Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Kopierar från en annan tråd

    -----

    Vi måste sluta beteckna personer som söker sig hit i hopp om en bättre framtid för flyktingar. De är migranter, precis som mexikaner som illegalt försöker ta sig in i USA och som svenska utvandrarna var under engelsmännens kolonialiseringsprojekt på 1800-talet. Flykting är den som söker skydd undan förföljelse på grund av ras, nationalitet, religiös eller politisk uppfattning, kön eller sexuell läggning eller att man tillhör en särskild samhällsgrupp. Detta enligt FN:s flyktingkonvention, svensk lag och EU.

  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2016-11-29 23:34:15 följande:

    Massinvandringsförespråkarna säger att man inte ska ställa grupper mot varandra i diskussionen om invandring, men det är precis vad som görs redan i politikens förslag och beslut om stora invandringstal, vilket man inte vill stå för.


    Kan tvingas lämna lokalerna efter 22 år
    Publicerad 28 nov 2016 kl 18.02

    16 handikappföreningar kan tvingas bort från sina lokaler i Piteå efter 22 år. Orsaken är att nyanlända behöver bostäder.


    ? Vi upplever att det är en försämring för våra medlemmar, säger ordföranden för reumatikerföreningen i Piteå.

    www.expressen.se/nyheter/kan-tvingas-lamna-lokalerna-efter-22-ar/


    Finansministerns sa ju rent ut att assistansersättningen till handikappade skulle försämras som ett resultat av den stora migrationsvägen förra året.
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2017-02-28 02:14:07 följande:

    Det har rapporterats från flera håll om flyktingar som reser till sina hemländer av oklara skäl..."semester"...

    www.hd.se/2011-01-10/polisreaktion-mot-flyktingars-resor

    ...även om flyktingar som väljer att dra tillbaka sina asylansökningar och flytta hem, man kan då ifrågasätta hur starka flyktingskäl man då egentligen har...

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/annu-fler-asylsokande-atervander-hem

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/flyktingarna-som-atervander-hem

    Problemet ligger främst i att man började dela ut permanenta uppehållstillstånd (PUT) som standard, istället för tillfälliga uppehållstillstånd (TUT).
    Självklart är TUT inledningsvis ska gälla för den som sökt asyl och fått den beviljad. När det gått en tid då personen varit fast bosatt i landet (förslagsvis 4-5 år), personen visat på vilja, engagemang och förmåga till god integration samt hållit sig borta från kriminalitet så ska PUT kunna ges.

    Har man TUT borde utlandsresa, i synnerhet till hemlandet vara något man måste ansöka om tillstånd för och då ha synnerligen goda skäl för att få den beviljad och i annat fall kan man anse att asylskäl inte föreligger och personen erhåller inte PUT samt får TUT indraget inom 3-6 månader.

    S och SD hade helt olika syn på detta...

    www.expressen.se/nyheter/sd-vill-utvisa-semestrande-flyktingar/


    Ja det kan man undra. Det är många som åker hem på semester varje år. Hur kan de göra det när de flytt? Och varför drar man tillbaka sin asylansökan om man flytt för sitt liv?

    Svaret är väl att man inte alls flytt för sitt liv eller att det lugnat ner sig i hemlandet.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2017-02-28 12:26:10 följande:

    Eftersom Sverige i princip har slutat med att ge PUT så är artikeln inte längre  aktuell.


     


    Säkerhetsläget i ett land som Somalia skiljer mellan olika regioner och det är långt ifrån alla som söker asyl som får detta. Bara ca 40% av de somalier som sökt asyl i Sverige har i år har fått asyl. Detta kan jämföras med gruppen syrier där ca 90 % får asyl.  Sverige har tagit emot Somaliska flyktingar under flera decennier och jag kan inter se något fel med att någon som kanske är född av somaliska föräldrar i Sverige som vuxen väljer att besöka mor och farföräldrar i en säker del av Somalia. Ser du det som ett problem?


