Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Flash Gordon skrev 2016-05-09 21:34:38 följande:
    Det beror ju på vad du vill att EU ska vara.

    Ett USA i Europa eller en överstatlig sammanslutning för fria nationalstater.

    Jag föredrar det sistnämnda men DET EU behöver ju inte vara svagare - på de områden man har befogenhet.
    KillBill skrev 2016-05-09 18:02:54 följande:Jag anser att det hade varit en stor fördel om EUs medlemsländer hade samarbetat mer under flyktingkatastrofen 2015. Om alla länder skulle ha enats om likvärdiga flyktingkvoter (i förhållande till folkmängd) hade Sverige inte behövt ta emot så många flyktingar.

    Det hade det säkert varit men det var ju ändå ganska uppenbart från dag 1 att DET aldrig skulle bli av, någonsin.

    Den fria rörligheten till trots - att fördela invandrare mellan EU-länderna har liksom aldrig varit EU:s uppgift. EU har handlat om andra saker. Om handel framförallt.
    Jag tycker att EU förlorar mycket av sin legitimitet om medlemsländerna inte ens klarar av att samarbeta under en kris. EU var från början ett fredsprojekt och som sådant borde man sammarbeta kring krigsflyktingars umbäranden.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-05-10 11:53:24 följande:
    Det kan man ju tycka men det har aldrig varit EU:s intention att fungera som omflyttare av invandrare staterna emellan och den "kris" som är nu är högst lokalt lokaliserad till vissa EU-länder så att förvänta sig att en sådan stor förändring skulle accepteras av alla över en natt är, med snälla ord, naivt.

    EU:s legitimitet bygger på vad dess medlemsstater accepterar att EU lägger sig i. Då talar vi primärt handel, säkerhet och (efter visst knorr) även miljö.

    Sedan börjar det spreta och lika lite som Sveriges regering vill acceptera att EU dikterar att om ett företag har kollektivavtal i ett land så ska det gälla i alla EU-länder, lika lite vill länder som de baltiska staterna, Polen, Slovakien osv att EU ska kunna tvinga på dem att ta kostnaderna för invandringspolitiken i Sverige och Tyskland.

    .
    I hederlighetens namn: så länge man själv inte accepterar allt EU vill lägga sig i kan man inte klaga på andra som gör detsamma.

    Då är det bättre att skala ned vad EU skall syssla med och få mer enighet kring dessa frågor. Istället för att försöka driva genom kontroversiella frågor som bara kommer att leda till splittring.

    Om man ens vill ha EU kvar.

    Du tycker uppenbarligen att det är ok att EU sysslar med "tvång" när det gäller saker som du gillar (exempelvis handel) men att det inte är ok om med "tvång" inom EU om det gäller saker som du inte gillar exv. flyktingar eller kollektivavtal. 

    Min uppfattning är att det är positivt att EU i demokratisk ordning kan komma överens om samarbeten och gemensamma regelverk eftersom detta stärker EU och dess medlemsländer.



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-05-24 19:00:43 följande:
    Allt handlar om pengar. Man kan vilja mycket, men utan pengar får man vara utan...

    Vi hjälper väldigt få för väldigt mycket pengar och resten får inte den hjälpen de behöver, för de pengarna har vi dragit in på.

    Tur att Sverige är ett av världens rikaste länder och att Sverige verkar klarar den europeiska lågkonjunkturen bättre än de flesta andra länder i Europa. 

    Som du vet så är Sverige ett av de länder i världen som ger allra mest i bistånd (och ja detta gäller även efter den avräkning för flyktingkostnader som regeringen gör).


    Det är klart att Sverige hade kunnat ge ännu mer i bistånd om vi hade stängt gränsen men då hade vi brutit mot FNs flyktingkonvention och mot överenskommelser som Sverige har med EU. FNs flyktingorgan UNHCR tycker att Sverige har gjort rätt som har tagit emot flyktingar (även om det har resulterat i minskade bidrag till UNHCR). 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-05-31 20:34:39 följande:
    UNHCR ropar idag på hjälp just eftersom det fattas pengar:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/tiotals-miljarder-fattas-for-hjalp-till-syrier-pa-flykt

    Trots att halva 2016 har gått har FN bara fått in en knapp fjärdedel av de pengar man har begärt för hjälp till syrier som flytt till grannländerna. - Att få ihop alla de pengar som vi har bett om ser väldigt mörkt ut, säger Fredrik Sperling, pressekreterare på UNHCR.

    - Får vi inte in pengarna så betyder det att hjälpen blir det absolut nödvändigaste. Vi tvingas dra in på matransoner, utbildning och kontantbidrag. Flyktingfamiljer kan till exempel känna sig tvingade att skicka ut barnen i arbete för att försörja familjen.
    Om alla länder hade gett lika mycket pengar till UNHCR som Sverige gör, då hade UNHCR inte haft några problem med finansieringen.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-06-03 00:38:16 följande:

    Att Sveriges ekonomi är bra brukar användas som argument för att vår invandring och flyktingmottagning kan fortsätta vara hög, men hur bra är ekonomin egentligen?


    Ny rapport: Sverige mest skuldsatta landet i världen
    cornucopia.cornubot.se/2014/10/ny-rapport-sverige-mest-skuldsatta.html

    Den artikel på bloggen Cornucopia? som du länkar till påstår att Sverige skulle vara det mest skuldsatta landet i världen vilket är helt fel.


    Nedan ser du en sammanställning över de mest skuldsatta länderna i Europa som är framtagen av McKinseyGlobal Institute (2015) dvs denna sammanställning är senare än den du länkar till.  Här framgår att  Sverige placerar på 6 plats i Europa sett till skuldsättning. Av tabellen framgår också att det är skuldsättningen hos svenska företag och banker som gör att vi placerar oss där vi gör i tabellen. Ser man bara till storleken på övriga skulder så skulle Sverige hamna längre ner på listan. Att Sveriges företag och banker har belånat sin verksamhet tror jag ingen ser som särskilt problematiskt. 



    theconversation.com/greece-woes-show-how-the-politics-of-debt-failed-europe-42787

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-06-16 08:06:53 följande:

    Hur var det? "Det går bra för Sverige nu"... Varför skulle då skatterna behöva höjas och varför räcker inte pengarna till?


    Skatterna kommer höjas - och det rejält

    De skattehöjningar som blir aktuella i ett tioårsperspektiv kommer att vara mycket destruktiva. Risken är överhängande att vi driver fram en ny 1970-talsstagnation.


    I den artikel som du hänvisar till så styrks påståendet om skattehöjningar med att regeringen i den senaste budgeten har ökat skatterna med 30 miljarder.


     


    Då kan det vara bra att nämna att Alliansen sänkte skatterna via jobbskatteavdraget med ca 100 miljarder kronor (per år). Eftersom Sverige hade budgetunderskott 2010-2014 så är det inte särskilt konstigt att den nya regeringen återställer storleken på skattebasen lite grann. Det är handlar om ansvarsfull politik.

    Sedan gäller skatteökningen bla arbetsavgifter för unga där den rabatt som gällde tidigare har plockats bort. Rabatten på arbetsgivaravgifterna för unga gav få jobb och var ett extremt dyrt sett till varje skapat jobb (beräkningar har visat att varje ungdomsjobb som reformen skapade kostade staten mellan 1 och 1,6 miljoner kronor).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-06-16 10:59:20 följande:
    Det låter märkligt. Hur många år måste man inte jobba till lägre arbetsgivaravgift för att man ska komma upp i de summorna. Vad kostar varje arbetslös ungdom?
    Satsningen beräknas ha resulterat i ca 6-10 tusen jobb och beräknas ha kostat 10 miljarder kronor per år!

    Att satsningen blev så dyr beror på att företag även fick rabatt för ungdomar som redan hade jobb och dessa var betydligt fler än de 6-10 tusen som faktiskt fick jobb pga reformen.

    www.ifau.se/sv/Press/Pressmeddelanden/Lagre-arbetsgivaravgifter-for-unga-gav-sma-positiva-effekter-pa-sysselsattningen/
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-06-16 10:59:20 följande:
    Det låter märkligt. Hur många år måste man inte jobba till lägre arbetsgivaravgift för att man ska komma upp i de summorna. Vad kostar varje arbetslös ungdom?
    Jag jan tänka mig att en arbetslös ungdom kostar 0,12-0,18 MSEK per år i olika typer av bidrag och stöd. Det var därför inte försvarbart av Alliansen att lägga 1-1,6 MSEK per jobb och år.
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-06-18 00:16:54 följande:
    De fortsätter på samma sätt:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/folj-med-ombord-pa-asylbaten

    Härnösands kommun protesterar och har polisanmält hamnägaren för att rätt certifiering saknas.

    - Vi kommer jobba under helgen med den här frågan. Det är extremt frimodigt, så som de här beter sig, att de tänker att de ska bli mottagna vänligt när de kommer på det här sättet, säger Fred Nilsson (S), ordförande i Härnösands kommunstyrelse.

    Ja, vad tror de egentligen? Skulle Fred Nilsson (SD), eh... (S), verkligen ordna med ett vänligt mottagande?

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/kommunen-och-lansstyrelsen-kan-ta-hjalp-av-kronofogden

    Härnösands kommun och Länsstyrelsen Västernorrland hotar ägaren av hamnen i Utansjö och fartyget Ocean Gala med vitesföreläggande och sanktionsavgift på 2 215 000 kronor. Kravet är att Ocean Gala omedelbart ska lämna hamnen i Utansjö. Enligt brevskrivarna kan det ytterst bli fråga om att avlägsna fartyget med kronofogdens hjälp.

    Nu ska Fred Nilsson (S) till och med ta hjälp av kronofogden för att köra bort de stackars flyktingarna som sprungit för sitt liv undan bomber och granater i Syrien.

    Vad gör alla de där "Ingen människa är illegal" och "Refugees welcome" och allt vad de heter? De borde bege sig med raketfart till Utansjö.
    Larvigt inlägg. Det är idag en båt och inte ett flyktingboende. Anser du att alla företag ska få göra precis som de vill och att företag aldrig behöver bry sig om lokala föreskrifter eller tillstånd? Det är i så fall en väldigt anarkistisk syn på saken.
  • KillBill

    Ebba Busch Thor ljuger på Twitter och påstår att Kristdemokraterna har röstat nej i dagens omröstning. Ett parti som säger sig representera en kristen värdegrund ska för bövelen inte ljuga! 


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?