Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Mångkultur

    Tom Araya skrev 2017-07-10 03:11:55 följande:

    Mer om hur mångkulturen berikar...


    254 barn riskerade att giftas bort
    Hedersflickorna
    Minst 254 barn som omhändertagits på grund av hedersproblematik i Sverige, riskerade att bli bortgifta mot sin vilja. En del har blivit sålda för pengar. ? Vissa vill behålla blodet rent inom familjen, säger hedersforskaren Rasool Awla på Göteborgs universitet.

    ...

    www.gp.se/nyheter/hedersflickorna/254-barn-riskerade-att-giftas-bort-1.4312757

    Alina: "De sade att vi skulle åka på semester"
    Hedersflickorna
    Som 15-åring blev hon bortförd och bortgift. Hon fick hjälp att komma hemifrån, men placerades på ett boende för drogmissbrukare. Alina känner sig dubbelt sviken. I dag har hon svårt att lita på någon.

    ...

    www.gp.se/nyheter/hedersflickorna/alina-de-sade-att-vi-skulle-%C3%A5ka-p%C3%A5-semester-1.4310573
    Mångkultur blr det bara om alla kulturer i ett land är toleranta mot varandra. Att människor i hederskulturer vägrar ha något med den svenska kulturen att göra är inte mångkultur. Alltså finns ingen sådan i detta land.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2017-08-17 10:24:44 följande:
    Har du en källa på att det finns sådana krav i en mångkultur?
    Källa? Hur kan det bli mångkultur om bara en av kulturerna är intresserad av att blanda olika kulturer?
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2017-08-17 19:33:05 följande:
    Det är fullt naturligt att man främst månar om sin egen kultur, det tror jag du ser i varje land och hos varje folk i världen.
    Nu är det så att den politiska makten driver den mångkulturalistiska linjen och vad folk tycker om det...ja, det är ju var vår diskussion här handlar om och ska visa.
    Precis. De driver den linjen ja, och svenskar är ganska öppna internationellt sett. Däremot är de kulturer politikerna vill att vi ska vara öppna mot inte lika öppna tillbaka - och då blir det inte mångkultur.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2017-08-18 10:55:53 följande:
    Jag har svårt att se det som avgörande för om det är att beteckna som mångkultur eller inte. Mångkultur är flera kulturer som existerar och lever parallellt med varandra, inte att de nödvändigtvis mixas eller integreras med varandra.
    Men det anser jag.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2017-08-18 11:45:32 följande:
    Mixkultur är ett enskilt begrepp och USA är ett bra exempel på det. Nordamerikas ursprungskultur är en minoritet och istället är det kultur via invandring som dominerar, främst från Europa och främst en anglo-saxiskt baserad kultur. Sedan har mängder av andra kulturer tillkommit genom invandring och som delvis frodats som egna kulturer och delvis mixats och integrerats med övrig kultur som även den kommer av invandring.
    Vi får ju hoppas att vi inte blir undanträngda som indianerna...
  • K Kalle

    Kan det vara så att en av anledningarna till att det gått så bra för Sverige och att vi haft fred så länge och inte haft inre stridigheter sedan Dackefejden att vi fram tills för några decennier sedan varit ett väldigt homogent land?

  • K Kalle

    "Mångkultur" fungerar bara om samtliga kulturer i ett geografiskt område är intresserad av att vara öppna, toleranta och för mångkultur. Hur många klantänkande invandrare är intresserad av detta?

  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2018-08-14 13:56:43 följande:
    Kan ni inte bara sluta försvara burka och niqab
    Debatt
    Bara för att rasister motsätter sig en kvinnofientlig symbol som niqab och burka rättfärdigar det inte att andra försvarar samma ultrakonservativa symboler, skriver Omar Makram, GAPF.
    ...

    www.gp.se/debatt/kan-ni-inte-bara-sluta-f%C3%B6rsvara-burka-och-niqab-1.7651124
    Om man är för jämställdhet är man emot burka och niqab. Punkt!
  • K Kalle
    Snäll men inte tråkig skrev 2018-08-15 13:00:20 följande:
    Vurmar man kring svenska värderingar, svensk kultur och svensk moral som du påstår dig göra är det väldigt motsägelsefullt att hela tiden hänvisa till Ungern och Polen.

    Sverige delar inte alls någon gemensam historia kring kultur, värderingar och moral med Ungern och Polen på samma sätt som med sina nordiska grannländer.

    Att prata om "Alfahanar" är heller knappast ett uttryck för traditionella svenska värderingar, det är mycket vanligare i amerikansk, rysk och östeuropeisk machokultur.

    Man kan bli riktigt, riktigt förbannad, slå näven i bordet och säga "Vad fan håller ni på med" om bilbränderna utan att blanda in Ungern, Polen och "Alfahanar" och det var precis det vår statsminister gjorde härom dagen.
    Hela SD känns väldigt osvenskt. Deras värderingar matchar mer Irans och Somalias på WVS kulturkarta.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2018-08-16 01:40:23 följande:
    Så tänker jag med.

    Är man mot bakåtsträvande och alla former av fundamentalism och för det moderna svenska samhället, med vår kultur och framsteg i demokrati, frihet, jämlikhet och sekularitet så är man rimligtvis mot såväl islamism och annan konservativ kultur utifrån, liksom partier som SD, KD, NMR m.fl. och likaså åt motsatt håll.

    Ändå är det så att många är uppdelade i läger där man är för/mot det ultrakonservativa bara från utvalda håll. Det är ologiskt och inkonsekvent.
    SD:s framgångar, tror jag, beror väldigt mycket på att de är de enda som sagt något över huvud taget de senaste åren om att man ska prata om volymer i mottagandet och ens andats något om att invandring inte bara är positiv och att invandring inte är gratis. Om övriga partier tagit tag i de problem som invandringen medför hade vi inte stått där vi står idag.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2018-08-23 20:13:32 följande:
    Varför gör SVT ett så långt program om våldtäkter och diskussion om utlandsfödda, socioekonomi och kulturkrockar UTAN att närmare gå in på kulturskillnaderna?
    ...

    www.facebook.com/magdajournalist/posts/2111481515734652[0]=68.ARCq8m32Te5qRYhZLehw6GvpHscwra9hzt8RJZTi-QuYXzuD3apINzXsA4ubR0BNKzRvZmhZSsIclxf5XPxSzKi-I5if007NWqAGCAjo_Y47_AlQo72dQHYNwcNq3rjZgneZtNDD33sJVFOZl5aG-6HzxKGdgYbIC3yt3hmoE-CVWBNqVUpPSityq1E&__tn__=C-R
    Och varför pratar de inte om att det bara är en mikroskopisk andel av alla våldtäkter som anmäls, leder till åtal och så småningom till fällande dom. DET är det stora problemet!
Svar på tråden Mångkultur