• Anonym (Hjälp mig)

    Sambons usla matvanor förstör mellan oss :-(

    Min sambo och jag har helt olika matvanor. Jag är väldigt mån om min kost och att röra på mig, så jag är i riktigt god form. Medan han, i sin tur, häver i sig stora mängder pizza, choklad och annat i skräpmatsväg. Jag har alltid ätit mkt grönsaker och fisk, men han avskyr allt frukt och grönt och plockar bort sånt om det ligger på tallriken. Han hävdar också att han har en basal ämnesomsättning på 2700 kcal per dag fast jag räknat ut att den är lägre än så baserat på hans vikt och längd. Att få honom att äta mindre måltider kommer alltså inte på frågan. Han har en ordentlig mage och ett BMI på övervikt (dock inom det lägre spannet).

    Eftersom kosten är så dålig och han vill äta det han äter idag så försökte jag angripa problemet på ett annat sätt, nämligen att ta med honom på min träning (jag tränar dagligen, även om det ibland bara är en promenad). Detta resulterar dock bara i att han äter ännu mer för att "kompensera för det han förbrukat".

    Jag har sagt åt honom att jag tycker att detta är ett (växande) problem, i synnerhet när han är så ung som han är (jag är ganska mycket äldre). I hans ålder borde han fortfarande vara smal. Men matvanorna är som sagt under all kritik. För mig är det viktigt med en hälsosam livsstil både hos mig själv och min partner. När vi blev tillsammans pratade han mycket om att han tyckte att det var viktigt för honom att hans flickvän höll sig i god form, åt bra och var smal/snygg. Han berömmer mig ofta för att jag har en "ungdomligt snygg kropp" och att han är stolt över hur jag ser ut. Men han verkar inbilla sig att kvinnor inte tycker att detta är lika viktigt när det gäller deras män...

    Jag vet ärligt talat inte hur jag ska få honom att inse att han behöver gå ner i vikt och börja äta en hälsosam kost. Jag har försökt på de flesta sätt, antingen genom kommunikation, att motivera, köper själv aldrig hem sånt som är onyttigt, jag lagar nyttig mat åt oss båda (som han tyvärr inte äter för att den är "tråkig" eller "inte god"). Hans smaklökar är som ett barns, som vägrar äta något som innehåller grönsaker, frukt, bär eller liknande. Det är bara pizza, hamburgare och kababtallrik som gäller. Han gillar inte ens vanlig potatis som är kokt eller pasta, det ska bara vara bröd eller friterat samt stora mängder kött och en massa fet dressing. Jag diskuterade detta med hans mamma, och hon säger att han alltid har varit sån och att det helt enkelt inte går att lära honom att äta annat. Hon har kapitulerat och ger honom det han vill ha.

    Finns det någon annan här som haft samma problem med sin partner men lyckats råda bot på det? Hur gick ni tillväga? Jag vill inte ge upp en i övrigt bra relation. Utseendet är givetvis inte allt, men attraktionen är viktig och dessutom är jag rädd att han bäddar för sjukdomar när han kommit upp en bit i ålder (han är nu 25).

  • Svar på tråden Sambons usla matvanor förstör mellan oss :-(
  • nevermind
    Anonym (hm..) skrev 2015-07-05 14:03:20 följande:

    Vad händer när ni får barn? Kommer han servera barnet samma mat som han själv äter? Det är nog något ni måste prata om innan?


    Stackars barn!!
  • Anonym (Man44)

    Kan bara konstatera att om en man hade skrivit ett sådant här inlägg om att hans tjej var fet hade den här tråden haft över 200 inlägg med MYCKET VERSALER!!!

  • Unaangelita

    Skriv upp varenda grej han stoppar i sig ( som du ser) i en veckas tid, sen visar du honom resultatet efter en vecka. Kanske han behöver se det svart på vitt eftersom hans minne sviker om han bara äter skit ibland enligt han själv.

  • Anonym (hm..)
    Anonym (Man44) skrev 2015-07-05 18:14:44 följande:

    Kan bara konstatera att om en man hade skrivit ett sådant här inlägg om att hans tjej var fet hade den här tråden haft över 200 inlägg med MYCKET VERSALER!!!


    Tror du? Tycker inte det är okej att man har såna dåliga vanor oavsett om man är kille eller tjej. Dom som blir upprörda över det är väl dom som är onyttiga och överviktiga själva och bittra över det.
  • Anonym (Fia)

    TS väljer ut en man som inte duger, försöker förändra honom, misslyckas. Beskriver sitt problem på nätet varpå 30 andra kvinnor hakar på och också ska förändra honom. Detta är varför alla mina vänner är män.

  • Anonym (...)

    Man kan inte ändra en annan person. Du vet liksom vad du får om du fortsätter vara ihop med honom - en lat fetknopp som ganska snart kommer att bli sjuk av sin livsstil. Det är nog först när han får en riktig health-scare av sin läkare som han är villig att rannsaka sitt liv, innan dess är det alldeles för lätt att borttränga och unna sig det goda.

    Visst kan du fortsätta försöka - gör det isåfall med ärlighet. Säg som det är - han är för slö, tjock och ohälsosam för att vara attraktiv numera. Att du inte vill leva på det här sättet. Jag antar att du kompromissar bort en hel del chanser och livserfarenhet av att anpassa dig till hans passiva och isolerade livvstil dessutom? Isåfall borde du låta honom veta hur det får dig att må. Tänker du slösa bort mer tid på det om han inte ändrar sig?

  • Anonym (Guttaperka)
    Anonym (dbgnhe) skrev 2015-07-05 13:53:17 följande:

    [...]

    Sen är träning inte någon som påverkar vikten, om man inte tränar på elitnivå, typ. Det var ju mer som man man trodde på 80-talet?


    Hur menar du, och var har du hämtat informationen?
  • Anonym (Fia)
    Anonym (...) skrev 2015-07-05 21:55:08 följande:

    Säg som det är - han är för slö, tjock och ohälsosam för att vara attraktiv numera. Att du inte vill leva på det här sättet. Jag antar att du kompromissar bort en hel del chanser och livserfarenhet av att anpassa dig till hans passiva och isolerade livvstil dessutom? Isåfall borde du låta honom veta hur det får dig att må.


    Men exakt, tryck ned fläskgrabben så hårt du kan. Sen när du är klar med honom föreslår jag att du väljer en man med begåvningshandikapp så att du kan tala om för honom dagligen vilket misslyckat pucko han är, eller varför inte en rullstolsburen kille som du kan påpeka för hur sexigt och manligt det är med män som kan gå. Let them know they'll never need enemies, liksom.
  • Anonym (...)
    Anonym (Fia) skrev 2015-07-05 22:08:42 följande:
    Men exakt, tryck ned fläskgrabben så hårt du kan. Sen när du är klar med honom föreslår jag att du väljer en man med begåvningshandikapp så att du kan tala om för honom dagligen vilket misslyckat pucko han är, eller varför inte en rullstolsburen kille som du kan påpeka för hur sexigt och manligt det är med män som kan gå. Let them know they'll never need enemies, liksom.
    Hon har ju provat allt annat. Inte ens normalt klarspråk går in i hans hjärna. Han har verkligen byggt upp en bubbla av bortträngning. Nu tror jag ju inte att han kommer att ändra på sig, men är det något som kan få honom att inse att TS inte kommer att orka stanna kvar, så är det väl sanningen.
    Är det bara han som har rätt att föredra tjejer i form? Är det något som män tar åt sig av är det väl att de har sabbat sin sexuella dragningskraft. Allt annat kan ju uppenbarligen den här liraren vifta bort iaf. Hög ämnesomsättning som stillasittande liksom... tjena.
  • Anonym (P)
    Anonym (Fia) skrev 2015-07-05 21:48:11 följande:

    TS väljer ut en man som inte duger, försöker förändra honom, misslyckas. Beskriver sitt problem på nätet varpå 30 andra kvinnor hakar på och också ska förändra honom. Detta är varför alla mina vänner är män.


    Jag tycker det är skillnad på att försöka förändra någon som person (så som man ofta läser om här på forumet) och att försöka få någon med katastrofala matvanor att äta bättre. Han ÄR inte sina mat(o)vanor. Det om något är något bra att förändra. Jag anser i alla fall inte att jag försökte förändra min sambo när vi började äta hälsosammare, jag såg det som att vi investerade i våra kroppar - båda vi är fortfarande samma personer som innan (något piggare och friskare dock)
Svar på tråden Sambons usla matvanor förstör mellan oss :-(