Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Gung Ho skrev 2016-04-10 18:03:54 följande:
    Inte FÖR att det är lönsamt per se men det finns gott om inlägg som argumenterar för lönsamheten.. Vilket, givet situationen att länder inte står i kö och slåss om flyktingarna, ter sig som politiskt motiverad propaganda. Alternativt är det endast den svenska vänstern i hela världen som insett denna hemliga guldgruva.. ;)
    Men du svarade på ett ironiserande inlägg.

    Varför? 
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-04-17 10:12:22 följande:

    Jag tittar på tabellen som du länkar till och där ser jag att det 2008 fanns 878 000 helårsekvivalenter som levde på bidrag. 2008 hade Sverige en befolkning på 9,25 miljoner innevånare vilket innebar att 9,5 % av befolkningen levde på bidrag.  


    År 2020 räknar Regeringen med att 980 000 Helårsekvivalenter kommer leva på bidrag men samtidigt att befolkningen enligt SCBs senaste prognos (vad jag förstår så utgår Regeringen från SCBs prognos) ökat till 10,58 miljoner människor.


    Jag får det till att det är färre innevånare på bidrag år 2020 än 2008.


    Det beror nog på om regeringen verkligen lyckas få ner sjukskrivningstalen. Det är ett ganska tufft arbetsliv vi har i Sverige, inte sällan så att vi som har jobb tvingas jobba mer än vi egentligen orkar, samtidigt som andra går utan arbete.

    Hursomhelst. De stora kostnaderna är relaterade till ersättning till personer som är sjuka. regeringen förhoppning är att färre ska tvingas sjukskriva sig och att kostnaderna därmed ska minska, en annan mer nyliberal metod vore att minska ersättningsnivåerna.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-05-26 14:00:23 följande:
    Sverige får beröm för sitt sätt att integrera flyktingar och invandringen anses inte utgöra ett hot mot den svenska ekonomin:

    www.di.se/artiklar/2016/5/26/moodys-hyllar-sv.../
    KillBill skrev 2016-05-31 17:10:56 följande:
    Den svenska arbetslösheten har minskat oväntat mycket!

    www.di.se/artiklar/2016/5/24/scb-arbetsloshet.../

    Heja SverigeSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-06-04 19:40:01 följande:
    Ja nu behöver vi hjälpas åt, och det av det mer ovanliga slaget.
    Nu är det inte längre bristen på jobb som är det helt primära, utan massor med arbetskraft vi måste försöka skaffa fram!
    När hörde vi det senast?
    Måste ha varit under de gyllene åren på 70-talet, innan borgarna började avveckla vår välfärd och den svenska modellen.

    Måtte inte Alliansen få makten efter nästa val, för då börjar dom väl toksänka skatter, och montera ner vår välfärd igen, och lämna över åt det privata att lösa alla våra problem, vilket vi vet att dom inte är intresserade av. (Inte om inte vi/staten står för kostnaderna och tar allt ansvar) 
    Så det blir garanterat den vanliga, idélösa, föråldrade politik, där Alliansen vid en ev regeringsbildning anser att andra än dom själva, ska lösa problemen åt oss i Sverige.


    Ja, vi svenskar har all anledning att vara stolta över vårt Sverige - och då tänker jag inte främst på den goda ekonomiska utvecklingen.

    www.svd.se/sverige-basta-landet--gor-mest-for-manskligheten
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-06-07 13:44:13 följande:



    SEB får nog revidera sin prognos med hänsyn till de senaste siffrorna från Eurostat.
    Det finns en alternativ förklaring och den går ut på att SEB:s ekonomer har en smula större kunskaper än du.

    Till exempel så kan de  vara medvetna om att utvecklingen första kvartalet har en tendens att ligga kring 0,5 procent första kvartalet. Jag har ingen riktig kläm själv men har för mig att 0,5 är snittet för de senaste tio åren i Sverige.

    Jag har också för mig att om man jämför eurozonens länder med Sverige så har Sverige en väsentligt kraftigare BNP-utveckling om man jämför över intervallet från första kvartalet 2015 till första kvartalet6 2016.

