Inlägg från: Anonym (Frågvis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Frågvis)

    Hur tänker ni gravida som röker?

    [quote=76065779][quote-nick]fkh skrev 2015-12-01 08:45:25 följande:[/quote-nick]

    Och normalt utformas ju vetenskapliga teorier fakta baserat på din personliga erfarenhet.

    [/

    Hur skulle jag kunna ha erfarenhet menar du?

  • Anonym (Frågvis)

    [quote=76066345][quote-nick]Anonym (?) skrev 2015-12-01 11:48:10 följande:[/quote-nick]

    Vad spelar det egentligen för roll? Ingen kan säga exakt vilken vecka det börjar vara skadligt. Antingen tänker du sluta röka under graviditeten, och då är det lika bra att göra det direkt vid ett plus. Det blir inte lättare att göra v 12 eller v 20. Alternativ två - du tänker inte sluta alls. Spelar då ingen roll när det gör skada. Alternativ 3 - du vill sluta men kan inte. Spelar fortfarande ingen roll när det gör mest skada. Gör allt du kan för att dra ner, och sluta om möjligt. Går det inte så är du inte ensam om att inte fixa det.

    [/

    Jag vill sluta men fixar det inte. Inte ens med nikotinersättning. Tuggummi funkar inte, sprayen är för stark likaså zonniac, plåster tål jag inte, inhalator känner jag inget, har tom testat zyban utan framgång samt sluta röka linjen och gå på sluta röka samtal. Hållt på i evigheter att försöka sluta röka men det går bara inte. Tänkt om e-cigg är bättre speciellt ekologiska. Till saken hör att min sambo snusar, varför ska han inte avstå utan bara jag.

  • Anonym (Frågvis)

    Enl denna tråd är jag en usel mamma som röker, att jag inte vill mitt barn det bästa. Känns väldigt svårt att sluta när man redan är dömd att vara en dålig blivande mamma.

  • Anonym (Frågvis)

    [quote=76066795][quote-nick]Anonym (IDIOTER!) skrev 2015-12-01 13:48:26 följande:[/quote-nick]

    Hur tänker ni föräldrar som bor i storstäder när ni är gravida och även när ni kör runt era små i barnvagn???

    Avgaser är FAAAAAN SÅ MYCKET FARLIGARE än cigarettrök.

    [/

    Får väl bosätta mig på vischan där inte jobben finns och där långa mjölklastbilar och traktorer spyr ut avgaserna istället.

  • Anonym (Frågvis)
    Anonym (V) skrev 2015-12-01 13:48:10 följande:

    Men alltså va?

    Du är en usel mamma om du inte slutar, inte ens försöker sluta

    Du är en suverän mamma om du slutar röka!

    Piskan är att du är dum i huvudet om du inte slutar röka och moroten är att om du slutar röka mår ditt barn bättre (och du har chansen att leva längre med ditt barn)

    På vilket sätt gör det, det svårt att sluta röka?


    Om jag visste varför så skulle jag ha å slutat. Blir så jäkla stissig otrevlig grinig deppug och sömnlös om jag slutar. Vet inte hur jag ska sluta och ja jag skäms aatt jag röker och är gravid speciellt sen när det syns att jag har gravidmage och röker.
  • Anonym (Frågvis)

    [quote=76066897][quote-nick]Anonym (Intressant) skrev 2015-12-01 14:14:26 följande:[/quote-nick]

    För varje hel eller halv cigg du kan dra ner på är en seger och även om inte kan sluta så är det ok. Faktiskt strunta i pekpinnar och anklagelser, gör så gott du kan och inte för att göra andra nöjda.

    [/

    Jo jag vet men jag vill verkligen sluta men hur jag ska bära mig åt för att lyckas sluta eller ens skära ner på det vet jag inte. Jag vill inte skämmas som höggravid och röka eller gå med barnvagn och röka samtidigt.

  • Anonym (Frågvis)
    Anonym (Pinsamt) skrev 2015-12-01 15:01:43 följande:

    Eh, för att han inte har en bebis i magen som påverkas av hans snusande kanske? Sen kan man tycka vad man vill om att han fortsätter snusa ändå, om att han borde vara solidarisk och lägga av med nikotin han också, men det är ju en annan diskussion.

    Min man var tvungen att sluta röka när jag blev gravid med vårt första barn eftersom lukten av cigarettrök fick mig att kräkas. Han fick röka på jobbet men inte hemma och då tyckte han att han lika gärna kunde sluta helt och hållet.


    Jo jag tycker ju att han luktar rövhål i munnen men det tar han ingen hänsyn till. Visst han bär inte barnet men varför ska inte män göra något för att värna om sitt barn. Varför ska han leva som vanligt och jag sluta med det ena å det andra.
  • Anonym (Frågvis)

    [quote=76067496][quote-nick]fkh skrev 2015-12-01 16:29:13 följande:[/quote-nick]

    Nej utifrån vad läkare har berättat så är det skadligt från början. Och vad jag har förstått så har moderkakan över i v7-8 eller något sånt men jag kan ha fel och skulle därför inte utmana ödet.

    Det jag menade var att en bok från 2003 inte är speciellt uppdaterad.

    [/

    Jag gjorde VUL i v.7+ och 8+ och min moderkaka var liten och inte färdig och läkaren sa att fostret får allt från gulesäcken för att moderkakan inte fungerar än så att den gör nåt så tidigt verkar ju konstigt när nyss har börjat bildats.

  • Anonym (Frågvis)

    2003 visste man ju att rökning var farligt och det står inget i ett barnblir till av Lennart Nilsson om rökningens skadliga verkan men om annat farlgt

  • Anonym (Frågvis)
    Anonym (?) skrev 2015-12-01 18:46:50 följande:

    Har du testat snus? Jag vet... bättre helt utan nikotin, men cigaretter innehåller betydligt farligare ämnen än nikotin (bla kolmonoxiden, samt diverse cancerogena ämnen). Gillar du inte snussmaken kan du ju prova någon av dem som smakar mint, lakrits eller liknande. Får det dig att hålla dig borta från cigaretterna är oerhört mycket vunnet. Sedan kan du fundera på att dra ner på snuset.


    Lakritssmak skulle funka om det inte svider. Provade nikotinfria zonniac med mint och det sved som eld och åkte ut illa kvickt.
Svar på tråden Hur tänker ni gravida som röker?