Inlägg från: Anonym (Frågvis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Frågvis)

    Hur tänker ni gravida som röker?

    Anonym (Fo) skrev 2015-12-01 19:16:28 följande:

    Med all respekt allt det där är övergående, som du beskriver, men cancer och kol går inte över lika lätt.

    Men jag vet hur svårt det kan vara, vet du, jag tycker du ska ta kontakt med en läkare eller rökavvänjare om det finns nån sån där du bor och berätta exakt det du skrivit här och förklara att nu behöver du hjälp.

    För vad som helst, precis vad som helst är bättre än att få en dödsdom och tänk dig att det barnet du bär i din mage kommer se på dig med livrädda ögon medan du kippar förtvivlat efter luft och inte kan trösta eller lugna hen.

    Vad som helst är bättre än det.

    Nej, jag försöker inte komma med skräckpropaganda, jag vet att det inte funkar, det jag beskriver är egenupplevt och du vill inte uppleva det.

    Fick jag välja skulle jag tusen gånger hellre vara stissig, otrevlig, grinig, deppig och sömnlös än det jag går igenom.

    Jag är en bättre människa med alla dom sakerna och rökfri än vad jag är utan dom och med cigaretter.

    Det är du också.

    Det finns annan hjälp för sånt än cigaretter, ta emot den istället, för den kommer inte döda dig.

    Cigaretterna kommer göra det.

    Låt det få kosta vad det vill, men gör dig av med dom, innan det är för sent. 


    Provar rökavvänjning flera gånger har motsatt effekt tyvärr. Läst boken äntligen ice rökare har appen rökfri inget funkar. Kan inte relatera till cancer eller KOL heller och tror inte jag kommer bli sjuk i det när mitt väntade barn är litet eller jag kommer drabbas av det. Jag hoppas bara vakna en dag och inte känna sug efter nikotin.
  • Anonym (Frågvis)

    [quote=76068221][quote-nick]Jw83 skrev 2015-12-01 19:17:42 följande:[/quote-nick]

    Om han luktar rövhål i munnen... Vad tror du då att du marinerar ditt barn i? Fostervatten tar upp smak från allt mamman får i sig. Ditt barn ligger i en ballong full av rökar- lukt 24/7. Han tar inte hänsyn tilldrog skriver du. Tar du hänsyn till ditt barn?

    Om du får missfall, föder barnet för tidigt eller ditt barn dör i psd kommer du fortfarande tänka " men han slutade inte röka så därför slutade inte jag"?

    Kommer du seriöst tycka att du gjort rätt val i att röka om du står med en urna och jordfäster ditt barn? Kommer det vara värt alla ciggen? Det är ingen skrämseltaktik eller något som inte händer på riktigt, många kvinnor begraver sina barn pga att dom inte kunde sluta röka.

    [/

    Detta är inte sant, på 70 talet osv rökte många mamor hur många foster dog? Detta är ju överdrivet BS.

    Min sambo röker inte han snusar.

    Fostervattnet tar inte upp smak och byts dessutom ut minst 1 gång per dag och ibörjan har inte barnet något fostervatten. Så innan du skriver något om att att fostervattnet bla bla så kanske du ska ta reda på att det byts ut kontinuerligt.

  • Anonym (Frågvis)

    [quote=76068296][quote-nick]Anonym (?) skrev 2015-12-01 19:27:26 följande:[/quote-nick]

    Det är nog mint som svider mest. Scruf svider inte mycket, men ta inte den starka sorten utan "vanlig". Den smakar inte "snus" heller.

    [/

    Heter den scruf? Var säljs den? Vanlig lakrits? Hur länge har man den under läppen då? Hopas det är portion fixar inte lös.

  • Anonym (Frågvis)

    En som jag kände flytktigt vaknade bara och hade tappat sug efter nikotin och hon var storrökare runt 1-2 paket om dagen.

    Jag röker nästan 1 pkt per dag och mest kvällstid så jäkla uttråkad på kvällar och stissig

  • Anonym (Frågvis)
    Anonym (Fo) skrev 2015-12-01 19:49:12 följande:

    Jag kan förstå att det är svårt att relatera till, men med största säkerhet kommer du en dag vara tvungen.

    Du tror inte du kommer drabbas, nej, det trodde inte jag heller, eller rättare sagt jag trodde det skulle komma när jag redan var lastgammal.

    Men idag vet man att redan i 40-årsåldern så har nästan alla rökare nån grad av kol, och det är en kronisk, dödlig sjukdom.

    Du kommer kanske inte få cancer eller samma som jag men du kommer drabbas av rökskador, på något sätt och det är väl inte så konstigt.

    Om man tillför kroppen gift cirka 20 gånger per dag, då orkar inte kroppen, då går den till slut sönder.

    Om inte rökavvänjning fungerar gå högre, prata med läkaren. 

    Men det förutsätter att du faktiskt bestämmer dig för att du nu vill sluta, annars funkar inget och det är ett beslut bara du kan ta. 

    Och det kommer inte komma bara sådär när man vaknar en morgon, jag önskade också det, men det funkar inte så.

    Du har ett beroende, du måste bestämma dig för att kicka det, det lär inte ge sig av på egen hand.

