• Anonym (j)

    SGI skydd

    Hejsan!
    Jag har 2 frågor.
    1) I höst ska jag studera på halvtid och vara tjänstledig till viss del från min anställning. Jag skyddar hela tiden mitt SGI med studiemedel på halvtid. Kan detta påverka mitt SGI? Har tidigare fått besked av er att så länge jag tar studiemedel är det ok, att det inte spelar ngn roll i vilken omfattning jag får CSN. Stämmer detta?
    2) Till våren tänker jag fortsätta studera, men CSN ska invänta mina studieresultat i en månad innan dom ger mig fortsatt CSN. Under den månaden undrar jag om jag behöver ta ut föräldrapenning? Jag kommer antingen få CSN retroaktivt så fort de fått mina studieresultat, eller så kommer jag få besked att jag inte får CSN och då kommer jag ta ut lägstabeloppdagar retroaktivt för 2 månad bak. Visst kan man göra så? Jag är med barnen från kl 12 varje dag så jag vet att jag har rätt till föräldrapenningen, min fråga rör om jag kan ta ut föräldrapenning retroaktivt vid ett eventuellt negativt besked från CSN? 
    MVH Sara
  • Svar på tråden SGI skydd
  • Anonym (j)

    Om jag får reda på först i mars att jag får csn för jan-mars, är min SGI ändå skyddad? Gäller csn retroaktivt som skydd alltså?

  • Anonym (j)

    Ok! Men under utredning om rätten till sjukpenning är SGI skyddat väl? Men alltså inte under utredning om csn?

Svar på tråden SGI skydd