Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    nattuv skrev 2016-08-16 10:40:46 följande:
    Fast nu handlade det om att det var så många bilbränder att brandkåren inte hann göra sitt jobb utan det fick göras av privatpersoner, du förstod inte det va?
    Jodå, men det påverkar fortfarande inte att antalet bränder på det hela taget är färre.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    nattuv skrev 2016-08-16 13:37:19 följande:
    Eller på det hela taget fler (gäller bilbränder) om man väljer ett tidigare startår: affes.wordpress.com/tag/bilbrander/

    Ja det är sant. Väljer man 1482 till exempel så har bilbränderna ökat med 100%, från noll det året. Kanske mest för att det inte fanns bilar då, men hey, det viktiga är att vi kan få det att verka som att domedagen är här, eller hur?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Ascendere skrev 2016-08-16 14:27:02 följande:
    Färre, ja om man börjar räkna med rekordåret 2009. Och bara tittar på Malmö.
    Dvs man får cherry-picka så man blir blå för att visa att "bilbränderna minskar". 

    Klimatförnekare (eller "klimatskeptiker" som de gärna kallar sig) gör ofta likadant, tittar på en serie som inleds med ett rekordvarmt år och avslutas med ett ovanligt kallt år för att sedan hävda att "trenden är att klimatet blir kallare". 

    Varför är du så angelägen att till varje pris försöka få det till att bilbränderna minskar fast de inte gör det? 
    Jag ser till vad statistiken säger. Inget mer, inget mindre. Vad har du själv för agenda, som vill få det till att det ökar när det inte gör det?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Kung Markatta skrev 2016-08-16 15:03:39 följande:
    Trots att BNP och skatteintäkterna osv osv aldrig varit så höga som nu startas det såna här upprop:

    www.svd.se/upprop-laget-i-sjukvarden-ar-helt-...

    Upprop: Läget i sjukvården är helt orimligt

    Vi kan inte längre genomföra nedskärning på nedskärning. Det behövs resurser till vården för att ge oss utrymme att utveckla och inte avveckla vården. Vårdplatserna kan inte begränsas ytterligare och alla de vårdplatser som är stängda av resurs- eller personalbrist måste öppnas för att undvika ökat lidande och dödsfall. Vården kan inte bli betraktad som en produktionsenhet där vi ska producera så effektivt som möjligt utan tanke på omvårdnad och mänskligt bemötande.

    Vi kräver mer resurser till vården för att stoppa alla dessa nedskärningar för att få en godtagbar arbetsbelastning. Vi kräver ett närvarande ledarskap som tar sitt arbetsgivaransvar och ger oss en arbetsmiljö där vi inte längre går sönder. Vi kräver att bli behandlade som medarbetare och inte som en rad på ett schema.
    Rösta bort de skattesänkarkåta marknadsliberalerna (vilket i praktiken betyder alla utom V i nuläget), så ska du se att det blir bättre.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    FDFMGA skrev 2016-08-31 09:42:49 följande:
    Mm, det blir dyrt för oss skattebetalare när alliansen betalar 6.000 för ett par stödstrumpor värda 100 spänn.

    Åtminstone inom SLL tycks alliansen fungera som stödstrumpor till privata företags pengabehov. NKS blir väl världens dyraste sjukhus till glädje för bland andra Skanska.

    Egentligen är det skamligt hur troende nyliberaler har handskats med skattemedel som borde gått till vård och inte satsats i en nyliberal lekstuga.
    Massivt medhåll.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Flash Gordon skrev 2016-09-04 16:13:25 följande:
    Framförallt har samhället i kronor och ören haft mer skatteintäkter än någonsin under de senaste åren (åtminstone så länge Alliansens budget gällde).

    Och ändå finns det inga pengar.
    Det är för att "i kronor och ören" inte tar hänsyn till att omkostnader ökar. Det kan vara så att det siffermässigt är högre intäkter nu än tidigare (något jag gärna läser mer om, jag är milt sagt skeptisk till det), men om priserna ökat så kanske det i realiteten är lägre skatteintäkter än tidigare. Man kan inte bara räkna just kronor och ören, man måste veta vad man kan får för pengarna också. Om det är mindre spelar summan ingen roll liksom.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    KillBill skrev 2016-09-04 19:08:14 följande:

    Jag tycker bara att det är ganska ointressant att jämföra dagens skattenivåer med skattenivån under en period innan Sverige blev en  välfärdsnation (från tiden då man kallade Sverige för lortsverige). Jag kan titta på grafen och komma till slutsatsen att det finns en korrelation mellan välfärd och skattesatser men det är ju inte det som du vill säga.


    Landstingskatten har legat på en relativt stabil nivå de senaste 10 åren och det är tydligt att dagens skattenivåer inte räcker till för att höja exempelvis sjuksköterskornas löner eller för att utöka personalstyrkan. Ett landstings största utgiftspost är kostnader för sjukvård och frågan är hur man ska klara av att öka personaltätheten och öka lönen bland de kvinnodominerande och underbetalda yrkesgrupperna om man inte gör det genom att öka skatten?


    I Stockholm har Alliansen styrt landstinget i 10 år och tro mig, de har hållit tillbaka alla former av skattehöjningar och misslyckats totalt med att förbättra vårdpersonalens arbetssituation.


    Jepp.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Flash Gordon skrev 2016-09-14 07:47:46 följande:
    Inte nog med att regeringen inte klarar av att finansierar det behövliga underhållet.
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    Man plundrar dessutom trafikbolaget (SJ) på pengar för att täcka hål i statsbudgeten på andra håll.
    www.ltz.se/jamtland/ostersund/regeringen-ploc...

    Tack för den käftsmällen, sossarna.

    Prioriteringar.

    Hahaha, så typiskt... Alliansen kapar skatteintäkterna, men det är sossarnas fel att det saknas pengar i kassan? Logik at its finest!!
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    oOOo oOOo skrev 2016-09-14 08:48:29 följande:
    Ja, så blir det ju när man slösar bort pengarna som trillar in.
    Du syftar på jobbskatteavdragen, nya KS och allt det där? Ja...
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    KillBill skrev 2016-09-20 14:20:20 följande:
    En sån här dag så är det mycket diskussioner om vilken regering som driver den mest ansvarsfulla politiken. Då kan det vara intressant att se på hur statsskulden har förändrats under de 16 senast åren med socialdemokratiskt-, allians- och rödgrönt budget. Trots att Alliansen sålde ut statliga företag för mer än 160 miljarder under sin tid vid makten så lyckades man med konststycket att kraftigt öka statsskulden. Jag vet inte vad ni andra säger men jag anser det är tydligt att när det kommer till alliansens ansvarskänsla så är det mycket snack och lite verkstad. 
    Fast de visar ansvar - för riskkapitalister och rika och välbeställda. Mot dem är de väldigt ansvarsfulla. Resten... fah, vem bryr sig om patrasket va? Tungan ute
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna