ingenting. Jag tror tyvärr vi får vänta till efter årsskiftet. Men man kan ju hoppas att det går fortare.

    Nu skulle göra allt samma dag, var det så?

    Man är ju hela tiden lite orolig. Nu är jag rädd att spermierna inte klarar upptiningen. Men får försöka att inte tänka på det förän det är dax.

    Gör du något annat nu i väntan på start. Själv försöker jag leva lite nyttigt och kanske gå ner ett par kilo. När jag sen får datum tror jag att jag helt kommer utesluta alkohol. Min kropp ska vara beredd :)
  • Popetot
    999 skrev 2015-11-06 18:30:22 följande:

    Jag ska också gå med i den kanske så fort vi kommer igång. Även om vi inte vet ifall det kommer sluta med att de hittar spermier samma dag som äggplock. Men min IVF-plan är klar, har den hemma i en mapp från Carlanderska. Nu väntar vi bara på klartecken att jag ska börja.


    Jag hoppas verkligen att vi får se dig i den tråden. Har du någon aning om när ni kommer starta? Du kanske har skrivit det redan?

    Hur mår du nu? Vad är din inställning? Gör du dig beredd på dåliga svar? Jag tänker på er ska du veta. För jag minns precis mina tankar innan vår biopsi. Läkarna hade gett oss nästan inget hopp. Min mans biopsi var ju lite mer omfattande än tesa/pesa då de öppnade upp båda testiklarna. Min man är fortfarande öm efter ingreppet men jag är idag tacksam för att vi fick göra detta. Jag inbillar mig att det är anledningen att vi hittade eftersom de tog vävnadsprover som såg "lovande ut".

    Ge inte upp <3
  • Popetot
    999 skrev 2015-11-07 11:13:23 följande:

    Vi vet inte, först ska vi få boka en tid för mikrotese och en månad innan dess så ska jag påbörja IVF-behandlingen (långa protokollet) för att sedan genomgå äggplock samma dag som min man genomgår mikrotesen. Om inga spermier hittas på mikrotesen så kommer mina ägg att antingen slängas eller frysas. Det känns inte speciellt kul att behöva genomgå IVF när det med stor sannolikhet är i onödan! Men vad gör man inte när man är desperat? Tänk att IVF var min största mardröm för snart två år sedan, när vi började försöka få barn, när jag såg alla IVF-trådar på FL så tänkte jag att det var så synd om de som var aktiva där. Och nu ska jag själv genomgå IVF, trots att min man med största sannolikhet inte ens har några spermier. Hur kunde min största mardröm förvandlas till min största önskan och dröm? Jag skulle kunna ge vad som helst för att få genomgå IVF med vetskap om att min man har spermier som kan befrukta mina ägg. Men det får jag inte. Istället ska jag genomgå IVF som kanske leder till att mina ägg ändå slängs i papperskorgen. Jag har aldrig varit en person som tyckt synd om mig själv, oavsett vad livet bjudit på för orättvisor, men nu gör jag fan det! Jag förtjänar inte detta, inte heller min man gör det. 


    Det gör så ont att läsa. Det är mycket tid, pengar och tuffa behandlingar ni ska genomgå utan garantier. Du har all rätt att tycka synd om er själva.

    Men det känns ju som att ni är i kontakt med de bästa där finns. Om någon ska lösa detta för er så är det dom. Kram
  • Popetot
    lompan skrev 2015-11-13 17:59:52 följande:

    I fyra veckor var vår remiss bort tappad. Efter två veckor till fick vi ett brev hem där det stod: er remiss är mottagen, ring TIDIGAST om fyra veckor för att boka en tid. Och då får ni en tid inom 90 dagar. Så alltså att från vår remis var skickad kommer det att ha tagit nästan ett halvår innan vi får komma på biopsi!!!


    Detta kan ju inte vara korrekt när det kommer till vårdgaranti? Orkar ni ta striden?
  • Popetot

    Hej på er allihopa! Nu är det lite tyst här. Hur går det? Vi har ännu så länge ingen tid för inledande ivf-samtal. MariaC, när är det dax för er? 999, Har ni fått någon tid? Tänker på er alla. Det måste bli ett bra på 2016. Året vi ska lyckad! - ellerhur? Kr

  • Popetot
    MariaC skrev 2015-11-22 13:40:57 följande:

    Ja, jag hoppas att 2016 är allas vårt år då vi lyckas!!!

    Vi ska på planeringssamtal inför IVF 17/12, så det går vi och väntar på nu....

    Popetot, har ni fått nån "hint" om när första samtal kan tänkas bli?

    Kram till er alla!!


