Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Mångkultur

    Mer om hur mångkulturen berikar...


    254 barn riskerade att giftas bort

    Minst 254 barn som omhändertagits på grund av hedersproblematik i Sverige, riskerade att bli bortgifta mot sin vilja. En del har blivit sålda för pengar. ? Vissa vill behålla blodet rent inom familjen, säger hedersforskaren Rasool Awla på Göteborgs universitet.

    ...

    www.gp.se/nyheter/hedersflickorna/254-barn-riskerade-att-giftas-bort-1.4312757

    Alina: "De sade att vi skulle åka på semester"

    Som 15-åring blev hon bortförd och bortgift. Hon fick hjälp att komma hemifrån, men placerades på ett boende för drogmissbrukare. Alina känner sig dubbelt sviken. I dag har hon svårt att lita på någon.

    ...

    www.gp.se/nyheter/hedersflickorna/alina-de-sade-att-vi-skulle-%C3%A5ka-p%C3%A5-semester-1.4310573
  • Tom Araya
    Vi gillar inte sharia, men följer den ändå

    Mohamed Omar


    Enligt traditionell sharia, islamisk lag, ska kvinnor och män hållas åtskilda. Kvinnor ska inte ?visa sina behag?, inte skratta högt, ja, inte uppträda på något sätt som kan ?fresta? män. En god hustru ska bara gå ut om det är nödvändigt och bara med sin makes tillstånd. Hon får heller inte resa utan en manlig anhörig som ?övervakare?. Hon ska lyda sin man som är husets herre och mopsar hon upp sig har han rätt att aga henne.


    Motsatsen till en anständig kvinna blir då sådana kvinnor som ?visar sina behag? och både skrattar och pratar med manliga vänner, kollegor och andra medmänniskor. Den oanständiga kvinnan rör sig fritt ute utan manlig övervakare. Motsatsen till en god hustru blir en hustru som vill leva jämställt med maken, ett förhållande där båda är myndiga och fattar beslut tillsammans.


    Kvinnosynen i sharia finns inte bara finns i gamla islamiska skrifter utan som förkunnas än idag i moskéer världen över, även i svenska. Det beror på att i moskéerna förkunnar man att Koranen innehåller tidlös ledning för hur livet ska levas och inte får ifrågasättas. Man förkunnar också att profeten Muhammed är varje muslims förebild och lärare.
    ...

    detgodasamhallet.com/2017/07/31/vi-gillar-inte-sharia-men-foljer-den-anda/

  • Tom Araya
    GÄST | INTEGRATION
    Sverige är inte Afghanistan
    Svenska Dagbladet 30-07-2017

    Jag stod i kön till kassan i matvarubutiken och väntade på min tur att betala när någon klappade mig lätt på axeln. Jag såg mig om, där stod en äldre svensk man och hans fru. Mannen skrattade och hans fru log och de pekade båda mot golvet bakom mig. ?Din svans ligger på golvet, bäst att du plockar upp den innan någon trampar på den?, sa den skrattande mannen.
    ...
    Zulmay Afzali är författare och lärare. zulmai.afzali@gmail.com

    www.e-pages.dk/svenskadagbladet/49331/article/610623/4/1/render/
  • Tom Araya

    Jag fortsätter att posta uttryck av främmande kulturer och fråga er mångkulturalister om det positiva med sådant i Sverige!?

    Motsatsen till mångkulturalism är att ha synen att vi, det svenska folket, inte ska överlåta till andra vilken kultur vi ska ta till oss och vilken vi ska avvisa.


    Här stenas hon ihjäl ? av nio män
    17-åriga Du'a blev kär i ?fel? kille
    ...
    www.aftonbladet.se/nyheter/article11070871.ab



    46-åring dödad med sax ? ?för att han inte mördade sina barn?
     
    NYHETERigår 21:46

    Mannen höggs med en sax i halsen och dog.


    Motivet ska ha varit att 46-åringen vägrade mörda sina döttrar, uppger SVT Nyheter.


     
  • Tom Araya
    K Kalle skrev 2017-08-17 09:13:17 följande:
    Mångkultur blr det bara om alla kulturer i ett land är toleranta mot varandra. Att människor i hederskulturer vägrar ha något med den svenska kulturen att göra är inte mångkultur. Alltså finns ingen sådan i detta land.
    Har du en källa på att det finns sådana krav i en mångkultur?
  • Tom Araya
    K Kalle skrev 2017-08-17 11:29:12 följande:
    Källa? Hur kan det bli mångkultur om bara en av kulturerna är intresserad av att blanda olika kulturer?
    Det är fullt naturligt att man främst månar om sin egen kultur, det tror jag du ser i varje land och hos varje folk i världen.
    Nu är det så att den politiska makten driver den mångkulturalistiska linjen och vad folk tycker om det...ja, det är ju var vår diskussion här handlar om och ska visa.
  • Tom Araya
    K Kalle skrev 2017-08-18 10:40:53 följande:
    Precis. De driver den linjen ja, och svenskar är ganska öppna internationellt sett. Däremot är de kulturer politikerna vill att vi ska vara öppna mot inte lika öppna tillbaka - och då blir det inte mångkultur.
    Jag har svårt att se det som avgörande för om det är att beteckna som mångkultur eller inte. Mångkultur är flera kulturer som existerar och lever parallellt med varandra, inte att de nödvändigtvis mixas eller integreras med varandra.
  • Tom Araya
    K Kalle skrev 2017-08-18 11:01:25 följande:
    Men det anser jag.
    Mixkultur är ett enskilt begrepp och USA är ett bra exempel på det. Nordamerikas ursprungskultur är en minoritet och istället är det kultur via invandring som dominerar, främst från Europa och främst en anglo-saxiskt baserad kultur. Sedan har mängder av andra kulturer tillkommit genom invandring och som delvis frodats som egna kulturer och delvis mixats och integrerats med övrig kultur som även den kommer av invandring.
  • Tom Araya

    Vad tycker och hur tänker muslimer i de muslimska länderna i världen?
    Det är det nog många som funderat över och är ett intressant ämne för diskussion.
    Här är en artikel om en undersökning relevant i ämnet:


    Åsikter i den muslimska världen

    Världens muslimer är en blandad skara. Men i en ny internationell undersökning visar de sig också förenas i en djup tro och en oväntat positiv inställning till den muslimska rätten, sharia.


    Författare: 
    Publicerad:
    2013-08-05

    Muslimska extremister talas det ofta om, men hur är det med muslimer i allmänhet?


    Den frågan försöker man besvara i en ny stor internationell attitydundersökning som genomförts av The Pew forum on religion & public life i USA. Med stöd av forskare från ett stort antal amerikanska och europeiska universitet har 38 000 muslimer intervjuats. Studien, The world?s muslims: religion, politics and society, genomfördes under åren 2008?12 i 39 länder i Afrika, Asien och Europa. I dessa länder bor över 65 procent av världens över 1,6 miljarder muslimer. Länder som Kina, Indien och Saudiarabien är dock inte med i undersökningen på grund av politiska problem, och Syrien är inte med på grund av säkerhetsläget.
    ...

    Extra intressant är dessa uppgifter, i och med att vi tagit emot många just från dessa länder:
    "I merparten länder är attityderna till så kallade hedersmord delade ? i de flesta undersökta länder är majoriteten fördömande. Men i Afghanistan och Irak menar en klar majoritet av de tillfrågade att hedersmord bör accepteras."

    fof.se/tidning/2013/7/artikel/asikter-i-den-muslimska-varlden

Svar på tråden Mångkultur