    Ta hand om din kropp, du har bara en. 


    Då är det kört då är över 40 år. Jag fixar det bara inte och skäms som fan. Min sambo kommer lämna mig för jag kommer bli fruktansvärd, vet bara hur jag kunde vara dagarna före mens med min PMS rent för jävlig och sårade honom. Vill inte vara så i kanske flera månader eler år och minnas min graviditet som den mest deppiga tiden ihela mitt liv för dom jävla ciggen skull. Att det ska vara så jäkla svårt!!
  • Anonym (Frågvis)

    [quote=76068393][quote-nick]Jw83 skrev 2015-12-01 19:47:22 följande:[/quote-nick]

    Du har inte koll. Det dog mycket fler barn under 70-80 talet än idag. Både i psd och missfall. En av anledningarna anses vara att mammor röker mindre idag. Tror du på allvar att all forskning som säger att barn kan dö av mammans rökning är BS?! Var har du fått din skolgång egentligen?

    Fostervattnet tar visst upp smak. Det är välkänt och väldokumenterat. Man har kunnat se hur foster reagerar på olika smaker men också hur foster reagerar på mammans rökning. (För varje bloss så gjorde fostrens grimaser och mådde uppenbart inte bra. ) Fpstervattnet byts ut hela tiden men så länge som du röker regelbundet så kommer det nya fostervattnet ta upp dessa smaker hela tiden.

    Du som tror att rökning är så ofarligt.. Vad tror du händer med ditt barn när du tar ett bloss? Tror du seriöst att du inte riskerar ditt barns liv? Hur kan du blunda för all modern vetenskap och rökning under graviditeten?

    [/

    Tror du inte jag har fruktansvärt dåligt samvete redan? Måste du brässa på det ännu mer? Pepp funkar nog bättre än utskällning.

  • Anonym (Frågvis)

    [quote=76068490][quote-nick]Anonym (?) skrev 2015-12-01 20:03:29 följande:[/quote-nick]

    Scruf finns inte som lakrits, men är ett bra alternativ om du vill testa något "smaklöst". Det finns som både lös och portion. Den heter Scruf Original eller Scruf Original White. Jag skulle testa white i första hand om jag var du, för den är lite "torrare" i påsen. Den andra kan rinna lite efter en stund.

    Hur länge man har den under läppen är en smaksak. Det tar ca 3 min innan man känner effekten (dvs att röksuget minskar). Sedan kan man ha den bara några få min, tills du inte längre vill ta en cigarett. Det är ju det bästa, för ju längre tid du har den inne, desto mer nikotin får du. En del har samma snus i någon timma, men som sagt... det är ju inte storsnusare du skall sikta på.

    Den säljs i nästan alla vanliga butiker (eller för-butiker) där annat nikotin säljs. Inte alla små bensinmackar eller små kiosker har den, men tex ica, maxi, hemköp, coop, willys osv brukar funka.

    Vill du testa lakritssmak så finns tex Mocca Lakrits mini, som har lite mindre storlek än de andra.

    [/

    Tack för hjälp ska köpas imorgon. Men får man i sig mer nikotin med snus än cigg? Hur gör jag då ska jag bara snusa och skippa cigg eller skära ner på ciggen?

  • Anonym (Frågvis)
    Anonym (?) skrev 2015-12-01 20:16:03 följande:

    Ja, generellt sett får snusare i sig mer nikotin än rökare. Därför är det bra om du tex väljer en "mini"-variant, eller att du bara har inne snusen tex 5-10 min (eller kortare än så, om du känner att nikotinsuget minskar). Kom ihåg att ge det i alla fall 3 min med snusen inne innan du "ratar den" som att den inte fungerar. Snus och cigaretter är olika på det viset att nikotinkicken kommer nästan omedelbart med en cigarett.

    Har man inne snus "dygnet runt" och snusar tex en dosa per dag får man i sig nikotin som motsvarar flera cigarettpaket, så detta är ju något du skall använda för att stilla röksuget, inte för att bli storsnusare.

    Jag tänker att det bästa vore om du fixar att skippa ciggen helt och bara snusa, men det kanske inte går de första dagarna. Ge då inte upp, utan tänk att varje cigarett är ett framsteg, och efter några dagar kanske du kan minska ytterligare för att sedan bli av med ciggen helt (har flera vänner som lyckats på det viset).

    När du sedan blivit av med ciggen kan du fundera på om du verkligen behöver all snus, och minska om du vill, men det är ju ett senare steg.


    Tack så mycket att du hjälper mig. Jag ska testa detta. Får uppdatera här hur det går eftersom jag inte vet vem du är.
  • Anonym (Frågvis)
    Anonym (?) skrev 2015-12-01 20:18:10 följande:

    Om man inte kan sluta trots att man vet att det är farligt mår man så dåligt psykiskt att det är ännu svårare att sluta. Knasigt? Javisst, men det är så detta beroende funkar.

    Det bästa är att inse att man gör så gott man kan, och att varje cigarett man avstår från är något att vara stolt över.


    Tack exakt så är det
Svar på tråden Hur tänker ni gravida som röker?