• MissvisandeElin

    Gastric bypass/sleeve 2016

    Hej alla underbara människor där ute! :)

    Jag har sett en tråd om detta ämne för 2015, men snart är det 2016 och då kanske vi är fler som vill/hoppas/ska få göra någon av dessa viktoperationer.

    Jag själv var till vc och en remiss skickades till överviktsenheten på akademiska i Uppsala. Nu håller jag alla tummar och tår för att få komma dit på informationsmöte, och så småningom få en operation! :D

    Just nu väger jag 117 kg på 170 cm, vilket ger ett BMI på 40,5.

    Hur är det för alla er andra där ute, har ni kommit längre än jag? Har ni kanske redan fått eran operationstid?

    Dela gärna med er av eran resa och erfarenheter, jag skulle gärna vilja ha lite pepp, fakta och funderingar från er.

  • Svar på tråden Gastric bypass/sleeve 2016
  • sinope

    Hej alla i tråden.

    Hur går det för er? Var i processen befinner ni er?

    Själv har jag börjat min första dag med soppor. En choklad till frukost och en grönsakssoppa till lunch. Ska gå ner 4 kg och ska sedan ringa in för att ställa mig i OPkö. Efter att jag gjort det så sa min läkare att det är valfritt hur jag fortsätter att äta fram till operationen. Hon rekommenderade att jag byter ut 1 -2 mål om dagen till soppa, givetvis får jag inte gå upp i vikt igen. Jag trodde innan träffen med läkaren att jag skulle få kravet att gå ner 10% och sedan fortsätta soppa tills det är dags för operation, men Lycksele har gjort om sina krav. Känns skönt att kunna få variera lite och även fortsätta att äta mat med lite mer tuggmotstånd
     

  • mat_hilda
    sinope skrev 2016-02-29 12:58:45 följande:

    Håller tummarna för dig, om dina prover ser bra ut så ska det inte vara några hinder för en operation.

    Var ska du operera dig? (Du har säkert skrivit det, men min dator är så seg)

    Lycka till!


    Tack :) jag ska opereras i Torsby (Värmland) och här är väntetiden ca 1år. Men efter att ha funderat på det här i flera år känns det ändå så nära
  • sinope
    ccaf skrev 2016-02-14 12:25:11 följande:

    Hej allihop!
    Jag hoppar in här jag med. Jag är en 23-årig tjej från Västerbotten som kommer opereras under 2016.

    Min resa började med att remiss skickades från vc till Lycksele (där de gör gbp här i Västerbotten) den 30/9 2015. Jag var på gruppmöte den 19/11 och träffade sedan kirurgen som godkände mig den 10/12. Av kirurgen fick jag ett viktmål som jag var var tvungen att nå innan jag kunde få tid för operation. Skulle gå ner 7 % av min vikt, vilket var 10 kg (gick dock upp 1.3 kg helgen efter vilket gjorde att jag var tvungen att gå ner 11.3 kg istället). Den 14/12 2015 så startade jag min diet, sedan dess har jag nu gått ner 16.8 kg. Har alltså passerat gränsen med råge.

    Den 23/2 ska jag på inskrivning. 1/3 läggs jag in och 2/3 sker min operation!

    Jag startade på 144.3 kg till mina 179 cm (ca BMI 45) och väger nu 127.5 kg (BMI 39.8). Jag har en lång väg kvar ner till 70 kg, men operationen kommer definitivt hjälpa mig att uppnå mitt mål.

    Följer gärna allas resor och kommer hjälpa och stötta så bra jag kan.

    Jag har en blogg där jag skriver om min resa, är det någon som är intresserad av att kolla in den så är adressen www.nouw.com/fromfattothin :)

    Lycka till allihop!


    Hej Camilla.

    Hur har det gått? Hur mår du efter operationen?
  • mat_hilda

    Hej alla!! Nu har jag varit iväg på gruppinformatilnen och möte med kirurgen. Det var verkligen mycket information att ta in och håller kust nu på att ta in allt. Det kändes ganska läskigt när man fick höra om alla biverkningar och allt som kan gå fel. Och kirurgen påpekade att det inte är säkert att alla kommer mä bra efter operationen och den risken finns ju alltid men jag känner ändå så starkt att detta är det rätta för mig.

    Jag sa att hag var mest intresserad av att få göra en Duodenal switch men skulle även gå med på att göra en vanlig Gbp.

