Inlägg från: Jw83 |Visa alla inlägg
  • Jw83

    Nej NI är inte gravida

    Min make säger att vi är gravida. Det betyder inte att han har en bebis i magen, utan det betyder att graviditeten är vår. Han har varit lka delaktig i att skapa barnet och det som växer i min mage är VÅR bebis, inte bara min.

    När jag är gravid så påverkar det hela hans liv också. Han räknar veckor, känner på magen, stöttar, lider med mina krämpor och masserar och serverar vid behov :) VI väntar barn, tillsammans.

    Han sa även "Vi ska in och föda barn" när han ringde vänner innan igångsättningen. Det betyder inte att han krystar ut ungen. Men det betyder att han inte lämnar min sida, stöttar, serverar, vet mina önskemål och behov och vidarebefordrar dessa och att VÅRT barn som vi skapat tillsammans ska komma ut.

    Om man har en man som inte längtar och skiter i magen/bebisen så kanske man känner sig ensam gravid.

    Det krävs två för att skapa en graviditet. Det krävs bara en person för att få infektioner, amma osv.

    Sen handlar det nog mycket om vilken typ av relation man har. Jag och maken är otroligt samspelta. Vi samarbetar, hjälps åt och delar ansvar och gör mycket tillsammans.

  • Jw83
    Bilaga skrev 2015-11-28 09:46:31 följande:

    NI var två om att se till att det blev ett barn i DIN mage. Det gör inte HONOM gravid.


    Ja. Det är i min mage. Men barnet är vårt, vi har skapat det tillsammans och vi delar upplevelsen. Måste båda göra exakt samma uppgifter för att få säga att man gör något tillsammans? Ex VI renoverar köket. Min make kopplar med elen och kaklar, jag målar och monterar. Renoverar vi köket tillsammans iallafall?
  • Jw83
    Stellabellan skrev 2015-11-28 09:56:20 följande:

    Nej, jag skulle inte säga så. Min man känns som han har noll förstående för min graviditet. Är visserligen andra barnet men det förutsätter han är enklare dör mig nu nör vi har kunnskaper och erfarenhet. Hajpen med att andra barn är liksom inte densamma vid andra miraklet.

    Har mått illa och spytt i 15 vecko, har varit dödstrött och varit dagligen nedstämd och hängig. Och han klagar. Klagar för att jag är svår att laga mat till, klagar att vi inte längre delar 100% lika med första barnet (har inte orkat fullt ut) och klagar på att jag är ledsen eftersom det då drar ner hans humör också. Klagar på att jag gråter för ofta... Så nej, han är verkligen inte gravid


    Stackare... Nä i ert fall så är bara du gravid.... :( Vi väntar också vår tvåa och hos oss ser det helt annorlunda ut.
  • Jw83
    Lively skrev 2015-11-28 09:59:24 följande:

    Jag menar absolut inget illa. Jag har bara funderat eftersom jag hajade till när jag hörde det. Såklart väntar nu barn tillsammans och är förhoppningsvis delaktiga båda två. Men gravid kan bara en kvinna vara.

    Du resonerar som så att ni är gravida och föder barn men ni ammar inte... Om det är en fråga om att vara delaktig och stöttande borde det väl också kallas att NI ammar. Jag förstår i så fall inte skillnaden i resonemanget.

    Jag är bara lite nyfiken och ni har förklarat hur ni resonerar vilket självklart är ngt ni har full rätt till. Funderar dock som sagt varför inte NI också tex ammar? Du skriver att det bara är en som kan göra men det gäller väl i så fall även att föda barn då?


    Det är nog individuellt och baserat på känsla. Vi har alltid känt att vi skaffade barn tillsammans. Han har velat ha barn längre än mig och vad därför mer påläst och redo.Det är dessutom omöjligt att bli gravid på egen hand!

    Amningen var löjligt enkel och smärtfri från dag ett så han behövde inte vara närvarande varje gång jag ammade. Men jag hade aldrig klarat av mardrömsförlossningen utan honom. Bara han släppte min hand i några sekunder så trodde jag att jag skulle dö. (Sonen fastnade och tillslut blev det urakut snitt så maken minns mer från förlossningen och han fick även vara själv med sonen dom första timmarna. )

    Men visst kan vi ibland säga "vi har valt att amma xx länge" osv Då alla beslut är gemensamma.
Svar på tråden Nej NI är inte gravida