Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Med tanke på att kommuner och landsting går på knäna är gränsen nådd. Nu måste det bli totalstopp i några år.

  • K Kalle

    Malmö dignar under trycket från mängder med asylsökande (varav bara en del kommer från krig och ytterst få av dessa har kommit till Sverige som första trygga land). Kommunskatten måste höjas med över 6 kronor. Dessa pengar kommer inte att gå till den arbetande befolkningen utan till asylinvandrare till största del. Kommunen köper upp bostadsrätter, vilket gör att den del av befolkningen som jobbar och betalar skatt får ännu svårare att hitta bostäder. Kommunen har förytom detta lagt beslag på en massa hyresrätter.

    Skattekraften i Malmö sjunker drastiskt samtidigt som utgifterna ökar.

    "Hur många kan vi ta emot?". Ja inte en enda till i Malmö i alla fall.

  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2016-07-25 14:15:28 följande:

    Apropå trådens tema: Migrationsverket räknar nu med att 34.000 personer kommer att söka asyl i Sverige under 2016. Alltså söka asyl - vilket inte innebär att 34.000 kommer att få asylansökan beviljad.

    www.svd.se/migrationsverket-halverar-flyktingprognosen/om/svenskt-flyktingmottagande


    ...men det verkar väldigt svårt att få ut de som fått avslag ur landet. I Malmö får de till och med socialbidrag (akuthjälp(
  • K Kalle
    November Rain skrev 2016-07-26 11:00:26 följande:

    Vi bör ta emot dom som verkligen är flyktingar, och inte här i ekonomisk vinning. Sen måste vi ha planen klar för allt för varenda en, hur dom ska komma vidare i samhället. Allt från första boende, till utbildning, språk, etc.


    Precis, och de som kommer till Sverige som första säkra land = väldigt få.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-07-26 13:17:51 följande:

    Fattigdom är inte och har aldrig varit ett skäl för asyl i Sverige. Visst kommer det flyktingar till Sverige pga andra skäl än krig och förföljelse men dessa flyktingar får inte heller asyl (ca 50% av de flyktingar som kommer till Sverige får avslag på sin asylansökan).


    Tyvärr stannar många av de som fått avslag kvar i landet.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-07-26 15:16:50 följande:

    Hitintills i år så har nästan 70% av alla som har fått avslag lämnat landet frivilligt. Den siffran kan öka eftersom regeringen beslutat att flyktingar som fått avslag på sin asylansökan sedan den 1 juni omedelbart förlorar sin rätt till boende och dagersättning.


    Fast soc i Malmö ger akuthjälp till de som stannar kvar.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-07-26 16:43:56 följande:

    Det kanske är aktuellt om det finns barn med i bilden men jag betvivlar att det gäller alla. Vad har du för källa för ditt påstående?


    Stod i Sydsvenskan häromdagen
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-07-26 17:32:04 följande:

    Länk?


    Jag läste papperstidningen, men du kan säkert hitta den på nåt bibliotek.
  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2016-08-06 16:59:15 följande:
    .
    En annan början till lösning vore förstås att genast skicka iväg så många som det är möjligt med hänvisning till Dublinförordningen och att snarast medicinskt ålders-bedöma samtliga som påstår sig vara "ensamkommande barn". 

    Att omregistrera "17-åringar" till en korrektare ålder som vuxna skulle bespara samhället miljardbelopp bara i det vi själva valt att erbjuda "barnen" i form av omsorg.

    Ytterligare ett alternativ vore förstås att låta barnen, riktiga och falska, få samma nivå av mottagande som vuxna. Det skulle också spara ett åtminstone tvåsiffrigt antal miljarder.
    Detta bör vi börja med omedelbart.

    Jag undrar hur socialdemokrater kan gilla att den välfärd som byggt upp nu äta upp av andra. Jag är kroniskt sjuk och nu beroende av det välfärdssamhälle jag betalat skatt till i 30 år och som mina föräldrar och farföräldrar betalat skatt till. Om inget görs kommer samhällskontraktet att vara brutet.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?