Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Gabbe75 skrev 2018-06-03 16:45:31 följande:
    Det är senast tillgänglig statistik. Du kan väl ändå inte mena allvar om du sitter och diskuterar statistik som är 5 år gammal och applicera det på nutida samhällsproblem?
    Jag diskuterade inte dagens statistik utan påvisade att SD kunskaper i matematik inte var mycket att hänga i granen 2014 och den har inte blivit bättre.

    Åter igen . det var sättet det beräknades på som var intressant i inlägget.
  • Padirac
    Anonym (Bjorn) skrev 2018-06-17 00:00:54 följande:
    Söka asyl i andra länder.. Hm. Förut var jag för att ge asyl. Men jag tycker nu att de från Afrika och andra länder är så långt bort, både geografiskt men också kulturmässigt, från Sverige och de problemen kommer aldrig ta slut. Tycker vi inte ska ha asyl längre.. Det finns barn och kvinnor samt andra utsatta människor i hela världen. Vi kommer inte kunna hjälpa alla och vi hjälper inte någon genom att ta in personer som kostar skjortan och som samtidigt kanske aldrig bidrar. Det är inte lönsamt eller värt det. Bättre att de pengarna läggs på annat. Flygplan med kondomer över Afrika kanske? Sterilisering? 1000 år gamla kulturer vill vi inte ha hit till Sverige iallafall. Rika och utvecklande länder som Sverige behövs eftersom att vi kan hjälpa så mycket fler människor med den forskning och utbildning vi har här. Att urvattna systemet är det absolut sämsta som vi kan göra, det vi gör idag. Det är inte alls någon mening med att ta in människor i Sverige. Alla är värda ett bra liv och alla födda i Sverige har haft tur. Världen är orättvist. Bättre att försöka göra en bättre värld, än att ta in folk hit som sänker Sverige.
    Jag tror du skulle få ut en del av att titta på Roslings föreläsningar på youtube - det skulle lära dig en del om vad som påverkar befolkningsökningen. 

    Sen behöver du också komma ihåg att hösten 2015 stoppades de öppna dörrarna till Sverige. Det finns en eftersläpning i antalet som kommer - tex anhöriginvandring.

    Utsatta människor behöver både hjälp i närheten och en plats att fly till - det fungerar inte med enbart det ena eller andra.

    Kostnaden för migrationen ligger på ca 1% av BNP, det är en liten kostnad. Det som däremot krävs är  att samhället är rustat att ta emot flyktingar och asylsökande. Det var inte Sverige för några år sedan - och därför har de öppna gränserna stängts.   

    Då Sverige är medlem i EU och har skrivit på flyktingkonventionen får Sverige lov att på något sätt ta emot en del flyktingar och asylsökande. 

    Så din oro att vi vattnar ur systemet NU är obefogad, det finns inget som talar för att det är migrationen som är skälet till de problem du tror finns  
  • Padirac
    Anonym (Bjorn) skrev 2018-06-17 10:50:56 följande:
    Nej, Sverige är inte stängt. Asylinvandring är på fortsatt rekordhöga nivåer: www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordhog-asylinva...

    Sen anhöriginvandring på det..

    Självklart funkar det att stänga Sverige helt och inte ta in några fler asylsökande. På det sättet skulle inte färre hjälpas utan fler, samt de som är värst utsatta. 9000 afghanska män som saknar asylrätt kanske är de mest utsatta i världen?

    Läste precis en artikel med Hans Rosling, fof.se/tidning/2015/9/artikel/det-ar-dags-att...

    "- Det är dags att börja bli artig mot afrikaner redan i dag, för inom detta århundrade blir de fyra gånger fler än vi i Europa, säger han".

    " I dag lever 1,2 miljarder människor i Afrika. I slutet av detta århundrade kommer antalet troligen att vara fyra miljarder långt över var tredje människa på jorden lever då i Afrika"

    "- Det är konstigt, säger han, att de stora demografiska förändringarna i världen inte är allmängods. Antalet barn på jorden har slutat öka! Det är en otrolig händelse - och det känner många inte till!

    Det föds visserligen fler barn i Afrika, men i samma takt föds det färre barn i andra delar av världen."

    Han hade även andra intressanta tankar:
    " Migrationsvågen från Afrika består inte av de fattigaste, säger han. Det är de som nu får det bättre som reser. På resan över Medelhavet blandas just nu dessa med krigsflyktingar från Mellanöstern, vilket komplicerar bilden. Men de som kommer från de afrikanska länderna reser på samma sätt som Kristina och Karl-Oskar gjorde en gång i tiden. Och de var inte utfattiga."

    "Hans Rosling bubblar av tankar, associationer och åsikter samtidigt: om Islamiska staten: Detta kommer inte gå över. De bygger ett samhälle med mobilnät, sjukhus och skolor. De är hundra gånger farligare än al Qaida.; om biståndet: Det går alldeles för lite bistånd till de verkligt fattiga länderna.; om journalisternas ytlighet: Man kan inte använda medier om man ska förstå världen."

    En kostnad är en kostnad. Det är magstarkt av dig att komma med påståendet om att 1-2% av BNP är en liten summa. Det talar för att du inte sätter något värde i pengar.

    "De extrapengar som nu läggs på migrationen gör att utgiftsposten ökat till 50,4 miljarder kronor för 2016.

    50,4 miljarder är nästan 10 miljarder mer än vad hela rättsväsendet inklusive polisen kostar i år, det är 2 miljarder mer än utgiften för hela försvaret samt samhällets krisberedkap under 2016.

    Utgiften för migrationen i år är dubbelt så mycket som de 26 miljarder barnbidragen kostar, till exempel."
    Utdrag från SVT.
    Ja, Rosling säger också att de som idag flyr från Afrika gör det av samma skäl som de svenska migranterna flydde till Amerika för drygt 100 år sedan - om det inte är krig de flyr från.

    Han säger också att Afrika moderniseras snabbt och att de också kommer att få ett välstånd som gör att de inte ser att de behöver lämna sin kontinent för att få ett bättre liv.

    Att dra några större växlar på de 9000 afghanerna är oseriöst - du kan inte ha undgått att förstå vad det handlade om. Kohandel mellan regeringpartier stödda av C av det skälet att Sverige inte levde upp till det åtagande Sverige gett dem då de kom. Sen finns det andra aspekter. 
  • Padirac
    Anonym (Hoppsan) skrev 2018-06-18 07:42:43 följande:
    Sverige har tagit emot oproportionerligt mycket i förhållande till folkmängd. Vi har tagit vårt ansvar för år framöver redan. Nu är det dags för övriga nordiska länder att göra detsamma. När Danmark, Norge och Finland kommit ikapp oss kan vi börja ta emot igen - och då anser jag att vi endast ska ta emot kvotflyktingar så som Kanada gör.

    Fördelen med det är att det är behovet som styr vilka som ska få asyl, inte vilka som har styrka och resurser att ta sig hit.

    En annan fördel är att det skulle leda till att fler kvinnor får asyl - de har mycket större skyddsbehov än män men klarar inte resan hit. Fler barn, inte 17-åriga killar utan 8-åriga flickor och pojkar, skulle få asyl.

    En tredje fördel är att vi kan sätta alla resurserna till de som fått asyl och som alltså har rätt att stanna och slipper lägga resurser på migranter som vi till slut bedömer inte har rätt att stanna. Mer pengar kan ges till de som verkligen har rätt till dem alltså.
    Ja, det du säger är i mycket sant. Men det betyder inte att de vi tagit emot knäcker samhället.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-06-19 02:16:43 följande:

    Nej, det behöver inte betyda det per automatik. Men faktum är dock att samhället knäcks av den stora mängden.


    Då vill jag gärna ha en lista på allt som invandringen knäckt i samhället som en uppbackning av ditt påstående.
  • Padirac
    Anonym (Hoppsan) skrev 2018-06-19 08:27:52 följande:

    Du kanske har märkt att allt fler nekas sjukersättning/får den indragen? Du kanske har märkt att det numera är väldigt svårt att beviljas assistans - trots att man behöver sondmatning och andningshjälp - och detta i en högkonjungtur! Det är långa köer till sjukvården. Det är långa köer till tandläkare.


    Och du har naturligtvis belägg för att detta är en konsekvens av migrations krisen 2015?

    Eller är det tyckande?
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-06-19 08:55:25 följande:

    -Överbelastning på Migrationsverket, med svåra konsekvenser i både kvalitet och väntetid för avgöranden.

    -Överbelastning i hela integrationssystemet, med svåra konsekvenser.

    -Stora brister i koll på vilka som är här och var de finns samt att finna dem för olika beslutsmeddelanden och eventuell utvisning.

    -Bristen på primära flyktingboenden kostade enorma pengar och skapade en marknad med många oegentligheter.

    -Bristen på bostäder.

    -Den ökade kriminaliteten och rättsväsendets ansträngda resurser.

    -Att man blundat för eskalerande problem relaterade till hederskultur och islamism.

    -Ett antal viktiga områden där man trots god ekonomi inte kunnat satsa de medel som behövts för att lösa stora brister i vård, skola, rättsväsende, försvaret mm.

    -Genomförande av utvisningar vid avslag.

    Uttrycket "knäckt" kan i det här fallet jämföras med "utbränd". D.v.s. inte helt utom räddning, men fordrar mycket av resurser under en tid av mycket lugna och gynnsamma förhållanden, för att ges chans att återhämta sig till sin fulla kraft.


    Ja, det är sant att migrationsmottagningssystemet inte klarade av sin uppgift. Att det kom för många för att vi skulle kunna ta emot dem på ett bra sätt.

    Det är också sant att integrationen misslyckats, vad det beror på behöver utredas och inte lämnas till populism att besvara.

    Har du belägg för att kriminalitet och rättsväsendet påverkats och hur det her påverkats, samt varför?

    Islam i sig är inget problem, hedersförtryck och islamism är ett problem däremot.

    Har du belägg för att budgetnedsragningar gjorts på välfärdsområden för att finansiera migrationen?
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-06-19 23:06:05 följande:

    Det är en fullständigt logisk konsekvens i samband med att man även har brist på poliser och ja, polisen är kraftigt överbelastad.
    Hela rättsväsendet har behövt stärkas efter år av besparingar.


    Spenderas stora summor på flyktingmottagning? - Ja.
    Finns det andra områden med stora brister där pengarna istället hade kunnat användas? - Ja.
    Där har du belägg.

    Det är där inte belägg - det är tyckande.

    korrelation är inte samma sak som kausaliet

    Kan du visa att  budgetneddragningar gjorts på välfärdsområden för att finansiera migrationen?
    Det är inte samma sak som att pengar som lagts på migrationen KUNDE ha lagts på andra saker - är det det du vill påstå får du säga det istället.

  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-06-19 23:11:20 följande:
    Det behöver inte utredas ett endast förbannade dugg. Säger sig självt att det inte går att integrera hundratusentals människor som kommer från fjärran länder och vars minsta gemensamma nämnare som går att finna är att de är just människor.

    De delar inte vårt språk, de har inte utbildning som krävs på arbetsmarknaden, många är tom analfabeter, de delar inte vår kultur, de delar inte våra värderingar.
    Många av de som kommer hit är i 35-40 årsåldern, så även om vi satte dem i skolbänken från dag 1, skulle de i princip inte vara anställningsbara förens i 55-årsåldern och då är de inte anställningsbara pga ålder och bristande erfarenhet, samtidigt som de på ett fåtal år ska tjäna ihop till hela sina pensioner. Det är bara att inse att flyktinginvandringen är och förblir en rejäl samhällsekonomisk förlustaffär hur man än vrider och vänder på saken. Det är ingenting som vi behöver kasta ut ännu mera skattepengar på att utreda. De utredningar som gjorts visar på ett entydigt svar. Det fungerar inte. Det finns ingen integrationspolitik i världen som kan råda bot på det jag beskriver.

    www.di.se/nyheter/dramatisk-boom-for-skottsak.../

    Ett högst aktuellt ämne vad gäller välfärdsfrågan är vården som alla partier tycks vara överens om är en viktig valfråga, eftersom den uppvisar enorma brister.

    Försvaret har skurits ned.

    Pensionsåldern har höjts och många människor har oerhört svårt att klara sig på sin pension. Fler än någonsin tidigare och i prognosera ser det bara ut att bli värre.


    Nu blandar du olika frågor med varandra - äpplen och bananer tror jag du nämnde tidigare.
  • Padirac
    Anonym (Santi) skrev 2018-06-19 23:43:44 följande:
    Att du helt missat nyhetsrapporteringarna senaste åren ska väl knappast andra belastas för.
    Så du förstår inte skillnaden mellan korrelation och kausaliet -  det ska inte heller andra belastas för.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?