    Då är det kanske enklare att vara internflykting i det egna landet än att ge sig av till andra sidan jorden, till ett kallt land i norr med totalt motsatt kultur som den man kommit ifrån och växt upp i?
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2017-05-01 23:47:49 följande:
    Över 12.000 flyktingar efterlysta i Sverige
    12.350 personer som ska utvisas eller avvisas är just nu efterlysta i Sverige. Polisen slår nu larm om att de inte mäktar med uppgiften, och har efter en genomgång av de senaste tre årens ärenden konstaterat att de bara klarar upp en tredjedel av dessa ärenden.
    ? Vi klarar inte av vår uppgift, säger Per Löwenberg, gruppchef för gränspolissektionen, till SVT Nyheter. Hög belastning och prioritering är två av anledningarna

    ? Efter fyra år preskriberas ett beslut. Så ett stort antal av dessa ärenden preskriberas utan att vi har hittat personen, säger Per Löwenberg.
    ? Man får väga det mot hur mycket vi ska leta, inte bara mot hur mycket resurser utan också mot hur mycket kontroll vi ska ha, säger Per Löwenberg.
    Lagen ger de flyktingar som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd rätt att ansöka på nytt fyra år senare. 
    Han menar att vi ännu inte sett effekten av förra årets flyktingström och därför räknar Polismyndigheten med att antalet flyktingar som gömmer sig kommer att bli många fler inom en snar framtid.

    www.nyheter4.com/mer-nyheter-7630735
    Lika många som det bor i Torsbys kommun alltså och lite fler än det bor i Oxelösunds kommun. Hmmmm.... och fler blir det. Känns som att politikerna tagits på sängen.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2017-05-02 08:15:48 följande:

    Jag hittar den här artikeln från 2013. Enligt den så var problemet med efterlysta flyktingar ännu större 2012. Det är ju skönt att problemet inte har ökat trots att invandringen var så stor 2015. 

    www.metro.se/artikel/utvisning-av-pappersl%C3%B6sa-sl%C3%A5r-nya-rekord-xr


    De som kom hösten 2015 har inte hunnit få avslag ännu.
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2017-05-02 23:32:12 följande:

    En inte helt färsk artikel, men ger ändå goda indikationer på hur vi finansierar flyktingmottagandet.

    Regeringen fortsätter låna stora belopp för flyktingmottagandet
    Regeringen kommer att fortsätta låna stora belopp till statens utgifter för flyktingmottagandet - även de kommande åren. Pengar behövs också till olika arbetsmarknadsåtgärder, säger finansminister Magdalena Andersson i Ekots lördagsintervju.


    Skit! Att låna så stora belopp i en högkonjungtur (när man dessutom hela tiden har som mantra att Sverige går som tåget). Hur blir det då när ekonomin mattas av? Det sker snarare än man kan tro.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2017-05-03 08:55:15 följande:
    Du ska inte tro på de flera år gamla uppgifterna. Regeringen lånar inte pengar utan betalar i stället av på statsskulden. Sveriges statsskuld är idag historiskt låg.
    Vad menar du med "historiskt låg"? Ja, statsskulden har inte varit såhär låg sedan 80-talets högkonjungtur, men innan dess var den lägre, och det är väl knappast ett bra mål att ha en så hög statsskuld som möjligt eller?
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2017-05-03 15:32:07 följande:
    Statsskulden ökar inte vilken den där skitsidan som du länkade till visade.

    Bra att så länkar till Riksgälden. Statsskulden är som du ser ca 50 miljarder lägre idag än vad den var 2014 och riksgälden bedömer att statsskulden kommer minska ytterligare fram till slutet av 2018.

    Om du vill förstå storleken på statsskulden så måste du ställa den i relation till exempelvis BNP. Gör du det så ser du att statsskulden är rekordlåg. Här finner du ett sådant diagram: www.riksgalden.se/sv/omriksgalden/statsskulden/Sveriges-statsskuld-oversikt/Historik-i-diagram/
    Att statsskulden är 50 miljarder lägre idag än vad den var 2014 gör den verkligen inte historiskt låg! Vad läste du om på historielektionerna? Nutidshistoria från 1980 och framåt eller?
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2017-05-03 16:04:21 följande:
    Det ät inte mitt fel att du inte förstår elementär ekonomi. Självklart måste du ställa statsskulden i relation till BNP.
    Och det är inte mitt fel att du tror att histora bara inbegriper de senaste decennierna.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?