• Äldre 23 Sep 18:43
    5193 visningar
    22 svar
    22
    5193

    Blöjfri

    zelda skrev 2015-09-23 18:34:55 följande:

    Pojkar är i regel senare än flickor när det gäller att sluta med blöja och han har inte varit intresserad tidigare, han ville inte kissa på toa och kissade ner sig gånger flera utan att bry sig. Idag upptäckte jag att han bajsat i kalsongerna och han sade inte till.


    Låt honom bajsa i kallingarna och byt dem. Det är väl inte värre än att bajsa på sig i en blöja? Så är ni tydliga med att blöjtiden är över och det är dags att lära sig bajsa på toan ist. Han är ju på g, poletten kommer snart att trilla ner. Lösningen är inte att ha blöja iaf.
  • Äldre 23 Sep 18:46
    #4

    Och kom ihåg att bara för att pojkar generellt sett är sena så är det inte omöjligt att få dem blöjfria innan 3!

    Vissa klarar det myyycket tidigare. Min son var 2 år och 3 mån och tidigare än storasyster....

  • Äldre 24 Sep 12:56
    #11
    zelda skrev 2015-09-24 10:30:26 följande:

    Oftast är han en morgonbajsare men kan även bli på eftermiddagen, problemet är att han ofta går undan när han ska bajsa så det är svårt att hinna med. Han vill inte gå på potta utan har sittring på toaletten. Försöker på morgonen att han ska sitta kvar på toan men han är en grabb med mycket spring i benen, har inte ro att sitta kvar.

    Tack för stöttning när det gäller kommentarer!


    Har du provat med telefon/ipad på toan? Favoritfilmen på och dig på pall bredvid toan. Försök att ha stenkoll på signaler att bajs är på gång och ta med honom på toa då. Nu hade inte jag en son som gömde sig när det var bajsdags, han sprang omkring och pep och höll sig för rumpan istället Drömmer.

    Kan dela med mig av mina tankar om hur jag skulle gjort i din situation:

    Om han smygit undan t.ex, hade jag sagt nej, man bajsar på toaletten. Kom nu så följer mamma med. Jag hade nog varit ganska bestämd med just den grejen och lett/burit barnet till toan trots protester. Vill han vara ifred kan han be dig gå ut från toan istället. Att gömma sig bakom soffan ska liksom inte vara en "utväg".

    Jag hade samtidigt mutat till förbannelse så att han åtminstone gav det en rimlig chans att komma i toan. Typ en chokladbit om han sitter på toaletten och tittar på ett helt avsnitt av Mascha och björnen t.ex (7 min långt). Sen om det inte kommer något är inte det hela världen, steg nr ett är att bara få honom att stanna kvar på toan en liten stund.

    Hemligheten tror jag också är att inte tjata för mycket eller för ofta. Utan hålla koll så att du tar honom när det verkligen är på gång om du förstår vad jag menar.

    Hoppas det löser sig på vettigt vis för er Glad
Svar på tråden Blöjfri