Inlägg från: Anonym (Varför?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Varför?)

    Det kanske är jag som har fel? Men det känns då inte så!

    Vad är det för fel med kranvattnet? Vatten smakar inte så jag förstår inte vad det är för fel med vattnet? Tar ni med er kannan när ditt barn går någonstans?

  • Anonym (Varför?)
    Anonym (vattendrickande) skrev 2015-11-05 22:11:51 följande:
    Jo, vatten har olika smak. Min syster bor på annan ort och hennes vatten är jättegott. Där dricker mitt barn vatten direkt från kranen.
    Mitt barn är sällan med till andra då hon som sagt har aspergers, hon har inget intresse av att umgås.
    Om hon är med så nej givetvis tar vi inte med kannan, men hon dricker då heller inte vatten om vi är hos någon i den här kommunen eller någon av grannkommunerna som tar sitt vatten från samma ställe.
    Om hon inte har något intresse får du pusha henne lite och kanske skaffa en ledsagare som tar henne ut.
    Anonym (***) skrev 2015-11-05 22:16:30 följande:
    Då har du lite att jobba med, om hon är 14 år och du curlar henne så.

    Anonym (vattendrickande) skrev 2015-11-05 22:13:05 följande:
    Jag har aldrig skrivit hur gammal min dotter är. Hans barn är 6 år, mitt barn är 14 år, så jo hon är uppe själv.
    Hon är då stor nog att gå till kylen att hämta eget vatten? Hur ska hon bli självständig?
  • Anonym (Varför?)
    inte lätt att vara kund skrev 2015-11-05 22:33:21 följande:
    Hej

    Du verkar vara en fin mamma. Ditt barn behöver kannan då ska hon kunna ha den ( om den ny inte fylls på, vilket den inte gör.)

    Din man verkar inte riktigt förstå allvaret i sjukdomen. Kanske kan han följa med på ett möte.

    Sedan tyckte jag förslaget med ett glas var bra. Hans barn ser det säkert som orättvist och är lite litet för att se skillnaden. då kanske "grejen" försvinner också om ni inte lägger så stor vikt på hans barns vatten.
    Asperger är ingen sjukdom det är en funktionsnedsättning.
  • Anonym (Varför?)
    Anonym (ack dessa curlingföräldrar) skrev 2015-11-05 22:36:55 följande:
    Exakt det jag ser som deras problem. De bryr sig båda bara om sina egna barn istället för familjens barn och klarar därför (eller av någon annan anledning) inte av att samarbeta.

    Jag menar inte att de måste ta hand om varandras barn. Bara att se till båda barnens bästa.
    Hans barn är bara 6 år såklart att han vill göra som henne? Men nu verkar det ju som du säger att de bara bryr sig om sina egna.

    Fjortonåringen är gammal nog att fixa vattnet själv för det är tid nog att lära sig sådant. 
  • Anonym (Varför?)
    Anonym (vattendrickande) skrev 2015-11-05 22:53:27 följande:
    Han har ingen aning om att det är dotterns vatten så det är inte orsaken.

    Du vet inte vad asperger innebär hör jag. Hon har några saker som hon har svårt för, allt annat som vi har tränat på har hon lärt sig galant. Vi har en mängd saker kvar för att hon ska kunna ha ett så 'normalt' liv som möjligt, vissa av dessa kommer hon alltid ha jättesvårt för.

    För mig handlar det om vad som är värt att jobba med, det handlar om vilken energi det krävs av henne för att utföra det. Om jag tvingar henne att gå och kolla vattennivån i kannan för att min man tagit vatten ur den så kommer hon inte att klara så mycket mer den dagen/dagen efter. Dvs, om vi bestämt att vi ska gå på museum, något mitt barn älskar och även hans barn, då klarar hon inte av att följa med på det om det krånglat så som det gör med vattnet.

    När mitt barn är vuxen och bor själv så finns ingen annan som tömmer kannan = det kommer inte att vara ett problem. Viktigare då är att jobba med sånt som att om det mjölkmärket man brukar köpa inte finns, så tar man en annan förpackning. Det var inte självklart för mitt barn att göra det av sig själv. Nu har hon tre mjölkmärken hon kan köpa som hon tycker smakar bra och det rä ytterst sällan alla dessa tre märken är slut samtidigt.

    Jag har själv svårt att förstå hur det kan ta sådan energi med vissa saker, men det gör det. Du mfl tycks inte ha någon aning alls om asperger kan fungera.
    Du påstår att jag inte har någon aning om vad Aspergers Syndrom fungerar eller innebär. Jag har gått i skolan med människor med både Aspergers Syndrom och Autism då jag själv har diagnosen. Jag blir jätte trött av vissa saker men om folk inte hade pushat mig så hade jag inte kunnat något. Det är något du och dottern får träna på att gå ute bland folk, att det finns fler märken av mjölk som smakar likadant och umgås med partnerns barn. Jag är idag en vuxen kvinna med Autism med erfarenhet av andra människor med både Autism och Asperger. Jag har även hittat lösningar för andra med diagnoser för att de ska kunna funka i vardagen. Ger man ingen knuff ja då står man där.
Svar på tråden Det kanske är jag som har fel? Men det känns då inte så!