• Andy22

    Efter småbarnsåren

    Hej,


    Är pappa till en 7-åring, en 5-åring och en som precis skall fylla 1. Har som jag ser det en hel del erfarenhet nu av småbarnsåren och funderar en del på hur nästa fas som förälder kommer bli. Jag var relativt oförberedd på småbarnstiden och blev därmed lite chockad när jag kom in i den fasen. Rutiner, brist på sömn och konstant uppsikt över barn och lite egentid mm.


    Så vad väntar när vår minsting lämnar småbarnsfasen samt mina andra barn närmar sig 10-strecket? Min personliga uppfattning är att det blir roligare och roligare för varje år de blir äldre men det kanske inte hänger i för evigt eller?


    Jag känner även en viss oro att jag inte kommer komma loss från det dagliga fixandet (städa, tvätta, fikalådor, läxor mm) när väl vår minsting inte behöver konstant uppsikt. Helt plötsligt får man liksom chansen att få i ordning på alla saker som man inte riktigt har ork och tid för att fixa under småbarnsåren men att gå så långt som att återuppta fritidsintressen (på icke sovtid) känns som något underbart som man helt enkelt inte kan/får unna sig längre eller?


    Så frågan är egentligen till er som har lite äldre barn. Hur ser livet ut för er om ni jämför med småbarnsfasen(0-4)?

  • Svar på tråden Efter småbarnsåren
  • Andy22

    Tack för era svar. Låter som mindre omsorg, hjälp och passning men mer logistik och planering. Fick som någon skrev lite försmak på det innan vår minsting föddes och min spontana känsla är att jag och min fru hade bra mycket mer tid då än när man har en 1-åring som i praktiken en vuxen hela tiden har fullt fokus på (förutom under sovpassen). 

    Så i praktiken hoppas och tror jag att nästa fas blir lite lugnare, OM  man bara ser till att lägga lite extra krut på att planera och organisera sin vecka. Blir intressant att se om jag får rätt.

Svar på tråden Efter småbarnsåren