• MissvisandeElin

    Gastric bypass/sleeve 2016

    Hej alla underbara människor där ute! :)

    Jag har sett en tråd om detta ämne för 2015, men snart är det 2016 och då kanske vi är fler som vill/hoppas/ska få göra någon av dessa viktoperationer.

    Jag själv var till vc och en remiss skickades till överviktsenheten på akademiska i Uppsala. Nu håller jag alla tummar och tår för att få komma dit på informationsmöte, och så småningom få en operation! :D

    Just nu väger jag 117 kg på 170 cm, vilket ger ett BMI på 40,5.

    Hur är det för alla er andra där ute, har ni kommit längre än jag? Har ni kanske redan fått eran operationstid?

    Dela gärna med er av eran resa och erfarenheter, jag skulle gärna vilja ha lite pepp, fakta och funderingar från er.

  • Svar på tråden Gastric bypass/sleeve 2016
  • Dementoria
    Bradbury skrev 2016-10-09 19:01:20 följande:

    Hej alla!

    Nu har jag pulvrat sedan i måndags. Har gått ner fem kilo sedan dess. Det är tufft som attan men på sätt och vis ändå lättare för nu vet man ju att man inte gör det "i onödan". Intalar mig själv att det här är sista gången jag går ner i vikt. Då blir det lite lättare... operationsdagen närmar sig. Två och en halv vecka kvar nu! Känns väldigt nervöst, men jag är redo!

    Hur går det för er andra?


    Heja heja! Jag behöver inte köra pulver eller flyt om jag inte vill. Jag tänkte ändå göra det någon vecka innan operation för att lägga en bra grund och för att fetta av levern för säkerhets skull. Det gör ingen skada i alla fall! Jag börjar om några veckor. Tips på något gott?

    Hur tänker du göra med mat efter operation. Köper du hem innan och planerar?
  • miija

    Bradbury

    De e ju riktigt bra jobbat , att du redan gått ner sååå pass.

    Jag funderade på att börja flytet lite tidigare men då börjat jag nog två veckor innan .

    Ja va rädd att inte hinna gå ner det jag ska inför op.

    Men jag har bara 2 kg kvar och operationen är ju ingen förrän 1,5 månad

    Nu har även min man och min mamma läst igenom mina papper om gastric bypass , så alla kan hjälpa å stötta och framför allt veta lite vad det innebär ????

  • ako88

    Hej! Ursäkta att jag kommer in här och stör lite grann, men jag har efter mycket om och men bestämt mig för att göra en gastric sleeve och undrar om någon kan tipsa om t.ex. bra bloggar eller Instagramkonton att följa? Lyckas inte riktigt hitta på några själv; dom bloggar jag hittat har det inte uppdaterats i på ett par år, och på Instagram letar jag främst efter svenska konton Glad

  • Bradbury

    Har nu flutit i två veckor och gått ner 8 kg. Hade en "paus" i lördags då det var 40-årsfest men är nu igång igen. Tio dagar till operation! De gav mig inga specifika kilon att gå ner men jag har ju förstått att det blir enklare för operatören om levern är mjukare. Har också läst studier som visar att viktnedgången på sikt tenderar att bli mer lyckad om man går ner innan op. Jag hoppas komma ner till 105 kg innan op. Väger 111,7 nu till mina 176 cm. Får man fråga vad ni andra väger/mäter?

    Jag märker i vart fall en tydlig skillnad redan på denna lilla viktnedgång. Har inte lika ont i fotlederna och knäna längre och rör mig lättare. Tänk så sjukt skönt det kommer kännas sedan!!! Längtar! Min målvikt är någonstans mellan 70-80 kg. Men vi får se när jag väl är där hur det känns.

  • miija

    Bradbury:

    Hur tycker du flytet har gått , känner du dig konstant hungrig eller man kommer in i det efter några dagar .

    Jag hade tänkt flyta med Modifast , då får man äta pastarätterna ,sopporna och så klart shakes. Så det kommer nog funka bästa för mig . Chockladpuddingen får ja inte glömma ???? Den är världsklass.

    Ja nu börjar det närma sig för dig , spännande.

    Jag e hyfsat förvånad över hur snabbt detta gått från tid till vårdcentral å operationstid , jag trodde det skulle ta betydligt längre tid ,

    Å då har mitt dragit ut på tiden

  • Bradbury

    Hej Milja!

    Ja visst är det spännande! Och läskigt. Jag försöker intala mig själv när jag blir rädd att detta är det största jag kan göra för mig själv. Denna resan är till för MIG för att jag ska kunna må bra. Det ger ju positiva effekter för alla i min närhet.

    Jag har flutit med hjälp av itrims produkter (jag gick deras program för några år sedan och vet att jag gillar dem). Chokladshake, broccolisoppa och en färdig shake som smakar blåbär/vanilj som jag gillar jättemycket har jag tagit. Jag har bara kört på vlcd och inga produkter man tuggar. Jag är hungrig mest hela tiden men jag försöker intala mig själv att det inte är farligt att vara hungrig och att det snart är över. Dricker mycket vatten också, det hjäper ju lite! När har du op-tid?

  • miija

    Japp självklart gör du detta för dig själv , och din hälsa är viktig för hela din familj .

    Du kommer orkar leka mer med barnen , kunna komma igång med träning å visa dom ett hälsosammare liv . Och dessutom kommer DU må bra och trivas med dig själv .

    Och de kommer göra alla glada .

    Vi har ju provat allt innan så detta är sista lösningen , och med detta hjälpmedel kommer vi båda säkert att lyckas ????

    Jag blir oxå nervös då och då men när ja tänker på om jag ska fortsätta som nu , nää den vägen kan jag inte ta .

    Jag ser framemot mitt nya jag och mitt nya liv , kan knappt vänta .

    Å du är sååååå nära nu.

    Jag ska inte op förrän 24 november .

    tar dom fler prover sen innan op eller de är bara de prover som vårdcentralen tog i början av denna resan ?

  • Bradbury

    Jag gör ju min operation privat (hade inte "tillräckligt" högt BMI) så jag vet inte riktigt hur det funkar för dig. Säkert lite olika också var man bor. På mig tog dom alla prover ca en månad innan op. Leverstatus, blodstatus, triglycerider, järndepåer, blodgruppering och bastest tog dom vet jag. Eventuellt något ytterligare....

  • miija

    Samma prover som du tog , tog även jag innan jag fick komma på infomötet.

    Pratade faktiskt med Aleris idag , och det var inga fler test innan .

    Min prover visade då på lite högt socker , kan tyda på sikt att de kan utvecklas till diabetes .

    Samt höga levervärden som sedan visade sig bero på gallstenar .

    Så jag oroar mig lite för gallstensanfall efter op ,

    Men händer de så händer de

    Det kan väl ändå inte kännas värre än att föda barn ????

    Hur länge ska du vara sjukskriven sen ,

    Undra hur pass ont man har efteråt ,

    Jag har hört att dom flesta har mest ont i axlen / ryggen pga av gasen.

    Ja e ju mammaledig så jag kommer gå hemma i vilket fall som helst men min man ska vara ledig från jobb i tre dagar för att avlasta mig .

    Jag hoppas det räcker , att jag kan ta Ann mig allt jobb sen som tre barn ändå innebär med hämtning , lämning på skola , förskola samt ta hand om den lille

    Får se hur du mår efter och utgå från de ????

    Perfekt att ha någon som gör den innan , så man blir lite mer förbered .

Svar på tråden Gastric bypass/sleeve 2016