    Åh, vad skönt att ni kommer igång snart. Vi har inte hört ett ljud än men bör vara igång innan januaris slut om det ska klara vårdgarantin. Tänkte ringa dem innan jul om vi inte hört något.
  • Popetot
    999 skrev 2015-11-25 19:22:09 följande:

    Verkar som alla har hittat spermier via biopsi förutom vi... Känns jävligt hopplöst allt just nu.


    Vill så gärna säga något som tröstar men finns inga ord. Tänker på dig! <3
  • Popetot
    Kajsakaj skrev 2016-01-07 19:10:25 följande:

    Jag undrar också över detta! Min sambo har ju mindre testiklar än normalt. Och varför ska man göra en biopsi om chanserna är noll? Fattar inte varför mikrotese inte är landstingsfinansierat! Borde det inte finnas ett intresse att utveckla vården? Man hade ju t ex kunnat gå direkt till mikrotese i vårt fall och därmed sparat in mycket på det.


    Hej, vet inte om mitt svar hjälper men min man hade inga spermier i utlösningens. Han hade normalstora testiklar men förhöjt fsh. Vid ultraljud såg man misstänkta cellförändringar. Vi blev skickade för biopsi men istället för att "suga ut" med nål skar de upp båda testiklarna för att skicka vävnadsprov för att undersöka om han hade förändringar samt om det fanns spermier. De hittade in ena testikeln men för få för att vi skulle kunna bli gravida själva. Det visade sig när vi pratade med läkaren att han inte trott att han skulle hitta något. Så visst kan det finnas spermier även om oddsen talar emot. Även om min man idag ett halvår efter ingreppet fortfarande har ont ibland så är jag glad att de gjorde ingreppet som de gjorde istället för med nål. Jag tror att läkaren tog proverna från de mest "lovande" ställena. Vi har nu spermier infrusna och väntar på ivf. Min man hade inga cellförändringar heller. Hoppas spermierna överlever upptining och vi får ett barn någon gång. Hoppas verkligen att alla i denna tråd hittar sin lösning. Kram
  • Popetot
    Kajsakaj skrev 2016-01-07 21:07:53 följande:

    Popetot, vad spännande att läsa om er resa :) och grattis till spermierna! Hoppas verkligen det leder till ert efterlängtade barn!

    Jag antar att de gjorde ett öppet ingrepp pga att de misstänkte cellförändringar då, och att det var därför ni inte behövde stå för kostnaden själva. Men väldigt kul att höra om någon som lyckas hitta spermier trots tvivel, tack :) hur många spermier hittade de?

    Hur funkar det när man väntar på IVF? Är det någon väntetid eller hur ser det ut?

    Kram till dig och lycka till!


    Cellförändringar lär vara anledningen till att ingreppet blev lite mer omfattande. Efter ingreppet på min man var det några blodprover som skulle göras på mig innan remiss skickades för ivf. Vi ställdes i kö för ivf i slutet av oktober. Pratade med kliniken idag och de är nu i process att kalla oktobers remisser så gissar att vi kommer få tid i februari för planeringsmöte. Vi går i Malmö. Det skiftar nog mycket mellan platser i landet. Vi har haft lite otur längs vägen med kliniken där vi började. Nu har vi bytt och är på rmc. Påbörjade utredningen för över ett år sedan, Tiden är lång men bara resultatet blir bra :)
  • Popetot
    lompan skrev 2016-03-16 06:18:04 följande:

    Hur lång tid tog det från ni gjorde biipsin till ni fick svar om det fanns några?


    Vet inte var ni går någonstans men när vi gjorde vår biopsi på rmc Malmö så kom labbet in och berättade direkt när de hittat under ingreppet. Sen fick vi brev i efterhand hur mycket de hade frusit in. Lycka till i morgon!
  • Popetot
    NZZZZ skrev 2017-08-14 20:39:43 följande:

    Ni som blivit gravida po andra sätt än vanligt samlag... kommer man över den bittra känslan av att aldrig bli befruktad via samlag? Är det något man tänker på? Att sexet aldrig kommer leda till barn..?


    Hej, jag var med i denna tråden för ca 2 år sedan. Jag läser här ibland. Vi var en av lyckliga de där de hittade lite spermier genom biopsi. Jag är äntligen gravid efter 3 ivfer. Det är säkert olika men jag känner bara en sån tacksamhet är vi kunde få hjälp via kliniken. Faktum var att redan när vi fick starta första ivfen kände jag en sån lättnad att sex inte längre var förknippat med barn. Vårt sexliv blev liksom många andras i samma situation lidande av pressen att ha tillräckligt med sex vid rätt tid. Kanske kommer bitterheten om vi vill ha syskon i framtiden men jag har inte en enda gång under graviditeten varit ledsen över hur jag blev befruktad. Om något har vi som par blivit så otroligt starka och trygga tillsammans. Jag hoppas ingen här tar illa upp att jag skriver. Jag vet hur jobbigt det kan vara att höra solskenshistorier om man själv kämpar så i sorgen. Men jag önskar alla här inne lycka och att ni hittar vägen till ert barn oavsett vilken väg det är. Ta hand om er!
  • Popetot
    MariaC skrev 2017-11-24 21:45:42 följande:

    Jag är gravid! Fick plus imorse! :)

    Jag fick komma hem i onsdags, mår sådär men de såg att vätskan minskat så då kan jag vara hemma och åka in på kontroller istället. Sjukskriven på heltid till 6 dec. Tyvärr såg de idag på proverna att mina levervärden skjutit i höjden sen i onsdags så blir jag det minsta sämre så måste vi genast åka till akuten. Har fortfarande så jävla ont i magen ibland så det känns som jag ska dö. De sa att nu när jag är gravid så kommer överstimuleringen fortsätta i några veckor till. Men jag får inte bli sämre. Känns så jobbigt för vi är så glada över att vi plussat men samtidigt mår jag så dåligt i överstimuleringen så vi kan inte njuta, är oroliga för hur det ska gå etc.

    Tänker på er andra som väntar på TD och håller tummarna för er!!!!!


    999 skrev 2017-11-24 21:53:26 följande:

    Åh vad kul! Stort grattis vännen! Så glad för din skull. Vi har följt varann länge. Tänk om jag också är gravid så att vi får barn nästan samtidigt också! Hoppas du blir bättre snart så du kan njuta fullt ut! Testade du på den testdag som Fertilitetskliniken sagt, eller tidigare?


    Stort grattis till plusset MariaC! Jag var ju aktiv här i början av vår resa och har inte kunna släppa tråden utan följt er två på avstånd. Jag håller mina tummar hårt för er 999.

    Hoppas du snart mår bättre MariaC!

    Stora kramar till er båda!
  • Popetot
    999 skrev 2017-11-25 10:28:39 följande:

    Åh, vad rörd jag blir över ditt meddelande. Kul att höra från dig, hur är det med dig? Jag minns inte riktigt hur det gick för er. Jag blev faktiskt så rörd av ditt meddelande att ögonen vattnas (hoppas det är gravidhormoner :)). Jag är så tacksam att jag haft andra, underbara tjejer i samma situation att vända mig till här när det behövs som mest och när jag mått som sämst.


    Jag hoppas också det är gravidhormoner :) som för övrigt är fantastiska hormoner! För att inte tala om mammahormoner...man klarar sig helt utan sömn ;)

    Vi hittade spermier efter att de öppnat upp båda testiklarna. Vår resa blev inte spikrak efter det. 2 ivfer med många embryon men "bara" 1 insättning per ivf då de inte klarade sig till frysen. Tog uppehåll efter många motgångar (ivf, sjukdom och dödsfall i familj) och bestämde oss i januari för ett sista försök. Frågade om läkaren kunde tänka sig att sätta in 2 embryon. Hon gick med på det. Nu sitter jag här med två knorrande sötnötter bredvid mig <3 Föddes 6 veckor tidigt så vi bodde på neonatal en tid. Men nu är vi hemma och hela familjen mår så bra och har två lyckliga föräldrar som till sist fick toppvinsten.
  • Popetot
    ToveLinn skrev 2019-03-16 14:32:38 följande:

    Hej jag hoppar in här! Startade själv en tråd angående om min sambo som har avsaknade spermier när jag såg din tråd ???? Vi fick reda på i höstas att han har 0 spermier, alla andra prover visar att han mår bra, dom tror att de har något med hypofysen i hjärnan som inte kopplar.. Men vi ska nu göra dom sista proverna och jag ska spola mina äggleder, sen ska vi få remiss till RMC i Linköping där dom ska in och kolla om hans spermier dör påvägen ut eller om vi helt enkelt måste använda oss av donator.. Vilket jag inte vet hur lång väntetid de är på de också.. Så nu är man lite mellan allt, stressad och jobbigt bara :/


    Usch så tråkiga besked! Beklagar! Varför är inte remiss redan skickad? Om man inte hittat spermier så har ni ju fertilitetsproblem. Blir lite irriterad när inte kliniker brukar allvar. Vi fick driva på som tusan tyvärr. Jag är egentligen inte aktiv i tråden längre men vill ge dig lite hopp då vi fick samma besked efter spermieproven - att det troligtvis var något problem med signaler mellan hjärna och testikel. Vi hittade spermier vid biopsi och har efter lite mot och medgångar barn idag. Min historia finns att läsa i tråden. Hoppas allt går bra för er. Kramar!
Svar på tråden Avsaknad av spermier