Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    themia skrev 2015-12-23 21:38:41 följande:

    Ja, något annat har jag inte väntat mig från undergångsprofeterna, även om det är rätt trist läsning.

    Medan vi andra tillåter oss att glädjas över de positiva signaler som finns.


    Det är så tröttsamt med fördummande epitet vid det här laget att tankarna går åt sommarplågor och tonåringar uppspelta på Redbull. Vi låtsas som att du berörde någonting som jag anmärkte på och så ser vi vidare på Lasse Kronér istället.
  • Digestive
    themia skrev 2015-12-24 00:19:45 följande:

    Lasse Kronér - det ante mig


    Det är mått på tröttsamhet det!

    God Jul!
  • Digestive
    KillBill skrev 2015-12-25 10:05:58 följande:

    BNP per capita har globalt utvecklats mycket långsamt efter den lågkonjunktur som inträffade 2007 (inte beroende på invandring). Även om Sveriges BNP per capita också har utvecklats långsammare under denna lågkonjunktur (+2%) så har Sveriges BNP utvecklats mer positivt än exempelvis Danmark (som har en mycket restriktiv invandringspolitik). Danmarks BNP per capita har minskat med 6% under perioden.


    BNP per capita (fasta US $ 2000) 2006-2014


    www.google.se/publicdata/explore&met_y=ny_gdp_pcap_cd&idim=country:SWE:CHE:DNK&hl=sv&dl=sv#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:SWE:DNK&idim=region:ECS:NAC:LCN:MEA:SAS:EAS&ifdim=region&tstart=1167001200000&tend=1419462000000&hl=sv&dl=sv&ind=false


    Jag förstår inte varför ni - som stödjer regeringen - inte pekar på det faktum att regeringen kommer att regera på sin egen budget 2016.

    För det du tar upp har inte mycket med välfärdsstaten att göra och det är just den som har tagit många smällar under 2015. Att några samhällssegment har fått mer pengar i plånboken hjälper föga vid exempelvis långa vårdköer och när polisen har undermåligt med resurser.
  • Digestive
    KillBill skrev 2015-12-25 17:32:04 följande:
    Jag noterar att regeringen 2016 kommer satsa mycket mer pengar på vård skola och omsorg än vad Alliansen och SD satsade år 2015. Redan 2015 ville Regeringen satsa mer men det ville ju inte oppositionen.
    Självklart placerar en vänsterregering ut mer skattemedel inom välfärdsstaten än en högerregering.

    Ja, det var en olycklig utgång men regeringen kunde även ha avgått när deras budget inte gick igenom - istället för att prompt sitta kvar och regera med Alliansens budget och på Sverige bekostnad.

    2016 och regeringens egna budget kommer iallafall att smaka gott och vara välbehövligt, det ska man inte sticka under stolen med! Regeringen har dock själva varit med och skapat detta sötsug och behov, vilket man inte heller ska sticka under stolen med.

    Vi får se hur det slutar men jag är iallafall positiv överlag. Det är enbart en allt för grav BNP-stimulans som jag oroar mig för, samt diverse politiska förslag så som kvotering utifrån kön, etnicitet och åsikter i hela kultursektorn.
  • Digestive
    themia skrev 2016-01-04 13:19:13 följande:

    Har inte du förstått att Flash och tobbe och de andra hjältarna mår dåligt av goda nyheter.

    Kan du inte hitta några katastrofsiffror att muntra upp dem med?


    Det är inte konstigt att folk mår så, när medier lyfter fram vad de äldre har fått äta på sina håll det senaste och hur sjukhus lägger ner arbete efter arbete för tusentals patienter.

    Alla skuttar inte högt av vissa får en lite fetare plånbok. Men det vill du såklart inte kännas vid - som har fokus på allt annat an vad folk i allmänhet klagar över, angående ekonomin. Det spelar liksom ingen större roll hur många gånger man tar upp saken, det verkar helt enkelt oviktigt.

    Men, men, fira på ni. Det är dock en klen tröst, för de som riskerar att inte får sin cancer upptäckt i tid och för de äldre som har fått äta en uppskuren korv och någon burkpotatis som middag i mellandagarna.

    Det finns feta nackar överallt, varför skulle ni vara ett undantag? Fira på, som sagt, och blunda riktigt hårt. För det räcker med att pengar rullar in på kontot, sedan kan resten bara ordna sig bäst det vill; inte sant?

    Året 2015 har vait förfärligt för välfärdsstaten och den delan av ekonomin. Vilket många har fått lida för. Men det drabbar ju ingen rik och uppenbarligen inte er.
  • Digestive
    KillBill skrev 2016-01-04 14:27:08 följande:

    Först och främst så har Sverige under 2015 styrts på Alliansens budget (som röstades fram av SD).

