Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    KillBill skrev 2017-02-08 18:17:15 följande:
    Sociala myndigheter har under årtionden sörjt för att barnfamiljer inte hamnar på bar backe. Sedan är det självklart så att ansvaret för att fixa bostad i första hand vilar på dig själv och det innebära att du kan få bo i 2:a hand eller under perioder bo hos släktingar eller vänner. Blir det skarpt läge så behöver emellertid aldrig en svensk barnfamilj bo på gatan.

    Om du ge exempel på en svensk barnfamilj som faktiskt bor på gatan, så tar vi diskussionen vidare därifrån.
    Jag känner till flera fall där ingen individuell bedömning gjorts och att agera när folk inte har tak över huvudet är för sent.

    Om andrahandsbostäder är en bra lösning för boende borde kommunerna kasta sig över dessa istället för att kräva mer förturslägenheter från allmännyttan, köpa upp bostadsrätter och slå upp moduler för flyktingar.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-02-09 18:38:56 följande:
    Det har jag missat. Var snäll och länka till GP artikeln där det framgår att svenska barnfamiljer alltid får bo i trånga hotellrum eller vandrarhemsrum medan nyanlända alltid får riktiga lägenheter.
    En vän med barn gick på ett info-möte för bostadssökande som socialförvaltningen anordnade. En vecka på vandrarhem om om hon har barn       och läget är så akut att alternativet är gatan var deras svar till henne. Annars föreslog de henne att separera från sina barn så att hon själv kunde flytta bort från Stockholm.
    Hon orkar knappt gå till jobbet längre.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-02-10 19:01:55 följande:
    Om socialförvaltningen föreslog att mamman skulle separera från sina barn så finns det troligtvis någon annan problematik kopplat till det svar som socialtjänsten gav.
    Om det är problematik med föräldraskap och familjeförhållande förutom masmmans bostadsproblem du menar så finns inget sådant. Både mamman, pappan och barnen önskar leva normalt där där barnen får minst halva tiden hos båda. Båda är relativt välfungerande, arbetande och engagerade föräldrar, även om mamman lider av depression sedan några år, något som blivit värre p.g.a. bostadssituationen.
    Ingen av dem är beredd på att släppa barnen mer än halvtid. För pappan är det dessutom just nu otänkbart med heltid själv, p.g.a. resor i arbetet.
    Socialtjänsten var inte ens intresserade av att sätta sig in i hennes fall, vilket inte är första gången jag upplever bland bekanta i en svår situation vad det gäller bostad eller ekonomi.
    Samtidigt vill hon ju inte aktivt söka hjälp av sociala myndigheter på så vis att det syns, då vissa privatvärdar väljer bort sådana sökande liksom det inte ser bra ut om det skulle bli någon tvist om barnen.
    KillBill skrev 2017-02-10 19:01:55 följande:
    Självklart kan man inte vara stampa in på socialtjänsten och be om en lägenhet och räkna med att socialtjänsten ska erbjuda ett förstahandskontrakt. Har man hamnar i en svår situation så ska man vara glad att man får hjälp med tak över huvudet. Jag känner en tjej som fick hjälp av en kranskommun till Stockholm att få ett eget boende. Första året så erbjöds hon rivningskontrakt men har nu fått ett riktigt hyreskontrakt. Det är väl ok?
    Socialtjänsten arbetar fortfarande utefter hur bostadsmarknaden såg ut för 20 år sedan eller mer. Det spelar ingen roll vilka svårigheter eller behov som finns, så länge man utåt sett verkar fungera och leva normalt..."det löser du på egen hand" säger de...



  • Tom Araya
    hipsterpappan skrev 2017-02-17 18:30:43 följande:

    Läste att migrationsverket räknar med minst 178000 asylsökande innan 2020 dessutom ca 372000 anhöriga. Hur ska det sluta när det inte ens finns bostäder till dom som

    redan är här? 


    Jag har gett upp mina förhoppningar om att regeringen eller något etablerat parti bryr sig om konsekvenser. Går det åt helvete så får det gå åt helvete, med en axelryckning hos våra styrande.
  • Tom Araya

    ...och så fick Peter Springare till sist rätt av självaste Leif GW Persson.
    Kommer vissa fortfarande att försöka förneka detta?


    Debatt: Peter Springare om åklagarens kritik: "Det är ingen 'tes' jag driver"

    Polisen Peter Springare reagerar i ett debattinlägg på kritiken som kammaråklagare Louise Helleday riktar mot han bild av verkligheten.

    www.na.se/orebro-lan/orebro/debatt-peter-springare-om-aklagarens-kritik-det-ar-ingen-tes-jag-driver

    Veckans brott med Peter Springare som gäst:

    www.svtplay.se/video/12505960/veckans-brott/veckans-brott-sasong-14-avsnitt-7

  • Tom Araya
    Mysigast skrev 2017-02-23 07:07:13 följande:

    [quote=77438932][quote-nick]Tom Araya skrev 2017-02-23 01:58:08 följande:[/quote-nick]...och så fick Peter Springare till sist rätt av självaste Leif GW Persson.

    Kommer vissa fortfarande att försöka förneka detta?


    Debatt: Peter Springare om åklagarens kritik: "Det är ingen 'tes' jag driver"
    Polisen Peter Springare reagerar i ett debattinlägg på kritiken som kammaråklagare Louise Helleday riktar mot han bild av verkligheten.

    www.na.se/orebro-lan/orebro/debatt-peter-springare-om-aklagarens-kritik-det-ar-ingen-tes-jag-driver

    Veckans brott med Peter Springare som gäst:

    www.svtplay.se/video/12505960/veckans-brott/veckans-brott-sasong-14-avsnitt-7[/

    Absolut men glöm inte att de också är överens om att det är inte att de är utlänningar i sig som gör att de är överrepresenterade.
    Sitter just och tittar på avsnittet...de säger inte ett ord om det du påstår. Såklart har invandrares överrepresentation att göra med att de är invandrare, men det i sig har ju sin bakgrund som såklart inte har sin förklaring att de är födda i ett annat land utan det finns en massa andra aspekter från hela deras livstid, varav en del i Sverige som sannolikt haft betydelse.
  • Tom Araya
    Mysigast skrev 2017-02-23 16:22:09 följande:

    [quote=77440165][quote-nick]Flash Gordon skrev 2017-02-23 13:12:05 följande:[/quote-nick]När man jämfört invandrare med samam sociaoekonomiska förhållanden har det visat sig att invandrare från vissa kulturer är kraftigt överrepresnterade medan andra till och med är underrepresenterade i jämförelse med svenskar.

    Det är alltså inte socioekonomi som är orsken.

    [/

    Det finns ingen vetenskaplig forskning som kommit fram till att etnicitet bestämmer personlighetsdrag.


    Nej, men det finns mängder av andra teorier med direkt koppling till att de just flyttat till ett annat land och finns det bara ett uns sanning i några av dem så får vi det läge vi har idag.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-02-24 12:25:51 följande:
    Vad menar du? Tala ur skägget!
    Några exempel:

    Man skulle kunna tänka sig att både kriminalitet och att flytta till ett annat land omfattas av en dragning åt det äventyrliga och att då personer med oärliga avsikter utgör en större andel av de som migrerar i förhållande till befolkningen i det land de kommer ifrån och det land de imigrerar till.

    Att vara fostrad av både familj och samhälle i en annan kultur, med andra värderingar, andra lagar, annan syn på rätt och fel samt annan syn på hur man löser konflikter eller lägen där någon utsatts för brott kan påverka hur vissa invandrare fungerar i det svenska samhället och då främst gentemot svensk lagstiftning och rättsapparat kan orsaka svårigheter och inte omöjligt kanske även ovilja i vissa fall.

    Socioekonomiska faktorer har antagligen en stor betydelse, men vad ligger bakom den socioekonomiska situationen hos invandrade? Här kan finnas en mängd olika bakgrundsorsaker som spelar in, exempelvis den grundläggande och rätt så naturliga delen av svårigheter med att komma till ett nytt land. Andra kan vara hur väl integrationsarbetet fungerar.

    En annan orsak kan vara utanförskap och att inte känna samhörighet och lojalitet med det svenska samhället. Detta har inte nödvändigtvis helt igenom förklaringar i hur det svenska samhället fungerar utan kan även ha en mängd andra förklaringar, som exempelvis en "gangsterkultur" som odlas i vissa kretsar, inte sällan bland unga invandrarkillar, vilket man kan se i många länder, inte minst USA.

    Det kan finnas flera av ovanstående som i en blandning ger den effekt vi ser vad det gäller invandring och kriminalitet, ett litet uns av sanning här och där...
  • Tom Araya
    Mysigast skrev 2017-02-25 11:21:50 följande:
    Det första stycket håller inte tycker jag. Rädslan för att dö, skadas eller fängslas på grund av situationen i hemlandet torde vara betydligt starkare drift för att fly jämfört med preferenser för äventyr. Rädslan för att dö, skadas eller fängslas på grund av situationen i hemlandet torde vara betydligt starkare drift för att fly jämfört med preferenser för äventyr. Betänk Maslows vida erkända behovs-teori. Tak över huvudet och äta, överleva helt enkelt, är ett starkare behov än självförverkligande som att känna sig äventyrlig.
    Det förklarar inte varför inte alla flyr och vilket land som väljs att fly till.
    Mysigast skrev 2017-02-25 11:21:50 följande:
    Resten låter rimligt men det anser iallafall jag går att lösa med bättre integration. Tar man väl till vara mångfalden finns gynnsamma förhållanden för innovation vilket kan skapa högre värden för hela samhället; detta finns det massor av vetenskaplig forskning som stödjer. Ett annat exempel är att i Storbritannien är det många somalier som blivit framgångsrika företagare. Att det inte är så här torde bero på sämre integration av samhället.
    Integration kan inte fungera ensidigt utan kräver en hel del av vilja, engagemang, ansträngning och förståelse hos individen och jag tycker inte det är särskilt märkligt om det finns en viss procent som saknar tillräcklig drivkraft.

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?