Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2022-07-29 08:47:13 följande:
    Fråga: Höjde eller sänkte Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna energiskatterna när de regerade Sverige 2007-2014?

    Svar: Skatten höjdes både för energibolagen (Effektskatten för kärnkraft)  och för konsumenterna (ökning av den energiskatt som konsumenterna betalar)
    Att tidigare regeringar har misskött flera områden gör inte dagens regering bättre. Och vad tidigare regeringar gjorde ändrar inte på det faktum att det är de som har det sämst ställt som får betala priset för den nuvarande regeringens misslyckanden. Det oavsett om det handlar om ständigt ökande energipriser eller den otrygghet de känner i sitt bostadsområde.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-07-31 13:36:05 följande:
    Jag tror att de sämst ställda har en jämförelsevis försumbar elförbrukning jämfört med de bäst ställda. Det hela beror ju på om värme ingår i hyra eller om det är kallhyra, men de har inga elbilar att ladda, inga badtunnar att värma, inga fritidshus att värma, inga pooler att värma, inga bastuaggregat osv.. 
    Ditt inlägg visar en total avsaknad av förståelse för de som har det sämre ställt.
    Padirac skrev 2022-07-31 13:36:05 följande:
    Angående otrygghet så är det den ökade segregeringen och utanförskap som ger grogrund för kriminalitet och gängens narkotikahandel som leder till dödsskjutningar och annan brottslighet. Att tro att det enskilt är de senaste regeringarnas politik som skapat detta är ett uttryck för okunskap, populism och verklighetsförfalskning. Världen r mer komplex än så.
    Ingen, utom en del socialdemokrater, har lagt skulden på en enskild regering (och då den förra, alltid den förra). Kritiken har handlat om att socialdemokraterna och deras handgångna inte bara har låtit problemen eskalera utan även försökt tysta de som pekat på problemen.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-08-02 11:55:55 följande:
    Jag ser att du säger att enbart en del socialdemokrater lägger skulden  på en enskild regering - detta efter att du själv lagt skuld på en enskild regeringDrömmer

    Nej jag har inte lagt skulden på en enskild regering. Jag har lagt pekat på att den socialdemokratiska regering vi har idag har struntat i att ta tag i samhällsproblem samtidigt som de försökt sopa problemen under mattan, skyllt på andra och försökt tysta de som pekat på de problem som finns.
    Padirac skrev 2022-08-02 11:55:55 följande:
     
    nattuw skrev 2022-07-31 13:22:07 följande:
    Att tidigare regeringar har misskött flera områden gör inte dagens regering bättre. Och vad tidigare regeringar gjorde ändrar inte på det faktum att det är de som har det sämst ställt som får betala priset för den nuvarande regeringens misslyckanden. Det oavsett om det handlar om ständigt ökande energipriser eller den otrygghet de känner i sitt bostadsområde.
    Att du skulle komma ut som sosse trodde jag inte
    Jag har aldrig försökt sticka under stolen att jag formats av den äldre socialdemokratin med med sitt "gör din plikt, kräv din rätt". Jag har inte heller hymlat om att jag föraktar dagens socialdemokrater för deras "såg det inte komma" och deras försök att istället för att ta tag i problem försöka tysta kritik och sopa problemen under mattan.
  • nattuw

    Bloggaren Cornucopia har skrivit ett inlägg om ökande energipriser ("Faktakontroll: Ja, det stämmer att villaägaren kan få betala 50 000:- SEK för elen i vinter i Skåne ? eller ännu mer ? även i Göteborg eller Stockholm"). Villaägare i Skåne kan få betala 50 000 eller mer för elen i vinter. Även Göteborg och Stockholm riskerar att drabbas. Hans rekommendationer är att redan nu börja lägga undan pengar till en buffert.

    Det intressanta är dock slutorden: "Det kanske inte blir någon skidsemester, solsemester eller några julklappar i år om du behöver prioritera att betala din elräkning. Men för fattigpensionärer, ensamstående med barn mm, så kan vintern innebära ekonomisk ruin. Alla är inte välbeställd medelklass."

    cornucopia.se/2022/08/faktakontroll-ja-det-stammer-att-villaagaren-kan-fa-betala-50-000-sek-for-elen-i-vinter-i-skane-eller-annu-mer-aven-i-goteborg-eller-stockholm/

  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-08-04 17:54:42 följande:
    De har lika lite förståelse för livet i förorten som för livet i glesbygd och då ligger förorten ändå bara fyra kilometer från deras hus.

    De är klara i sina teorier men förstår inte vad deras beslut gör med folk.
    Fast jag tror inte att de längre kan ignorera vad som händer i förorterna eftersom problemen från förorterna har börjat spilla över och drabba deras egen trygga vardag. Så där börjar de nog bli öppen för att det kanske måste vidtas åtgärder. Även om vi nog inte kan förvänta oss att de eventuella förslagen har någon förankring i verkligheten.

    Glesbygden kommer de nog att fortsätta ignorera. Det är ju trotts allt inga journalister som bor där och så få väljare behöver man inte bry sig om ens vart fjärde år. Bara förbjuda kommunalt veto så man kan skövla marken och sätta upp vindsnurror för att ladda den senaste hipstermobilen.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-08-19 17:30:30 följande:
    I dessa tider där osäkerheten oftast kopplas till utanförskapsområden, kriminella gäng och invandring är det högst relevant att berätta att gärningsmannen i det här fallet är ett svenskt fyllo i 60-års åldern som hävdar att allt är en olyckshändelse.
    För den som blir skjuten i magen eller blir vittne till att någon blir skjuten på en spårvagn eller i ett köpcentrum så spelar det ingen roll vem som skjuter.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-08-19 21:25:05 följande:
    Vad håller du på med? Tål du inte att andra förtydligar dina inlägg? Ett svenskt fyllo i 60-års åldern är gripen för dådet och åklagaren har meddelat att det inträffade sannolikt handlar om en olyckshändelse.
    Om personen haft en koppling till höger skulle du ha försökt använda händelsen för din egen politiska agenda. Nu försöker du vifta bort det hela med att de var ett "svenskt fyllo". Du uppvisar en minst sagt häpnadsväckande brist på empati.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-08-20 15:39:17 följande:
    Nej men att folk blir skadade av fyllon är inget nytt. Det har skett i alla tider.
    Som sagt, en häpnadsväckande brist på empati...
  • nattuw

    Nu har våldet nått en sådan nivå att till och med vissa Socialdemokrater börjar ta problemet på allvar.

    Från Expressen:
    "Efter gårdagens skjutning i Eskilstuna kräver nu kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S) tuffare politiska åtgärder för att få bukt med skjutvapenvåldet.

    ?Kvinnor och barn, familjer, som är ute och leker. När dessa blir måltavlor. Då får tamigfan samhället kasta handskarna och sätta hårt mot hårt?, skriver han på Facebook."
    www.expressen.se/nyheter/desperationen-sluta--skydda-hang-ut-dem/

    (skjutningen avser årets nionde skjutning i Årby. Där en kvinna och en femårig pojke skottskadades på en lekplats)

  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-08-27 07:34:38 följande:
    Jimmy Jansson är något så ovanligt som en klok och rimlig S-politiker. Deras gossen Ruda.

    Han har sagt kloka saker förr. Han kommer aldrig att avancera i det partiet.
    Han kanske inte kommer att avancera i partiet men det ger mig iallafall ett visst hopp om framtiden.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna