Inlägg från: mammalovis |Visa alla inlägg
  • mammalovis

    2 veckor kvar till bf livrädd för smärtan!

    Sedan är det ju inte självklart att två förlossningar blir likadana.

    Första hade jag ett enormt tryck bakåt och värkar som avlöste varandra de tre timmar vi var inne hann med en klunk dricka emellan bara. Jag hade då lustgas och akupunktur. De övervägde eda, men jag ville helst inte och när det var möjligt var det redan för sent. Dottern föddes med en fraktur på nyckelbenet då det gick så fort, men det upptäcktes av läkare först 2 dygn senare.
    Totalt 13 timmar med värkar.

    Med andra hade jag mycket förvärkar nätterna innan och förlossningen från tredje värk till ute tog 1,5 timmar. En mycket lättare förlossning. Sista 10 minuterna när vi väl hunnit in fick jag lustgas. Så allt beror ju på hur snabb förlossningen blir i förhållande till hur snabbt man kommer in. Efter en värk på sjukhuset tog de sista hinnan då huvudet stod och väntade.

    Så hys hopp om att den här gången vet du hur en förlossning går till och kan vara mentalt förberedd på ett helt annat sätt. Jag tror smärtan upplevs värre första gången när man inte vet vad man har att förvänta sig.

    Inför tredje förlossningen i oktober är jag mest orolig att vi inte hinner in, så sambon får förbereda sig på hur han ska hantera det om vi blir tvungna hemma. Jag vill ju in för att få lite lustgas ...

    Lycka till!

  • mammalovis

    Ta det lugnt, ANDAS dig igenom den. Ta hjälp av din partner om han är hemma. Det kommer gå bra bara du tar det lugnt. Lycka till!

Svar på tråden 2 veckor kvar till bf livrädd för smärtan!