Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    KillBill skrev 2017-05-12 07:46:36 följande:

    Skrikhögern brukar påstå att Sveriges BNP per capita har utvecklats dåligt de senaste åren men det stämmer inte om man jämför Sveriges BNP per capita med andra länder. Då har Sveriges BNP tvärtom utvecklats bättre än många länder i vår omvärld.

    www.google.se/publicdata/explore&met_y=ny_gdp_pcap_cd&idim=country:SWE:NOR:USA&hl=sv&dl=sv#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gnp_pcap_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:SWE:USA:DEU:FIN:GBR:FRA&ifdim=region&tstart=-304221600000&tend=1431381600000&hl=sv&dl=sv&ind=false


    Nu tillhör jag inte någon höger alls, men jag kanske ändå få komma med synpunkten att BNP även ökar när fler är sjuka och använder sjukvården osv. Det behöver med andra ord inte betyda att det går bra. Om ett högt BNP mest består av "benbrott", dvs luft, är det inte ett faktiskt bra ekonomiskt läge. ATt vi tagit emot en stor mängd migranter som måste försörjas ökar givetvis BNP, men välfärden blir sämre.
  • Anonym (Hoppsan)
    100kgpappa skrev 2017-05-13 23:31:34 följande:
    Det finns ju andra faktorer än invandring som påverkar ett lands ekonomi. Norge går rätt bra med väldigt låg invandring tex.

    Och det varnas från ganska många håll att de extremt höga kostnaderna för invandringen kommer att få negativa ekonomiska effekter på Sverige.

    Flyktingvågen från 2015 är inte med i de siffrorna över BNP per capita som du länkade till, men vi börjar nu se effekterna av den då de blir inskrivna som medborgare och arbetslösheten ökar.

    En väldigt stor invandring av i huvudsak lågutbildade människor kommer aldrig att bli ekonomiskt lönsamt, det kan vem som helst begripa.

    Malmö är ett bra exempel på det.
    Den ekonomiska smällen börjar nog drabba oss nästa år.
  • Anonym (Hoppsan)
    100kgpappa skrev 2017-05-15 16:56:42 följande:
    Senaste prognosen sa ökning med en miljon invånare till 2024, dvs om 7 år...

    Det är en väldigt stor samling anhöriga som väntar på att få komma hit nu när mannen fått uppehållstillstånd.

    Att hälften inte får uppehållstillstånd kvittar ju när vi inte har kapacitet att avvisa dem, och de har ju fortfarande rätt till sjukvård, skola, socialbidrag, tom fri tandvård vilket inte svenska medborgare över 20 har rätt till.

    Alla dessa förmåner kostar pengar, vilket gör BNP per capita lite skett, då pengarna även ska försörja massvis med människor som befinner sig här illegalt.

    Vi har en högkonjunktur nu, men många ekonomer varnar för en bubbla, och det ekonomiska raset kan bli stort när regeringens uppblåsta siffror möter verkligheten.

    Men vi får väl se, oljan skulle ta slut 2017 också, men har inte märkt av det ännu...
    Högkonjungturer varar ju aldrig för evigt. Förr eller senare kommer en lågkonjungtur. Frågan är bara hur djup och hur långvarig den blir.
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2017-05-16 14:12:48 följande:
    Om pengarna till detta försvinner i sänkta skatter eller förbrukas på annat kvittar, men värst blir det förstås om båda görs samtidigt och dessutom under en lågkonjunktur.

    ....men vi kan ju alltid låna upp några hundra miljarder då så ökar vi samtidigt BNP... Drömmer
    Vi kanske inte är kreditvärdiga längre då... om vi lånar för mycket under högkonjungtur och använder på fel sätt.
  • Anonym (Hoppsan)
    100kgpappa skrev 2017-05-16 15:13:19 följande:
    Vänsterfolk tror att skattehöjningar magisk tillverkar pengar, och när man sänker skatten försvinner pengarna.

    Dynamiska effekter har man inte ens hört talas om, och de förstår inte heller vart pengarna till folks löner kommer ifrån.
    Jag är socialdemokrat, men håller med dig! Jag hade önskat att socialdemokaterna samarbetat med Liberalerna istället för MP de senaste åren. Hade varit bättre för Sverige.
  • Anonym (Hoppsan)
    100kgpappa skrev 2017-05-16 16:01:39 följande:
    Jo, det är sant, men har ju hört socialdemokratiska riksdagsmän stå och proklamera en skattesänkning på 50 miljarder är detsamma som att 50 miljarder försvunnit ur statskassan, och det är helt enkelt inte sant, för nationalekonomi fungerar inte på det viset.
    Det beror ju på var skattesänkningarna görs. Låg- och medelinkomsttagare kommer att konsumera medan höginkomsttagare kommer att lägga på hög.
  • Anonym (Hoppsan)
    Anonym (Micke) skrev 2017-05-31 13:44:35 följande:
    Alla som påstod detta uppenbara 2015 var rasister och lögnare !
    Det som Danmark, Norge etc redan visat på.
    Vad har denna skandal kostat Svenska skattebetalare ?
    Om 75 % är fusk och kostnaden för ensamkommande barn är 35 miljarder
    så har 26 miljarder gått upp i rök.
    Århundradets bidragsbrott.
    Samtidigt är man så snar att dra in pengar för funktionshindrade som behöver, verkligen behöver, assistans!!!
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2017-05-31 23:07:33 följande:
    Tja, sedan 2015 så har den svenska asyllagstiftningen skärpts i flera omgångar och de svenska asylreglerna har idag anpassats till EUs miniminivå. Det är inte längre bara två europeiska länder som tar emot merparten av alla flyktingar.

    Så varför länkade du till denna nästan två år gamla och inaktuella artikel?
    Tja, miljöpartiet vill riva upp denna strikta migrationspolitik.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2017-06-01 06:59:33 följande:
    Ska vi prata om kris så fanns och finns den verkliga krisen i Syrien och inte i Sverige. Det viktigaste just nu är att medlemsländerna i EU kommer överens om hur man gemensamt ska ta hand om flyktingar som söker skydd.
    Vi har tagit vårt ansvar för år framöver. Nu är det andra länders ansvar. Faktiskt borde Sverige omfördela en del migranter till andra länder, exempelvis de länder de passerade innan de kom till Sverige.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2017-06-01 15:35:14 följande:
    Jag tror att historien kommer "döma" dem som Inte ville hjälpa krigsflyktingar från Syrien. EU ska leva upp till FNs flyktingkonvention, varken mer eller mindre.
    Vi HAR hjälpt krigsflyktingar från Syrien, plus afghaner, etiopier, somalier, och andra som inte alls flytt från krig. Vi har faktiskt varit bäst på att hjälpa sett till folkmängden.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?