Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Flash Gordon skrev 2016-04-03 10:26:29 följande:

    Jag reagerade på det idealiserande påståendet att nattväktarstat innebär frihet istället för tvång då jag menar att även en nattväktarstat i praktiken kommer att framtvinga ett tvång på många punkter eftersom det exempelvis är ogörligt att alla skaffar sig sin egen vårdcentral eller skola.

    Jämfört med dagens Sverige är en nattväktarstat mycket mer fri, men jag föredrar nog någonting lite mer där emellan.


    Varför tror du att det skulle se ut så? Så som jag föreställer mig det så skulle marknaden reglera hur många privata (exempelvis) skolor det skulle finnas medan antalet offentliga skolor skulle regleras av förmånsintresset.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2016-08-16 14:33:01 följande:
    Tänk vad bra dessa bilbränder måste vara för svensk BNP. Ökad sysselsättning och ökad försäljning av allt från släckmedel till nya bilar.
    Den svenska modellen.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-02-09 00:43:43 följande:

    "Vi måste ta människors oro på allvar", som häxbrännarna sade på 1600-talet!


    Eller som Stefan Löfven sa 2016.

    Guilt buy association är så;

  • Digestive
    KillBill skrev 2017-02-28 01:10:58 följande:
    Du håller dig inte till sanningen. Sveriges pensionärer lever på den pension de har tjänar in under sitt förvärvsliv. Det är inte sant att pengar skulle ha tagits från pensionärernas matpengar för att finansiera invandring.

    Svensk cancersjukvård tillhör den bästa i världen och den finansieras genom landstingsskatten medan det i huvudsak är statlig och kommunal skatt som finansierar kostnaden för flyktinginvandringen. Det är inte sant att pengar har tagits från cancersjukvård för att finansiera invandring.
    Det är någorlunda tydligt att det handlar om pensionärer på ålderdomshem - relevansen till mat blir en aning knepig annars.

    Landstingsskatten är en del utav kommunalskatten.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-02-28 10:02:21 följande:

    Vad vill du säga med ditt inlägg?

    Idag har de flesta ålderdomshem ersatts med hemtjänst/hjälp i hemmet och svenska pensionärer väljer själv/betalar i huvudsak själv för sin mat. Om vi ser till de ålderdomshem som finns så är närings- och energiinnehållet i maten reglerat och kontrollerat och det är ingen pensionär som behöver svälta. När pensionärer får för lite näring/energi så handlar det om bristande aptit (vilket i sin tur kan bero på sjukdom eller medicinering) och inte på att det saknas pengar att servera mat. 


    Vad spelar det för roll att landstingsskatten är en del av kommunalskatten? Det är ju inte så att en kommun kan ta pengar från landstingsskatten. Landstingsskatten går till  hälso- och sjukvård, tandvård för unga och kollektivtrafik och inte till att finansiera flyktingmottagande eller socialtjänst. 


    Det tordes vara uppenbart. Att korrigera felaktigheter.

    Det finns tyvärr en del hemska exempel inom äldreomsorgen men huruvida de relaterar till specifikt flyktingmottagningen är en annan fråga.

    Flyktingmottagandet som helhet belastar givetvis även landstingen. Annars så får vi nog klassa den här regeringen som synnerligen inkompetenta - när de av anledning utav just flyktingmottagandet, skjuter till med stödpaket åt både kommun och landsting. Det vore inte riktigt klokt om alla dessa miljarder vore så gravt missriktade. Nu är det dock inte så utan de var mitt i prick.
  • Digestive
    Intenuigen skrev 2017-03-01 20:14:09 följande:
    T

    Man måste ju alltid ställa grupper mot varandra, så gamla floskler håller inte längre. Det är ju 2017 nu. Du känner inte att de 73 miljarder kr som imigationsverket verkar göra av med i år skulle kunna behövas, iaf en del av det till tex sjukvård låga kvinnolöner skola eller polis?

    Så att det skulle vara en vinst eller positivt för Sveriges ekonomi är helt hjärndött att tro.

    Man hjälper människor för att man är snäll inget annat, hoppas du kan förstå det någon ggn.

    Och hade vi hjälpt kvinnor och barn som flyr krig så fanns det ju en poäng. Men när de flesta ensamkommande inte ens kommer från Syrien så blir det ju bara en kostsam och tragisk parodi.
    KillBill skrev 2017-02-24 14:30:23 följande:

    Det märkliga är väl att du fortsätter att sprida en felaktig uppgift trots att jag har förklarat för dig att du har fel?

    www.regeringen.se/debattartiklar/2016/10/regner-nej-vi-skar-inte-ned-pa-assistansen/


    [quote=77443642][quote-nick]KillBill skrev 2017-02-24 14:30:23 följande:[/quote-nick]

    Det märkliga är väl att du fortsätter att sprida en felaktig uppgift trots att jag har förklarat för dig att du har fel?

    www.regeringen.se/debattartiklar/2016/10/regner-nej-vi-skar-inte-ned-pa-assistansen/

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6554790
    Jo, tack. Jag mins 2015 och regeringens "först till kvarn"-politik.

    Jag tror att regeringen resonerade som så att de som snabbast tog sig hit - via tåg, färja och flyg - hade mest bråttom med att få hjälp.

    Tomte
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-02 13:06:23 följande:
    Anser du att Sverige ska bryta mot artikel 14 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna och i EU-stadgan om mänskliga rättigheter eller vad är du kritisk emot?
    Nej...

    Vad jag var kritisk emot framkom men jag kan ta det igen;

    "Jo, tack. Jag mins 2015 och regeringens "först till kvarn"-politik."

    Det hade naturligtvis varit bättre om Sverige hade tagit efter den modell som Tyskland använde sig utav på flera håll. Med en sådan modell så hade Sverige kunnat förhindra att barn försvann iväg med okända och effektivare kunnat se till att faktiska flyktingar hamnade i våra system.
  • Digestive
    Intenuigen skrev 2017-03-02 12:30:09 följande:
    De kanske tänkte att de snabbaste skulle va flinkast och jobba billigast, de verkar ju inte varit så intresserade utav att hjälpa kvinnor och barn, iof en del va ju "barn"

    Och inte ens när Calle säger i intervjuer att man vill ha en höginvandring för att överbelasta välfärden så att man kan minska den och fackens inflytande så stämmer det, nejdå här skyndar vänstern till försvar och säger att man hjälper folk som flyr från krig.

    Trotts att de flesta som kom i början övht inte kom från Syrien ( vet ej vad statistisken landade på när jippot va klart )

    Tycker att det är bättre att de förklarar fördelarna med agenda 2030 och upp höradet av nationalstater och en FN ledd världregering som de 7 partierna verkar ha kåtat upp sig på, några bra argument borde det ju finnas tycker jag om man nu köper det med hull och hår.

    Kanske jag som är mossigt och trög som inte inser att det är så enkelt som att skapa en ny svensk super-ras som åker planeten runt och frälser planeten och löser samtliga problem och konflikter. Vem skulle liksom inte lyssna på en svensk-arabisk-afrikansk människa, alla vill ju vara och tänka som super-svensken .

    Personligen känns det som de har fått hybris med en släng av psykopati, men men öppnar för att jag kan bara är gammalmodig och trög som inte förstår att det är så enkelt.

    Sedan att "amerikanska" bankirer och krigshetsare verkar gå i bräsch är ju inget konstigt,

    Antar att det bara är ledsna och vill gottgöra för de problem de varit med om att skapa.
    De flesta inblandade borde vränga underläppen över huvudet och svälja.

    Flyktingmottagandet som Sverige hade när flyktingkatastrofen begav sig, 2015 - var den mest hänsynslösa politiken som jag personligen har upplevt i Sverige.

    Barn försvann under den intensiva perioden, mitt framför näsan på den hjälplösa polisen, och totalt okända människor förde bort dem. Nu i efterhand - när läget även är betydligt lugnare - så kan man läsa om bland annat ett pedofilnätverk som har riktat in sig på att kidnappa flyktingbarn.

    Man vill nog inte veta hur verkligheten begav sig bakom regeringens politik. Fy fan för sådan nonchalans och brist på hänsyn.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna