Krossade linfrö
2-3 matskedar ger en påtalig exponering av cyanid.
2-3 matskedar ger en påtalig exponering av cyanid.
[quote=75618857][quote-nick]Lluiht skrev 2015-08-09 22:21:07 följande:[/quote-nick]Gäller det krossade eller hela då?
[/
Krossade. En alldeles för stor mängd alltså. Rekommendationerna är att inte alls äta krossat linfrö som ej är upphettat.
Vid upphettning så försvinner mycket av cyaniden.
Man ska inte äta krossade råa linfrön oavsett graviditet. Om det är den laxerande effekten man är ute efter är det bättre med hela. Om det är omegasyrorna rekommenderas andra källor.
Jag har ätit kanske en tesked lite drygt medkokt i gröten som tillagas i micron. Vad kan ha hänt med min bebis? :(
What? Är det cyanid i linfrö??? Jag ger krossade linfrön till min 5 åring. Låter inte alls bra...
Räknas kokande av gröt i micron som upphettning? Det är ju liksom inga 200 grader med det bubblar ju
Kunskapen är nog väldigt låg även hos affärerna om detta.
För att inte tala om den exotiska roten cassava som nuförtiden ofta återfinns i grönsaksavdelningen. Hur många som får för sig att testa den vet att den innehåller blåsyra och måste tillredas på ett visst sätt liksom.