    Jag är heller inte säker på att larmklockorna ringer på de svenska storbankerna med meddelandet att Familjelivs skarpaste högerdebattörer dömer ut bankernas konjunkturbedömningar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-06-07 19:50:40 följande:
    Fast Greklands BNP backade 0,5% under första kvartalet. Det var eurozonen som helhet som ökade mer än Sverige. Om man räknar bort Grekland blir skillnaden ännu större.


    Det är riktigt. Den skillnaden var dock ännu större om man jämför sista kvartalet 2015 med sista kvartalet 2014. Fortsätter utvecklingen åt samma håll kommer snart Sverige ha lägre tillväxt än eurozonen även med det måttet.
    Det är möjligt, eller troligt eftersom du måste ha kollat.

    Hur stor var skillnaden?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-06-07 20:44:18 följande:
    När det gäller Euroländerna så spår ECB en BNP tillväxt i år på 1,6%.

    Den svenska regeringen spår en BNP tillväxt i år på 3,8% i år medan banken SEB menar att Sveriges BNP förmodligen kommer öka med ca 4% i år.
    Inte bara regeringen utan Svenskt Näringsliv, LO, Riksbanken; Ekonomistyrningsverket, Nordea med flera gör en annan bedömning än Kung Markatta.

    www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/Prognoser-om-ekonomin/
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-06-08 01:31:35 följande:
    Nej, det gör de inte Glad

    Jag kan inte se att de kommit med några nya prognoser ännu efter det att BNP-siffrorna för första kvartalet presenterats. Min bedömning var att man nog borde justera ner prognosen för tillväxten för helåret baserat bland annat på de siffrorna. Vi får helt enkelt vänta och se om de gör samma bedömning i sina nästa prognoser.

    www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/BN.../

    Vi ser här exempelvis att BNP bara ökade 0,5% under första kvartalet i år vilket kan jämföras med en ökning på 1,1% under första kvartalet förra året.
    Aha,då väntar jag med spänning in de reviderade konjunkturprognosernaSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2016-08-03 11:56:49 följande:
    Samtidigt som coola höhö-gänget dunkar varandras ryggar och argumenterar via priset på pizza, Netflix och rödvin, brinnande julgranar, ökande BNP och delar ut "käftsmällar" till "undergångsprofeter".

    Verkligheten:

     www.vk.se/1781190/cancersjuk-fick-vanda-i-dor...

    Det offentliga har idag högre skatteintäkter än någonsin och ändå räcker alltså inte pengarna till för en livsnödvändig operation. Läkaren får skicka hem kvinna med ett "Tyvärr, så ser det ut i dagens Sverige".

    Ångesten av att veta att livet hade kunnat förlängas i kanske X antal åt till för mamma/mormor/farmor om bara någon prioriterat resurserna annorlunda.
    Verkligheten kan beskrivas på olika sätt, för den kvinna som du beskriver måste naturligtvis beskedet om en inställd operation vara värre än en mardröm.

    Men för att få en bild av verkligheten kan man inte som du alltid ta ett enskilt exempel och sen som i ditt fall göra politisk propaganda av detta. Jag har dessvärre haft flera personer i min absoluta närhet som fått besked om cancer och som sedan fått den bästa vård man kan tänka sig.

    Verkligheten är inte främst din bild av inställda operationer eller min bild av en vård som är fantastisk - utan verkligheten låter sig bäst beskrivas utifrån hur överlevnaden för cancerpatienter förändras över tid och hur väl svensk cancervård  står sig vid en internationell jämförelse.

    Politisk propaganda kan ofta vara ensidig.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Ascendere skrev 2016-08-03 15:02:26 följande:
    Känns som det gått långt när inställda operationer för livshotande tillstånd bara avfärdas som "ensidig politisk propaganda".

    Fakta är att minst en planerad operation för ett livshotande tillstånd ställts in pga resursbrist vid Norrlands universitetssjukhus. Det i sig är anmärkningsvärt nog för att sätta igång en rejäl översyn över sjukvårdens behov kontra resurser.
    Där bör man också se hur man kan påverka behovet. Minskar behovet vid en minskad invandring? Ökar resurserna vid en ökad invandring? Osv osv
    Nej, det är Flash G:s sätt att generalisera utifrån en inställd operation som jag kallade politisk propaganda.

    Jag skrev: "för den kvinna som du beskriver måste naturligtvis beskedet om en inställd operation vara värre än en mardröm.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna