• Äldre 23 Sep 15:46
    5189 visningar
    22 svar
    22
    5189

    Blöjfri

    Min son är drygt 3 1/2 år och har fram till nu inte varit intresserad av att sluta med blöja, han har dessutom gått och gömt sig när han ska bajsa då han inte alls vill bajsa på toaletten. Han har av och till visat att han tycker att det är lite roligt att kissa på toaletten. Nu sedan i fredags när vi sa att hans bästa vänner på förskolan har kalsonger vill han också det. Det går jättebra att kissa på toaletten och han säger till när det kommer kiss. Svårare är det med bajsandet som gärna kommer i kalsongerna då han inte är van att säga till och ofta inte hinner. Har försökt att förklara men det verkar inte gå fram. Tips om hur man går vidare mottages gärna då vi verkligen vill att det lyckas nu när det går så bra med kissandet ????

  • Svar på tråden Blöjfri
  • Äldre 23 Sep 18:34
    #2

    Pojkar är i regel senare än flickor när det gäller att sluta med blöja och han har inte varit intresserad tidigare, han ville inte kissa på toa och kissade ner sig gånger flera utan att bry sig. Idag upptäckte jag att han bajsat i kalsongerna och han sade inte till.

  • Äldre 23 Sep 20:19
    #5

    Jag tror absolut att det är individuellt, har en kompis vars son blev Blöjfri mycket tidigare. Vi har själva varit frustrerade över att det inte funkat tidigare och då har personalen på förskolan lugnat oss med att säga att pojkar ofta är senare.

    Jag vill inte riktigt att detta ska handla om min sons ålder då jag som sagt redan tycker att det är lite frustrerande att det inte funkat tidigare, vi har försökt gånger flera.

    Tanken med inlägget var jag ville ha tips och råd, om någon varit med om något liknande och hittat någon bra knep.

  • Äldre 24 Sep 10:30
    #10

    Oftast är han en morgonbajsare men kan även bli på eftermiddagen, problemet är att han ofta går undan när han ska bajsa så det är svårt att hinna med. Han vill inte gå på potta utan har sittring på toaletten. Försöker på morgonen att han ska sitta kvar på toan men han är en grabb med mycket spring i benen, har inte ro att sitta kvar.

    Tack för stöttning när det gäller kommentarer!

  • Äldre 24 Sep 17:42
    #13

    Tack för tipsen, tar dom till mig och kämpar vidare! Funderar på om muta vore något att testa då han älskar kakor :)

    Förlåt! Visste inte att detta va fel forum

  • Äldre 24 Sep 20:49
    #15

    Är du ute för att såra någon så har du verkligen lyckats!!!! GRATTIS!!!!!!!!

    Kommer nog ALDRIG att be om hjälp här då man bara får skitsvar!!!!!! Du har ingen aning om hur min familj ser ut och hur min son fungerar!!!


    Världsvanesvane skrev 2015-09-24 17:48:01 följande:

    Min grabb drog själv av sig blöjan och gick och satte sig på pottan, redan vid 1,5 års ålder.

    Jag hade visserligen haft honom på pottan kring frukost, lunch, middag ända sedan 6 månaders ålder. Men slutade med det vid ungefär 15 månaders ålder. Cirka tre månader senare så tar han alltså själv av sig blöjan och gör det han ska. Sedan dess har han aldrig haft blöja.

    Det är väldigt olika. Dock kan jag inte ro för att jag hajar till varje gång ett barn äldre än typ 2,5-3 år, har blöja. Det är märkligt, tycker jag. Iaf om det inte finns någon medicinsk orsak bakom det.


  • Äldre 25 Sep 15:43
    #21

    [quote=75799504][quote-nick]Dasha skrev 2015-09-25 12:16:57 följande:[/quote-nick]

    ja ellerr hur!?

    hur har fått en massa bra svar men nedvärderar alla som skitsvar. tack för det!

    Jag citerade en specifik kommentar som sårade mig, alla andra tips och råd tar jag tacksamt emot!!!

  • Äldre 25 Sep 16:05
    #22

    Känner att jag drar mig ur den här diskussionen nu, har blivit för många missförstånd. Jag är jätteglad för de kommentarer som verkligen velat hjälpa och stötta!!! Det jag blivit ledsen på är de kommentarer som fokuserat på min sons ålder och att han skulle vara "onormal" som fortfarande har blöja, de kommentarerna sårar mer än de hjälper. Jag mår inte bättre av att veta att era barn var så tidiga med att sluta med blöja, vi är där vi är och är jätteglada över att han nu vill ha kalsonger.

Svar på tråden Blöjfri