Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2022-05-29 09:28:27 följande:
    Det där är intressant. Jag har noterat att där jag bor så har var och varannan unge skaffat EPA-traktor det senaste året och trots de höga bränslepriserna är ungarna ute och kör hela tiden. Till detta finns det i alla fall pengar..
    Det ser onekligen ut som om klassklyftorna ökat under den senaste regeringen. Och att du bor i ett område där du sliper se hur det ser ut på den andra sidan av klyftan.

    Vissa (låginkomsttagare) har knappt råd att leva medan andra (som bor där du bor) kan utrusta sina barn med de senaste telefonerna och egna bilar.

    Månntro kan de klassklyftor som verkat öka under den sittande regeringen även vara bakgrunden till den ökande aktiviteten bland kriminella och politiskt motiverade terrorgrupper.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-06-26 22:41:06 följande:
    Själv anser jag att det är rimligt att flyktingar som får sin bostad betald av samhället bosätter sig på orter som har förutsättning att integrera flyktingar och att flyktingarna bosätter sig i utanförskapsområden.
    Skall samma sak gälla alla som har försörjningsstöd, att de inte har rätt att bosätta sig var de vill. Eller är det etniciteten som skall avgöra om vuxna människor i Sverige får bestämma var de skall bo?

    Och på vilka orter hade du tänkt att det skulle vara tillåtet för invandrare att bosätta sig?
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-07-07 14:37:35 följande:
    Hade du betonat psykisk åkomma om det handlat om en Islamism? Inte för att du kommer svara men vi vet alla svaret.
    Hade det handlat om Islamism hade inte du postat någonting om mordet.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-07-08 08:13:43 följande:
    Det är då många här på FL som uppmärksammar islamistiska våldsdåd så det tillför inte så mycket med fler . Däremot är det inte så många på FL som uppmärksammar högerextremistiska våldsdåd (det gäller i synnerhet sympatisörer till det högernationalistiska blocket. M, SD, KD) och därför har jag valt att fokusera på detta.
    Du förringar mord som inte passar din agenda och lyfter fram mord som du hoppas kunna göra politiska poäng på. De flesta andra har, även i de fall där de inte lyfter fram mord som du kan göra politiska poäng på, den goda smaken att inte förringa några mord.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-07-08 14:30:28 följande:
    Nej Jag förringar inte mord. Det är däremot ett faktum att sedan 80-talet så har ett 50-tal människor blivit mördade av högerextremister/nazister. det finns ingen annan extremism i Sverige som som resulterat i så många mord. 
    Jo. Du struntar i själva mordet och är bara intresserad av hur det kan användas politiskt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-07-12 08:08:18 följande:
    Du är en stor kålsupare. Om man som du väljer att publicera inlägg om brottslighet som kopplas till utanförskap och gängkriminalitet men inte publicerar inlägg om våldsdåd som utförs av svenska högerextremister så är det också en signal. Du har inte publicerat inlägg  som inte har stött din politiska agenda. Stefan Sauk och Henrik Jönsson som du delat inlägg ifrån uppmärksammar inte exempelvis inte våldsdåd som utförts av högerextremister.
    Hur var det nu igen. Hur många sprängningar, skjutningar, mord, våldtäkter, överfall, vägspärrar och attacker mot blåljuspersonal har begåtts av gängkriminella respektive politiska extremister?

    Hur många av våra utanförskapsområden är utanförskapsområden på grund av att gängkriminella förstör vardagen för de som bor i dessa områden gentemot det antal områden där politiska extremister förstör vardagen för de som bor i dessa områden?

    Mina inlägg uppmärksammar inte heller mord som faller under kategorin familjetragedier eller mord som begås bland missbrukare. Så vilken signal ser du där?

    Det kan också tilläggas att jag, till skillnad från vissa andra, inte aktivt försöker tona ner några mord. Ett mord är ett mord oavsett vilka som är förövare och offer.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-07-12 20:07:47 följande:
    Har du någon gång skrivit inlägg  om de lärare och den skolpersonal som fått sätta livet till i de olika högerextremistiska attentat som skett på svenska skolor de senaste åren? På vilket sätt var det fel att uppmärksamma när en svensk kvinna i 60 års åldern blir knivmördad i ett attentat utfört av en högerextremist i Visby? Jag tycker du visar prov på ängslighet när högerextremistiskt våld uppmärksammas..
    Jag har inte skrivit att det är fel att uppmärksamma brott som begås av högerextrema. Jag har inte heller, som vissa andra, försökt sopa några mord under mattan.

    Det som får dig att framstå så oempatisk är att du alltid bara koncentrerar dig på förövarens partibok. Om du kan använda förövarens partibok för dina egna politiska syften så lyfter du inte fram gärning, gärningsman eller offret utan bara gärningsmannens partibok. Om du däremot inte hittar eller lyckas uppfinna någon koppling till höger så försöker du sopa det hela under mattan.

    Till och med när Brevik gick runt på en ö som ingen kunde fly ifrån och med kallt blod mördade ett antal ungdomar så var det inte det avskyvärda i handlingen som väckte ditt intresse utan det som väckte ditt intresse var hur du kunde använda tragedin för dina egna politiska syften.

    Och var var du när ett antal personer mördades på en gaybar i Oslo? Var det en gärning som du lyfte fram? Om du inte lyfte fram morden på ett antal personer på en gaybar innebär det då att du är homofob?
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-07-13 07:39:40 följande:

    Du säger att du inte har skrivit att det är fel att uppmärksamma brott som begås av högerextrema under mattan. Samtidigt tar du illa vid dig när jag uppmärksammat att Anders Beung Breivik, som mördade 69 socialdemokratiska barn/ungdomar på ett läger, var högerextremist/nazist.  Massmordet begicks alltså av en högerextremist och målet var arbetarpartiet/socialdemokraterna.


    Nej jag tar inte illa vid mig för att du uppmärksammar att högerextrema Breivik mördade 69 Socialdemokratiska ungdomar. Jag skrev att det får dig att framstå som oempatisk när du väljer att inte se på offren som människor. För dig är de inte människor utan bara partiböcker som du kan använda dig av om det passar din politiska agenda. Men bakom varje mord fanns det verkliga människor och anhöriga som sörjer de döda.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-07-18 13:27:31 följande:
    Varför tycker du att det är oempatiskt att påtala att offren var socialdemokratiska ungdomar och att gärningsmannen var högerextremist?
    Jag skrev att det får dig att framstå som oempatisk när du väljer att inte se på offren som människor.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-07-21 11:38:27 följande:
    Det är intet nytt under solen - slagsmål och fylla har genom historien följt större sammankomster. Lite som det fortfarande är i Finland - ett 'Sverige för vuxna' kallade någon landet där människor som inte är gängkrminella knarkhandlare/hantlangare mördar varandra,
    Och där kom överslätningen. Istället för att uppröras över att några personer är inblandad i ett storslagsmål på en badstrand där det antagligen finns helt vanliga barnfamiljer så skall händelsen relativiseras och förminskas.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna