Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    FDFMGA skrev 2017-06-23 08:30:49 följande:
    Hm, nej C kommer inte att ansluta till brunhögern, men jag kan förstå att det måste svida ordentligt för somliga att Annie Lööf är den borgerliga partiledare som svenskarna har i särklass störst förtroende för.
    Det borde svida mer för Lööf att hon inte har sitt partis gräsrötter med sig och vilka problem det sedan leder till när hennes partis representanter i kommunerna ska ta tand om kkonsekvenserna av c's rikspolitikers beslut...
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-06-23 10:25:38 följande:
    Om du kollar upp situationen så ser du att Hultsfred har tagit emot mångdubbelt så många flyktingar som rika moderatkommuner har gjort. Det centerpartiet i Hultsfred vill visa är att det nu är dags för moderatledda kommuner att ta ansvar. Hultsfred kommer ta emot alla flyktingar som Migrationsverket anvisar dem. Det är antal flyktingar som själv bestämmer sig för att flytta till Hultsfred som C vill begränsa.
    Detta är helt i sin ordning enligt massinvandringsförespråkarna, man ska kompensera för de som inte vill, oavsett konsekvenser.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-06-26 07:07:14 följande:
    Friedman uttalar sig om USA där man för 100 år sedan hade oreglerad invandring. USAs invandring är idag liksom i Sverige reglerad.
    Vad var det du missade? Han talar om varför dagens invandring är reglerad och inte fri som för 100 år sedan.
  • Tom Araya
    Flash Gordon skrev 2017-06-23 10:56:30 följande:
    är att i största möjliga mån att stoppa invanndringen till kommunen. Precis som C i Mariesad nu vill börja polisanmäla invnadrare som ljugit om sin ålder.

    Samtidigt spelar sossarna på "Tänk på baaarnen-nivå"
    Mycket ironiskt att kommunalpolitiker går tvärt emot politiken på riksplanet.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-06-23 08:30:49 följande:
    Hm, nej C kommer inte att ansluta till brunhögern, men jag kan förstå att det måste svida ordentligt för somliga att Annie Lööf är den borgerliga partiledare som svenskarna har i särklass störst förtroende för.
    Är det "brunhögern" när även s och mp-ledda kommuner säger ifrån?

    Till skillnad från din uppfattning om dessa kommunpolitikers politiska inställning handlar det nog om att kommunpolitikerna i högre grad lever i verkligheten, medan de på riksplanet fortfarande svävar i det blå. Jag skulle vilja se Lööf hantera de problem hennes politik skapar...
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-06-24 13:13:17 följande:

    De är inte säker att de flyktingar som ålderstestats har ljugit om sin ålder (https://www.svd.se/nya-uppgifter-fel-slutsats-att-de-ljuger-om-sin-alder) och jag tycker att det är märkligt moderater och centerpartisterna i Mariestad vill att det svenska rättsväsendet ska fokusera på denna typ av ärenden för flyktingar som med stor sannolikhet kommer att utvisas.

    Förövrigt så handlade Hultsfreds beslut att neka flyktingar socialtjänst bara flyktingar som valt att bosätta sig i kommunen med stöd av EBO lagen (som tidigare inrättades av de borgerliga partierna). 


     


     


     


    Men Centerns politik gick ju ut på att vi kunde ta emot nästan hur många som helst...
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-07-05 19:43:29 följande:
    Nja, det är ju mest en tolkning från SD-vurmare gör.

    En del av offermentaliteten,, typ när andra säger det så är det ingen som invänder men när vi gör det så kallas vi dödsnazipasiknasi.

    Som vän av ordning vill jag framhålla att i SD:s budgetförslag brukar man beräkna hur mycket man tror sig kunna spara på minskad invandring. Dessa besparingar stannar i Sverige, det vill säga de går inte till hjälp på plats. Dessutom vill man skära drastiskt i biståndbudgeten som ju i mångt och mycket handlar om hjälp på plats.

    Så att rasisterna har gapat om hjälp på plats har till skillnad från Bill Gates uppfattning bara varit ett retoriskt grepp som möjligen övertygat somliga som utrustats med ett synnerligen klent förstånd.
    Vi är många som talar för ökad hjälp på plats och minskad invandring. Huruvida sådana åsikter har koppling till sd eller ej kan nog variera, men din spekulation i det är intressant...
    Alltså är påståendet att Bill Gates ger dem rätt som länge påstått samma sak helt korrekt. Att du inte tycker sd'are kan ha rätt i någonting är en helt annan femma.
  • Tom Araya
    Borgaren skrev 2017-07-08 18:47:27 följande:

    Det svenska  folket är lite trögt, inte förrän nu har opinionen fattat att vi skulle tatt emot betydligt färra än vi gjorde.

    De enda som vill ta emot fler flyktingar nuförtiden är väl flyktingarna själva och medlemmar i rörelser som " allt till alla"  och"refugees without papers welcome..."

    Trots att Sveriges flyktingmottagande redan minskat drastiskt så vill varannan svensk ta emot färre flyktingar än i dag  (novus)


    Jag varken tror eller upplever att flyktingar i Sverige generellt sett är särskilt positiva till att ta emot fler flyktingar, det gagnar inte dem.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?