Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    K Kalle skrev 2016-12-14 11:07:35 följande:
    Har du underlättat genom att låta några nyanlända bo inneboende hos dig?
    Jag/vi har uppdrag åt kummunen/soc, så vi blir tillfrågade/tilldelade personer som behöver ett boende, både för längre tid och även akut/kortvarigt.
    Så vi hjälper dom vi kan, men vilka det blir har vi inte så stort inflytnade över, även om vi kan neka om vi anser att vi inte har tillräckligt med kunskap i de fall som är i en för svår situation, för att vi ska vara rätt personer att bo hos.

    Så svaret är alltså, vi hjälper människor som vi eller/och kommunen tror vi kan hjälpa med ett boende.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2016-12-14 11:06:59 följande:
    Kläm åt? det FINNS inga bostäder. Fast det gör kanske inget att de nyanlända får bo i gympasalar och gamla lagerlokaler.
    Det skulle ha funnits om man verkligen lagt arbete på att ordna det, men fakta är att många inte ens gjort nåt alls för att skaffa fram ett boende, bara klagat och gnällt.

    Och jag kan garantera dig, om en katastrof hade hänt i dessa kommuner, så hade det ordnats fram boende fort som fan.
    Det är bara skitsnack att det inte går att ordna lösningar, men man vill ha mer pengar till nybyggen som tar åratal att få fram, fast det finns alla möjligheter att sätta upp tillfälliga boende som senare kan monteras ner.
    Och det är hur bra boende som helst, inga baracker eller annat skit, det är boenden som används på många ställen, avsedda för platser som behöver ett boende under några år, ja ibland blir dom kvar mycket längre än så.

    Det här är ett angeläget problem som gäller hela Sverige och som måste lösas, och då ska det visas att folk som bestämmer i kommunerna duger nåt till, dom ska sluta och klaga och gnälla på precis allt och visa lite gåpåar anda och ryggrad.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2016-12-14 10:09:35 följande:
    Jag förstår faktiskt inte problemet. Alla som tycker att mängden migranter är OK kan ju upplåta sitt boende. Hur många nyanlända har finansministern, migrationsministern, näringslivsministern tagit emot i sina hem? Hur många nyanlända kan bo hos Världsmedborgare eller Kill Bill?
    Ja tänk vad bra om alla gjorda som mig/oss, då skulle problemet vara löst, men det är sånna som du som inte vill ta nåt eget personligt ansvar för dina medmänniskor, människor som behöver allas vår hjälp, som förstör för Sverige.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2016-12-14 12:34:39 följande:
    Ja, alla som tycker att mängden migranter/asylsökande är helt OK, ja. Man kan inte som rikspolitiker gapa för full hals att kommuner måste bereda plats = fösa undan de andra som är i behov av bostad mm, om man inte själv bereder plats i sitt hem. Finns kanske plats i Sagerska palatset?
    Du jag hjälper de som jag kan och som behöver hjälp, mer kan jag inte göra, och jag skiter fullständigt i om dom är invandrare eller svenskar eller va dom nu kan vara.

    Och kommunerna ska göra detsamma, det är det minsta man kan begära av de som innehar makten.
    Skylla ifrån sig betyder bara att dom inte är rätt personer att styra, då dom inte kan sköta sitt jobb.
    Det handlar enbat om att ordna boende, inte direkt nåt som kräver ny kunskap, det är enbart en praktisk fråga som vilken idiot som helst skulle kunna lösa, med lirte god vilja.

    Det är så ynkligt att makthavarna borde tvingas avgå.
    FN smäller upp enkla flyktingförläggningar för flera hundra tusen personer på bara nån vecka, med vatten, el och sanitäraanläggningar, fixar mat och skydd.
    Men här i Sverige duger vissa inte ens till att ordna fram moduler och skruva ihop dom för ett boende, det är skrattretande vilken oförmåga som visas upp, trots att det finns både kunskap, arbetskraft och en väl fungerande logistik.

    Och om nån tvivlar, så vill jag påminna om de beredskapsarbeten som AMS stod för tidigare, och där dom då smällde upp tillfälliga boenden i massor, boende som ofta blev kvar under lång tid, vissa finns än idag kvar.

    Eller varför inte bara höra av sig hit: https://www.expandia.se/boende/ så har dom fixat ett bra boende på 60 dagar.
    Det finns många många fler som kan leverera i EU, jag bara tog 1:a bästa som dök upp.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    felix le chat skrev 2016-12-14 13:16:13 följande:
    Sommaren 2015 när prognosen var 50.000 asylsökande påpekade jag ytterst försynt att 50.000 är i storleksordningen Östersund.
    Det tar en massa år att bygga ett nytt Östersund.
    Efter sommaren var prognosen 100.000 och då var jag inte så försynt längre utan
    att bygga ett nytt Östersund och ett nytt Sundsvall motsvarar 100.000.
    Slutnotan för 2015 blev 160.000 och det motsvarar ett nytt Uppsala.
    Sveriges 4:e största stad.
    Ser ni inte det orimliga i att bygga ett nytt Uppsala på ett år ?

    Dom får väl sitta kvar på sina förläggningar tills det finns bostäder byggda,
    precis som alla svenska som söker boende och får vara kvar där dom bor idag
    tills något dyker upp.

    Fördelningen av dom bostäder som blir lediga måste fördelas rättvist och inte ställa grupp mot grupp som Ylva Johansson sa förra året.
    Vad som är rimligt går väl att diskutera.

    Tvingar man kommuner att köpa villor och bostadsrätter kommer SD ha +50%
    nästa val.  Varsågod och välj.

    Nu blandar du ihop nybyggnation/permanent boende med tillfälligt boende, det senare går fort och duger bra tills vi byggt nya permanetbostäder.
    Men tyvärr vill vissa kommuner bara bygga permantbostäder, och gör allt för slippa använda tillfälliga bostäder.

    Frågan är vad dom ska med permanenta bostäder till i 1:a hand, för då måste dom ju även kunna visa upp en tryggad framtid för de som flyttar dit, i annat fall så kommer dom kommunerna att stå där med dyra tomma bostäder igen, som inte går att montera ner och lämna tillbaka eller sälja.
    För jag antar det ofta är kommuner som rivit gamla hyreshus p.g.a utflyttning, som nu klagar mest, men det är bara en gissning.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2016-12-14 13:56:42 följande:
    Hur skulle du lösa det, när det inte finns lägenheter?

    Eftersom det är riksdagspolitikerna som tagit emot mängden asylskökande är det riksdagspolitikerna som i första hand ska ta emot dessa i sitt hem innan de klagar på att kommuner utan bostäder ska göra det.

    Vem ska betala för Expandias boenden?
    Men jag länkade till lägenheter som står nyckelfärdiga på 60 dagar!? Igen då: https://www.expandia.se/boende/ Och som sagt, det finns massor av företag ute i EU som kan leverera liknande boende.

    Och nu har det gått 60 dagar många ggr om sen beslutet om att fördela ut de som kommit hit, så det finns ö.h.t ingen ursäkt för att det skulle saknas boende.

    Vem som ska betala? Pengar skjuts till från oss alla, och sen får kommunerna göra precis som vi alla andra, dra in på saker som är mindra värda än ett någorlunda gott liv, och sjuta allt annat på framtiden.
    Det finns inget som kan vara viktigare än att ge alla ett vettigt boende och en dräglig tillvaro, så det måst få kosta och komma i 1:a hand.

    Ta dig en titt på din egen kommuns ekonomi, och se vart pengarna tar vägen.
    Jag lovar du kommer att hitta många miljoner som går till saker som kan skjutas på framtiden, eller helt enkelt låta bli att skjuta till pengar för.

    Och glöm inte heller, att den som är en utgift för någon, är en inkomst för en annan.
    Så att enögt se till direkta kostnader för kommunen och inte räkna på helheten, det går inte.
    Skulle jag göra som när vissa kummunen gapar om pengar, som privatperson och med mitt företagande, då skulla jag givetvis alltid hamna på ett minus.

    Visst det kommer att bli ett jävla liv på dom det drabbar, ingen vill se sina bidrag utebli.
    Men så ska man och måsta man göra, då det handlar om att alla människor ska ha rätt till ett drägligt liv, och då får mindre angelägna saker stå tillbaka under en tid.

    Kom ihåg att det här en investering för framtiden, och löser vi inte det, ja då kommer det att kosta oss/Sverige ett mångmiljardbelopp under många år framåt.
    Misslyckas vi, så betyder det väldigt många desperata människor, och desperata människor gör dumma saker, oftast då kriminella handlingar, eftersom valmöjligheter saknas.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2016-12-14 14:31:54 följande:
    De som tycker att antalet migranter är OK kan ju skjuta till pengar. Just nu skär kommunerna i andra delar av budgeten, som äldreboende, skolor, färdtjänst mm. Inte OK.
    Det där tror du inte ens själv på, det där skärandet har pågått under lång tid före vi ens såg röken av nån flyktingström.
    Så det finns ett systemfel som aldrig har rättats till, antagligen för att det alltid sitter samma folk och styr och som aldrig släpper in nån med nytt tänkande.

    Inte för att jag har nåt till övers för Bert Karlsson, tvärtom tycker jag mest han är en gammal föredetting som börjar bli lite  väl gnällig.
    Men fixa fram boende till låg kostnad, det kunde han ensam göra snabbara och bättre än alla styrande tillsammans i Sverige, och klart som fan han fick skit för det.
    Han bevisade ju hur värdlösa politker vi dras med, och hur stelbent och idélöst politiken fungerar i praktiken, när det väl blir ett skarpt läge.

    Våra politiker vägrar i sten att söka upp den kompentens som alltid finns "där ute", kan själv, är deras motto, klart som korvspad att då det blir både dyrt och dåligt.
    Om det inte handlar om att anställa konsulter förstås, då är deras kunnande som bortblåst, och man låter sig villigt luras till vad skit som helst.
    Vilket brukar betyda nerskärningar och indragningar.., som om det skulle behövas en konsult för att klara av det., suck.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2016-12-15 07:56:26 följande:
    Ja, det är lätt för politikerna, som sitter i sina trygga villaområden. Skyffla över problemen på oss andra och blunda!
    Men det är ju du som vill skyffla över problemen på andra, det säger du ju gång på gång i dina inlägg.

    Jag vill som de flesta andra av oss, se att vi alla i Sverige, från gräsrötterna till de som sitter med makt, gör vår del för att hantera ett gemensamt problem.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2016-12-15 10:38:43 följande:
    Vilka är orsaken till problemet? Senfärdiga politiker är svaret. Politiker som dessutom lockat hit migranter utan asylskäl med sin förda politik. En del av de som lockats resa hit har dött på vägen. Andra har kommit fram för att märka att de, efter lååååång väntan, ju faktiskt inte anses ha asylskäl.
    Och vi behöver mer invandring under långt tid framåt, så det du kallar problem det kallar jag en nödvändighet, för att än en gång inte hamna i brant utförsbacke vad gäller demografin.
    Det är bara synd att vi fick en topp som skapade problem, men inga större problem som inte är hanterbara, så dom kan vi snabbt lösa.

    Ja visst har några dött på vägen hit, men ofattbart många fler har dött som inte kunnat fly.
    Och bara på ett par år så har antaet som behöver akut hjälp ökat från 60 miljoner till över 90 miljoner, och det fortsätter bara öka.

    Och av alla dessa människor har vi i EU, ett av Världens rikast områden, bara tagit emot en pytteliten rännil på nån miljon.
    Det är en skam för EU, som kommer att bli så beskrivet i historieböckerna, en skam.
    Titta bara på Ungern, ett land vi (bl.a Sverige) tog emot över 200.000 flyktingar från efter 1956 krig, och som dess nuvarande regering vägrar ta emot mindre än ynka 2000 flyktingar.
    Det är så man vill spy, och jag hoppas dom kommer att bli straffade hårt ekonomiskt av EU, när pengarna nästa gång ska fördelas ut till EU:s länder.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2016-12-15 11:04:44 följande:
    Som du ser i listan är det ju främst S-styrda kommuner som inte "tar ansvar".
    Den listan har inte med ansvar att göra, utan visar bara på hur många som tagits emot hittills.
    Så vilka kommuner som verkligen komer att ta emot det antal som dom fått sig tilldelat, det får vi svaret på längre fram.

    Och som du såg i går på "nyheterna" så färdigställs just nu tillfälliga boende, faktiskt enligt det sätt jag länkade till tidigare, så redan idag är den listan helt värdelös som "bevis".
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?