• Äldre 10 Nov 18:35
  53880 visningar
  24 svar
  24
  53880

  Ni med Amstaff, ärligt nu

  Jag jobbar med hundar och min erfarenhet av amstaff är att dem inte är hund aggressiva. Har aldrig stött på en amstaff som är det men kan tänka mig att det är mycket viktigt att socialisera dem så fort du får hem valpen.

  Det jag har märkt är att amstaff lätt slår över från lek till allvar. Amstaff har väldigt svårt för att koppla av så du får räkna med att sitta ett bra tag med valpen och tvinga den till att vila. Kan du lära hunden att koppla av så är risken att de slår över vid lek mycket liten plus att de tidigt får lära sig av andra hundar hur man beter sig.

  Amstaff är även mycket känsliga för stress. Var nog med att inte överstimulera dem. Kan dem så är de igång 24/7 så igen lär dem att kunna koppla av.

  Dagis skulle jag absolut inte rekommendera om du skulle ha det i tankarna. Dagis är en mycket stressig miljö och risken att din hund biter en annan ökar kraftigt vid stress. Inte ens box dagis där han får sitta själv vilket jag inte skulle rekommendera till någon då hunden har det bättre hemma.

  Tänk också på amstaffens hälsa så det finns vissa typiska sjukdomar dem kan få. Även viktigt att kolla armbågarna då de belastar mycket på dem mer än andra raser.

  Lycka till!

  (Det där med mer eller mindre varg är bara trams! Det är stor skillnad på amstaff och pitbull. En pitbull enligt den amerikanska rasstandarn som inte är hund aggressiv är ingen pitbull. Amstaff är en sällskaps hund. I Sverige finns det heller inte många renrasig pitbull, ca 6 st har jag för mig. Oftast är det amstaff blandningar som biter andra hundar. Men såklar får alla amstaffs ta skit för oansvariga uppfödare korsar hundar hur som helst! )

Svar på tråden Ni med Amstaff, ärligt nu
Logga in
Bli medlem