    Tittar man på 2016 så satsar Regeringen tillsammans med vänsterpartiet mer på vård, skola och omsorg än oppositionen (Alliansen +SD) och om man önskar mer satsningar på vård, skola och omsorg så borde man hylla regeringen i stället för att kritisera den?


    Det är jag väl medveten om och ser positivt på saken. Hoppas sannerligen att det når och räcker hela vägen!

    Riktigt så enkelt är det inte, att allt förvandlas till bä av en sådan sak. Det finns hur mycket kritik som helst att ge denna regeringen men då är jag inte heller ideologiskt styrd, utan vill se politik som fungerar. Vilket man inte riktigt får med en regering som har avsagt sig allt ansvar för krishantering, exempelvis, eller som för den delen faktiskt väljer att regera på Alliansens budget, trots det uppenbara slitaget på Sveriges välfärd (när en högerbudget förs ihop med vänsterpolitik).

    Det är helt enkelt viktigare att välfärden fungerar - om vi överhuvudtaget ska ha en välfärdsstat - än att just Socialdemokraterna och Miljöpartiet regerar. Dessa partier är inte ett dugg viktiga i sig, inte på något vis - och inte heller något annat parti, törs tilläggas.
  • Digestive
    Dorian Ertymexx skrev 2016-03-26 21:12:00 följande:

    Du förstår verkligen inte hur ekonomi fungerar va? Pengarna försvinner inte magiskt, pengarna beskattas, används eller läggs på en bank som i sin tur kan investera det. Det du har problem med är ju snarare att skattepengar gått till skattesänkningar.


    1. Vad har statsfinansernas kretslopp att göra med hur mycket utav statsfinanser som staten väljer att/kan placera inom utgiftsområde 8 respektive 9 och 16?

    2. Anser du att vår ekonomiska modell stimuleras annorlunda huruvida det offentliga eller privata utför transaktioner?

    De problem som vi eventuellt står inför och som eventuellt eskalerar där de redan känns av, beror ingetdera på en befolkningsökning eller på vilken aktör som utför transaktioner - utan de beror på resursbrister samt på trånga ideologier och föråldrade system. Det är dessa ideologier och system som fjättrar vår politik från att lösa våra problem.
  • Digestive
    Dorian Ertymexx skrev 2016-03-27 01:20:22 följande:

    Nej. Det finns ingen resursbrist. Resurserna är bara på fel ställen. 150 miljarder som fuskats bort till skatteparadis, skattesänkningar och en massa avdrag till de som redan har råd... där går resurserna till spillo.


    Resurser är inte enbart pengar. Utav tid, kunskap och mod så går enbart kunskap att köpa - men samtliga behövs för att lösa våra problem.

    Du representerar förlegade idéer i en ny värld där de är globalt skadliga. Det krävs mindre centralistiska ekonomisystem (eller mindre egocentriska ekonomisystem om så vill) för att klara våra globala utmaningar.

    För att skapa en mer rättvis fördelning utav pengar globalt så krävs det att pengar kan röra på sig och om någon tror att det sitter individer och hamstrar pengar på en större skala än vad världens alla stater och dylika institutioner gör, så tror hen fel. EU-staterna hade skatteintäckter samt statsbidrag om sammanlagt ~100 000 miljarder under året 2014 och den hamstringen av pengar stimulerar i stort sett enbart ~500 miljoner människor, det vill säga att väldigt lite utav en sådan summa når utanför EU-staterna.

    Vi EU-stater försöker i genomsnitt ta ensamrätt på ~40% utav all omsättning som vi skapar.

    Om du anser att landets skattesmitare är bovar och banditer för att de undanhåller ~150 miljarder om året och därmed förvägrar oss möjligheten till viss välfärd; vad är då vi EU-stater för fattiga länder ur ett globalt perspektiv och när vi undanhåller ~100 000 miljarder om året helt för oss själva?

    Du svarade aldrig på frågorna och att inte ta tag i problemet med uteblivna skatteintäckter - som du pekade ut som problemet - innan man tar på sig ett ansvar, är direkt oansvarigt. Att det finns uteblivna skatteintäckter i en kännbar storlek är någonting som flertalet regeringar har vetat om innan denna och en nyhet för få. Det går inte riktigt att beskylla dagens problem på det.
  • Digestive
    Dorian Ertymexx skrev 2016-03-29 14:39:47 följande:

    En illusion. Oookeeey. Jag ska meddela alla sjuka, arbetslösa, gamla och andra som överlevt tack vare välfärden att de egentligen nu är döda och har svultit ihjäl. Att deras överlevnad är en illusion.


    Välfärd är inte statligt betingat. Även på en privat tandläkarklinik så lagar man tänder. En kirurg behöver inte en rock från Landstinget för att kunna operera bort en blindtarm. Vårdpersonal kan hjälpa äldre upp ur sängen även om de får lön den 25:e.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna