Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2023-02-14 06:05:39 följande:
    Det finns nog inget politiskt beslut som eldat på bostadsmarknaden så mycket som när moderaterna, kristdemokraterna, liberalerna och centern avskaffade fastighetsskatten. Att detta skulle leda  till högre fastighetspriser och ökad skuldsättning förstod de flesta ekonomer och det är är inte mer än rätt att det är borgerliga partier som nu får hantera de negativa effekterna av den politik som de tidigare drivit igenom..
    Att betala skatt för att få bo är så dumt att det inte ens borde diskuteras i en modern ekonomi. Fastighetsskatt är en ren dumhet som bara straffar de som har det sämst ställt.

    -Jaha ditt bostadsområde har blivit populärt och nu har du inte längre råd att betala fastighetsskatten. Då är det bara packa och flytta. Du kan säkert hitta en bro som du och dina barn kan bo under.

    Dessutom är det inte slopandet av fastighetsskatten som drivit upp priserna på bostäder utan det är möjligheterna att få låna mer än vad som är sunt som drivit upp bostadspriserna.

    Långa till din bostad, låna lite mer till till ett nytt kök, ta ett extra lån för att köpa en värre bil och ta sedan en semester på kredit. Strunta i amorteringarna för räntan kan ju ändå aldrig mer gå upp och det är bara dumskalla som amorterar eller inte maxar sina lån. Där har du det verkliga problemet.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-03-03 12:28:03 följande:

    I Sverige pratar brunhögern (SD/M/KD/L) om 8 års vanstyre. I USA konstaterar media att Sverige är världens bästa land att leva i.


    Då är det bara att gratulera den nya regeringen för att de efter så kort tid lyckats vända åtta år av vanstyre till en ny svensk storhetsperiod.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-03-03 17:13:45 följande:
    Den gubben går inte

    Undersökningen på data från 2022..
    Du har just underkänt dina egna spaminlägg.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-03-03 17:00:12 följande:
    att uppröras mindre av att 'civilister' dör av fyllevåld än att gängkriminella skjuter varandra och att förespråka att 'civilister' som befinner sig på privat mark ska få skjutas lagenligt utan fråga och varning  - ja det kan inte ha någonting med varandra att göra.

    Förutom att de gängkriminella verkar ha samma inställning till dödligt skjutvapenvåld som den som anser att folk ska få skjutas utan fråga och varning.

    Finns det inte ett eller två ord för att beskriva detta tänkande ...
    Två olika saker. I det ena fallet handlar det om en utökad rätt till att få freda sig själv och sin egendom. I det andra fallet, det som du med näbbar och klor försöker relativisera och försvara, handlar det om överlagda mord på allmän plats.
  • nattuw
    Digestive skrev 2023-03-12 23:08:37 följande:
    Ja, det där är en hård smäll. Hade ingen aning om att Alecta hade gjort investeringar i SVB.
    Den förlusten är inte större än en vanlig kursrörelse. Det som kan bli en hård smäll är om det leder till en dominoeffekt.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2023-03-13 16:58:33 följande:
    En socialdemokrat som bryr sig om offren för gängvåldet!

    En bortre gräns är passerad ...
    Så det fanns trotts allt en gräns där inte ens socialdemokraterna längre kunde blunda för gängvåldet. Synd bara att det skulle behövas ett regeringsskifte och ännu fler oskyldiga offer för att den gränsen skulle nås.
  • nattuw
    Digestive skrev 2023-03-14 12:42:39 följande:
    Vet inte om du menar för Alecta/pensionärerna eller angående SVB i allmänhet.

    Proportionerna är något svindlande:

    Och visst kan det bli ett domino:
    Det var Alecta förlusten jag avsåg. Att många banker ligger illa till har varit känt länge. Och där misstänker jag att det kan komma en dominoeffekt effekt som inte direkt behöver ha med SVB att göra. Den stora "faran" är att det går upp för folk att en bank faktiskt kan gå i putten och då kan det bli stökigt.
  • nattuw
    K Markatta skrev 2023-03-25 16:32:26 följande:

    - Ingen har kontaktat oss från vården, kommunen, staten eller polisen. Ingen har hört av sig eller brytt sig. Allt vi behövt i form av krisstöd har vi fått ordna själva.


    När människor betalar skatt och tror att de skall få hjälp vid kriser men tvingas inse att de inte får någon hjälp. Det är då människor tappar tron på samhället.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-04-22 10:17:54 följande:

    Det mest absurda är att den nya SD-styrda M/KD/L regeringen driver en politik som gör att bostadsbyggandet just nu minskar.


    Byggandet minskar på grund av räntehöjningarna och räntehöjningarna sköts av den oberoende myndighet riksbanken.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-04-23 20:24:33 följande:
    En starkt bidragande orsak till det minskade bostadsbyggandet är att M och KD med stöd av L och KD slopat investeringsbidraget för byggandet av flerbostadshus. Det är alltså en medveten politik av brun-högern som görs att det nu byggs så lite.
    Anledningen till att byggbolagen stoppade alla projekt som gick stoppa var de ökande räntorna. Det är även de ökande räntorna som är det stora hotet mot fastighetsbolagen. När det är dags att rulla över obligationerna kan det bli riktigt stora problem för många fastighets och byggbolag.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna