• Anonym (gunilla borling)

    Sluta snåla, ge pengar till tiggarna!

    Jag skäms så fruktansvärt när man går förbi mataffären och ser hur folk efter folk passerar de stackars tiggare som sitter utanför och inte ger ett öre. De tittar inte ens på dem när de säger "hej" utan bara susar förbi. Det är så jjäkla egoistiskt. Här lever vi i ett land med god ekonomi och har inte råd att ge en krona eller en femma till de som inget har....

    Tycker ni ska skämmas ni snåla svenskar! Ni är som smålänningar allihop!!!

  • Svar på tråden Sluta snåla, ge pengar till tiggarna!
  • Anonym (Inte en chans)
    Anonym (xxx) skrev 2015-07-26 15:10:04 följande:

    Jag ger extremt sällan pengar till tiggare, dock varje månad till välgörenhetsorganisationer, men jag blir sugen att börja skänka en slant när jag läser i tråden. Allt för att reta upp alla irriterade rasister och andra småsinta personer.


    Kom då ihåg att skänka en slant till ALLA tiggare i staden. Annars är det orättvist.

    *suck* den siste idioten är visst inte född än.
  • anonym78

    Jag är dödssjuk och har fyra förskolebarn, men klagar inte utan jobbar. Får jag titta surt på tiggarna?

  • asta66
    Anonym (Inte en chans) skrev 2015-07-26 15:14:19 följande:
    Kom då ihåg att skänka en slant till ALLA tiggare i staden. Annars är det orättvist.

    *suck* den siste idioten är visst inte född än.
    Det finns alltid en till. Själv förlitar jag mig på experter råd att man inte ska ge pengar till tiggare utan stödjer organisationer istället. Är de här missar de chansen i sitt hemland.
  • Anonym (fattigmamma)

    Nä Gunilla. Aldrig att jag skulle ge en krona. Jag bor här i rika sverige men inte har jag pengar ändå. 39 år gammal och måste låna av mina föräldrar i princip varje månad så att mina 2 barn får i sig tillräckligt med mat. Jag har en 75% tjänst som uska men det räcker inte ändå. Skäms på dig!

  • Konservativ

    När jag är i fattiga länder ger jag med glädje till gatubarn och andra som vill ha mat. Jag minns en gång nyligen när jag var i ett fattigt asiatiskt land när en flicka kom fram till mig och sa att hon var hungrig. Då gav jag. Kunde jag veta om hon var hungrig?Självklart inte.

    Däremot någon som rest med buss från Rumänien till Sverige...vad blir bensinkostnaden på det? Och antingen har de en buss eller kan hyra en.  Uppenbarligen har de pengar så varför investera i en tiggarresa? Varför inte investera i något annat? Så gör de något produktivt. Kan inte H&M öppna fabriker i Rumänien?

    Inte så lätt fråga.

  • Anonym (Trött på trycket)

    Jag tycker alla som kan och vill ska ge till tiggare. Men jag är urtrött på människor som tar för givet att alla har pengar att ge. Jag har inte pengar över, lever långt under existensminimum (eget val och klarar oss ändå), men jag har inte ett överskott. Jag är trött på blickar om att man ska ge, från personer som inte vet hur min ekonomi ser ut. För säkerhetskull kan jag lägga till att jag inte är trött på tiggare utan människor som ts.

  • Anonym (Varför skulle jag?)

    Gunilla,

    Jag vet inte var du bor men där jag bor kryllar det fullkomligen av tiggare och eftersom jag helst vill att de skall försvinna härifrån skulle jag aldrig drömma om att uppmuntra dem genom att ge dem pengar.

    Tiggarna i mitt närområde blir allt mer aggressiva och kriminella. Polisen är t ex väl medvetna om att det finns en romsk ficktjuvsliga här i stan.

    En av mina väninnors söner blev överfallna av romer som slet kassarna ur händerna på honom när han var på väg till närmaste livsmedelsbutik för att panta familjens ihopsamlade PET-flaskor. Numera tar barnen med sig ett basebollträ när de skall gå och panta flaskor.

    Jag har själv slutat besöka den närmaste återvinningsstationen eftersom två konkurrerande romska familjer mutat in samma återvinningsstation och står och vrålar och skriker åt varandra. När jag kommer med mina kassar kastar de sig fram och är otroligt påträngande och vill ha pengar för att kasta mina saker åt mig.

    De har slagit läger och ligger 12-15 pers och sover i

  • Anonym (Varför skulle jag?)

    Parken så jag vågar inte längre gå själv hem utan åker taxi för att inte behöva passera dem.

    De står på den nytvättade gratistoaletten i vårt köpcenter och tvättar kläder!!! Inte så fräscht.

    Så nej, jag ger inga pengar till tiggare för jag och faktiskt alla andra jag känner vill att de skall åka hem så att vi kan hjälpa dem på plats istället.

  • Tjoohoo
    Anonym (Gör det bara) skrev 2015-07-26 11:59:40 följande:

    Ska man stötta tiggeri bör man stå för det också anser jag.
    Ni som ger pengar borde hjälpa till att sanera de platser där de bor. Fram med sopsäck och spade och börja plocka bajs.


    Är det så att dom skiter överallt??
  • Anonym (Usch)
    Tjoohoo skrev 2015-07-26 19:01:28 följande:
    Är det så att dom skiter överallt??
    Ja, det är faktiskt så. Sjukt nog.
Svar på tråden Sluta snåla, ge pengar till tiggarna!