Inlägg från: Drottningen70 |Visa alla inlägg
  • Drottningen70

    Krossade linfrö

    2-3 matskedar ger en påtalig exponering av cyanid.

  • Drottningen70

    [quote=75618857][quote-nick]Lluiht skrev 2015-08-09 22:21:07 följande:[/quote-nick]Gäller det krossade eller hela då?

    [/

    Krossade. En alldeles för stor mängd alltså. Rekommendationerna är att inte alls äta krossat linfrö som ej är upphettat.

    Vid upphettning så försvinner mycket av cyaniden.

  • Drottningen70

    Man ska inte äta krossade råa linfrön oavsett graviditet. Om det är den laxerande effekten man är ute efter är det bättre med hela. Om det är omegasyrorna rekommenderas andra källor.

  • Drottningen70
    Lluiht skrev 2015-08-09 22:28:23 följande:

    Jag har ätit kanske en tesked lite drygt medkokt i gröten som tillagas i micron. Vad kan ha hänt med min bebis? :(


    Inget alls med största sannolikhet.
  • Drottningen70
    Margaux skrev 2015-08-09 22:33:55 följande:

    What? Är det cyanid i linfrö??? Jag ger krossade linfrön till min 5 åring. Låter inte alls bra...


    Sluta genast med det.
  • Drottningen70
    Lluiht skrev 2015-08-09 22:34:12 följande:

    Räknas kokande av gröt i micron som upphettning? Det är ju liksom inga 200 grader med det bubblar ju


    Minskar säkert mängden. Annars är det upphettning till 175-200 grader som rekommenderas.
  • Drottningen70

    Kunskapen är nog väldigt låg även hos affärerna om detta.

    För att inte tala om den exotiska roten cassava som nuförtiden ofta återfinns i grönsaksavdelningen. Hur många som får för sig att testa den vet att den innehåller blåsyra och måste tillredas på ett visst sätt liksom.

Svar på tråden Krossade linfrö