Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    JTA skrev 2016-08-25 16:28:42 följande:
    Fundera ett ögonblick om din oförmåga att förstå resonemanget kanske har någonting att göra med din moral.
    Hur menar du? Menar du att det skulle vara moraliskt rätt för Sverige att bryta mot ingångna avtal med Förenta Nationerna och EU och trotsa UNHCRs uppmaning till Sverige att driva en liberal invandringspolitik?
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-08-26 00:46:02 följande:
    Nej, det är såklart jätterätt att inte mer bidra till hjälp för hundratusentals flyktingar till förmån för vad lilla Sverige kan göra för det totala flyktingflödet från drabbade länder genom flyktingmottagning....
    Alternativet är förstås att anlägga flyktingläger i Sverige.

    Sedan bör man kanske fundera lite på varför så många flyktingar väljer Sverige och vilka bedömningskriterier för flyktingstatus andra länder har och vad som ryms i de bestämmelser som är uppsatta.


    Du pratat om flyktingsituationen så som den såg ut innan regeringen skärpte migrationspolitiken. Idag tar förmodligen inte Sverige emot fler flyktingar än våra grannländer.
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2016-08-26 07:30:05 följande:
    Och INGEN.....ingen i regeringen har förstås nämnt att dagens regler endast kommer gälla en begränsad tid.

    Näädå......................!

    HA EN SKÖN HELG, Bill.

    Kram //Anton

    Det stämmer inte att regeringen inte skulle ha berättat att dagens regler är tidsbegränsade och det vet alla som hänger med i debatten,  Regeringen har  varit tydliga med att reglerna ska gälla i tre år, Lagen trädde i kraft i somras och gäller fram till sommar 2019 dvs efter nästa val. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2016-08-26 07:54:09 följande:
    Kan lägga till att jag tycker det är omoraliskt att minska biståndet eller att använda det för bl.a. svenska statstjänstemannalöner, men har inget principiellt emot att man ökar biståndet i syfte att använda en del i det svenska systemet för att driva en liberal invandringspolitik. Bara man är tydlig med hur detta ska finansieras.

    Även efter reduktionen av biståndet som den förra och den nuvarande regeringen har gjort för att finansiera flyktingmottagandet så har Sverige varit en av världens största bidragsgivare. I och med att antalet flyktingar som kommer till Sverige har minskat mycket så leder detta till att Sveriges bistånd kommer att öka kraftigt. Sverige kommer då att vara världsledande på bistånd.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2016-08-26 07:50:52 följande:
    Det blir ju problematiskt för FN att rättfärdiga att man har brist på resurser om man faktiskt har (haft) möjlighet att öka sin budget rejält genom att ändra sin uppmaning till Sverige att driva en liberal invandringspolitik. Den som gjorde avvägningen att pengarna gör större nytta om de stannar kvar i det svenska systemet än sätts i bruk i omvärlden är väl ansvarig för eventuella underskott i FN?
    Sverige har som sagt varit en av UNHCRs största finansiärer. UNHCRs finansieringsproblem är därför inte kopplat till Sverige utan till andra länder.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-08-26 11:13:41 följande:
    Hur kan du mena att Sveriges minskade bistånd inte är en del UNHCR's finansieringsproblem?

    Världens rika länder har enats om att leverera 0,70% av BNP i utvecklingsbistånd. Det är bara ett fåtal länder i världen som lever upp till detta (Sverige är ett av dessa länder). Sveriges biståndsbudget  (efter avdrag för flyktinginvandring) uppgår 2016 till 32,4 miljarder kronor vilket utgör 0,78% av BNP. Sverige ger alltså mer i bistånd  än våra internationella biståndsåtaganden EFTER avdrag för flyktinginvandring. 


    Att UNHCR (Förenta nationernas FN-organ för flyktingar) inte har tillräckligt med resurser beror inte på Sverige (vi är ett av de länder som ger absolut mest). Det beror i stället på att många andra länder ger för lite (mycket, mycket mindre än Sverige).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2016-08-26 14:23:16 följande:
    Jaha, och vad är din personliga gissning, Bill...!

    Blir det till att lätta på regelverket 2019, eller släpps det på paragraferna. Så att säga.

    Vad tror du ???
    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
    Fortsätter kriget i Syrien och oroligheterna i och omkring MENA så lär reglerna bli kvar. Vad tror du?
  • KillBill
    White Cross skrev 2016-08-27 15:39:51 följande:
    Varför skulle det per automatik vara omoraliskt att inte nedprioritera svenskars välmående i Sverige till förmån för vad UNHCR tycker?

    Sverige har inte hörsammat UNHCRs uppmaning att fortsätta med en generös flyktingpolitik (numera är svenska asylregler anpassade till EU:s miniminivå). Därför är den aspekt av frågeställningen som du lyfter fram i ditt inlägg överspelad. Min uppfattning är emellertid att svenska folkets välmående, (om man bortser från problem på bostadsmarknaden) bara marginellt har påverkats av den flyktinginvandring som har varit. När det gäller problemen på bostadsmarknaden så har dessa inte uppkommit pga. flyktinginvandringen utan därför att Sverige, under många år, har saknat en aktiv bostadspolitik . 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Kalle skrev 2016-08-29 15:16:57 följande:
    Det måste vara noll ganska många år framöver. Redan nu är det problem i skolorna och inom vården för att inte tala om att bostadsbristen plötsligt blev än mer skriande med 170 000 nya invånare på bara några månbader. Så snabbt hinner man inte bygga så många bostäder.
    Det kommer inte att bli några 170 000 innevånare eftersom det "bara" är ca hälften som kommer att beviljas uppehållstillstånd. en hel del av dem som beviljas upphållstillstånd kommer dessutom bara att beviljas tillfälliga uppehållstillstånd.

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-09-07 07:40:23 följande:
    Två skäl:

    - Det finns inte särskilt många kommuner med bostadsöverskott idag.
    .

    - Man har sedan 15(?) år tillbaka tagit bort lagen om kommunplacering, dvs när man kunde tvinga dem att bo på en viss ort.

    Idag har i istället EBO vilket innebär at de har rätt att bo var de vill om de kan ordna boendet själva, vilket leder till att de köper in sig i en sovplats i lägenheter hos landsmän i större städer varpå trångboddheten blir brutal. Det har uppstått en svart marknad för köp och sälj av sängplatser och bokföringsadresser.

    Kommunalråden i Södertälje brukar vara ute och klaga på EBO med jämna mellanrum.
    "Socialdemokraterna har sedan tidigare varit kritiska mot ebo-lagen, som infördes 1994 av den borgerliga regeringen, och dess konsekvenser. Och nu flaggar migrationsminister Morgan Johansson för en förändring"

    www.expressen.se/kvallsposten/ministern-vill-andra-pa-lagen-skapas-problem/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?