    Nu väntar jag på nästa steg vilket är att få träffa dietisten och sen psykolog.

    Fick även reda på att väntetiden är ca7-8 månader så förhoppningsvis är jag opererad innan detta årets slut.

    Sinope Hur långt har du kommit nu?

    Kram

  • Blyger79
    Lizzy89 skrev 2016-02-24 16:39:10 följande:
    Hehe ja det blir jag oxå, skapar en inte stress hos mig själv som är så onödig, så ska försöka att låta bli vågen tills söndag nu iaf Flört - inskrivning på måndag! 

    Ja men precis, där ska jag opas Glad
    Nä jag vet, det är drygt, men i detta fall ett måste så jag har tagit mig i kragen , men det är tufft, det ska jag inte sticka under stolen med! men nu är det bara 1 vecka kvar som tur är! Kyss

    Nej men va kul! Grattis, ju tidigare desto bättre ju! Avis jag blir Tungan ute Men förstår att du är nervös , men de kommer gå så bra! Glad

    Och GBP-träff vore skoj, även om jag inte är från ditt område Flört

    Jag väger mig 2 gånger i månaden.
    Har slängt ut vågen för många år sen för den gav mig bara ångest.
    Så jag går till min vårdcentral och väger mig varannan vecka. Känns rätt
    att göra det där på samma våg samma dag och tid. Sen har jag skrivit i min
    telefon min viktresa. ser nästan alltid fram emot väga mig nu.

  • Spionen

    Hej alla!

    Va roligt att läsa om era resor. Jag hoppar också in här!

    Jag var en sån där GBP-motståndare förut... Tyckte det var "den enkla vägen" som alla latmaskar tog :/ Jag vet nu hur fel det var av mig att tänka så!

    Efter år av svältdieter och hård träning har jag gett upp. Jag kan inte gå ner i vikt :( Efter lite läkarundersökningar visade det sig att jag har stora hormorrubbningar samt hypothyreos, vilket förklarade min oförmåga att gå ner i vikt. Sååå värdelöst!!!!

    Så, efter att ha blivit övertalad av min terapeut ska jag nu opas! Just nu går jag på flytdiet (Modifast) för att nå målvikten på 116kg. Men efter 2,5 vecka på pulver har jag bara gått ner 1,2 kg, så inte ens det verkar funka.

    Men går det som det ska kommer jag opereras den 29/3! Håller tummarna!

  • sinope

    Hej allihopa.

    Skulle egentligen på träff med dietist, sjukgymnas, läkare och narkosläkare nu på torsdag, men kunde inte ta prover före eftersom det blev en akut transport med sonen med ambulanshelikopter. Han fick andnöd och blev medvetslös på dagis. Han mår mycket bättre, men han ska få göra några fler tester så därför pausar jag en liten stund. Jag pratade med operationsplaneraren som upplyste mig att om jag hör av mig i slutet av april så hinner jag ändå bli opererad innan sommaren då de i Lycksele pausar alla operationer i mitten av juni. Hon lät lite besviken på mig, men jag förklarade att sonen ändå går före allt annat och att jag då väljer att skjuta upp mina tider.

    Så nu hoppas jag att lillemans prover inte ska visa någonting och att jag kommer igång igen. Eftersom jag var beredd på att bli operarad först till hösten så kan jag ärligt skriva att för mig för det ingenting om det blir efter sommaren, men det beror på hur saker och ting artar sig.

    Hur går det för er andra?

  • strumpan123

    Jag fick mitt svar av remissen idag men tyvärr så var jag med om trauma innan vi skickade den men jag ville så gärna ha detta, speciellt nu för att ha något att se fram emot så ställde inte in tiden för remissen trots händelsen.

    Jag får iaf inte söka till viktkliniken förrän jag "mått bra" i 6-12 månader innan...suck.
    Hade så sett fram emot detta som något positivt i mitt liv just nu men är för instabil, kan hålla med men ändå inte. Detta hade gett mig glädje.
    Att en människa kan ta så mycket ifrån en.

  • Häxan surtant.1

    Hej på er! Hoppar in i denna tråden jag oxå!

    Skickade in egenremiss i mitten av mars o har nu fått kallelse till gruppinfo på Sahlgrenska den 9 maj! Någon som vet om operationer "ligger nere" under sommaren eller om de kör på som vanligt? Hur går det för er andra i tråden?

Svar på tråden Gastric bypass/sleeve 2016