Inlägg från: Anonymatjejen77 |Visa alla inlägg
  • Anonymatjejen77

    Ni med Amstaff, ärligt nu

    Har funderat länge på att skaffa hund, och känner nu att det börjar närma sig. 

    I alla flera år har jag tänkt att när det väl är dags, då blir det Amstaff. Vackrare, människovänligare glädjespridare får man leta efter. 

    MEN - det känns som att världen (läs: sura tanter/gubbar på internet) inte vill något annat än att övertyga mig om att dessa hundar är mördarhundar som inte vill något hellre än att sätta tänderna i deras chihuahua. 

    Jag är inte dum - jag har läst på mycket om rasens historia och att de i början var avlade för s.k "bullfights" som sedan HK. 

    Och den riktigt stora, STORA, anledningen till att jag fortfarande är så tveksam på rasen är den hundaggressiva biten. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om min hund någon gång oprovocerat gick till attack mot en annan hund. 

    Jag har frågat detta flera gånger på andra forum, men de enda svaren jag får låter typ "min kusins hund blev attackerad av en pitbull, den dog". 

    Jag får nästan aldrig svar från riktiga Amstaffägare, som kan på riktigt berätta för mig om hur vanligt det är med aggression mot andra hundar, hur denna yttrar sig och vad man som ägare kan göra åt detta? Är det något man bara får acceptera som en nackdel med rasen eller är hundaggression mycket ovanligare än vad det framställs som? 

    Alla arga kamphundshatande människor på nätet har nästan börjat jaga mig åt ett annat "mjukare" håll, d.v.s renodlade sällskapshundar. 

    Skulle vara jättetacksam om någon kunde giva lite klarhet i detta! 

    PS. Har kikat runt på många uppfödare, kan någon förklara varför så många "seriösa" SKK reggade Amstaff uppfödare väljer att avla på C-höfter? Att se en A- eller B-höft är nästan riktigt ovanligt.

Svar på tråden Ni med Amstaff, ärligt nu