Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    nattuv skrev 2016-12-06 10:01:11 följande:
    Om man följt med i debatten så har man sett att den humanitära sidan inte varit särskilt uppmärksammad. Däremot har många slagit knut på sig själv i sin iver att försöka få invandring/flyktingmottagning att framstå som en ekonomisk mirakelmedicin. Det trotts att det inte finns mycket annat än önsketänkanden som tyder på att det är en så lysande affär som påståtts.

    Hade det varit något bevänt med de som mest högljutt propagerat för flyktingmottagning skulle de ha erkänt att det kostar men att det på grund av humanitära skäl är en sak som får kosta.
    Ett skräckexempel som varit uppe till diskussion är följande artikel i DN där det påstods, med en uppenbart felaktig uträkning som grund, att Sandviken tjänade en halv miljard på invandringen:

    www.dn.se/nyheter/sverige/tjanar-over-en-halv-miljard-pa-invandringen/

    Tjänar över en halv miljard på invandringen

    - Det har diskuterats mycket huruvida invandringen innebär kostnader eller intäkter, och i så fall i vilken omfattning. Därför beställde nämnden studien och det var positivt att också en oberoende rapport så klargörande visar att invandringens plussida är så pass mycket större, säger Leif Jansson.

    Närmare bestämt handlar det om 511 miljoner kronor plus för det studerade året 2012.

    Det blir ju lite extra komiskt nu när DN gjort ett tillägg till alla sina artiklar, ett tillägg som även kommit med här:

    Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
  • K Markatta

    Kasta sten på polisen...

    www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/polis-attackerad-med-sten-och-sm%C3%A4llare-i-g%C3%B6teborg-1.4033863

    - De gjorde ruscher mot polisen, ett 30-tal åt gången, och kastade sten, säger ett vittne till GP.

    Enligt polisen var upprinnelsen en manifestation som arrangerats tidigare under kvällen för vaccination mot livmodershalscancer. Sedan har en motdemonstration dykt upp och det har då blivit oroligt på plats.

    - 50-60 personer har kastat sten mot parkerade bilar och mot våra enheter. Det har även kastats en del bangers, säger Joakim Hansson.

  • K Markatta

    BRÅ rapporterar om en dramatisk ökning av otrygghet:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/bra-otryggheten-okar

    Ökningen av kvinnors otrygghet har aldrig varit så stor i Brottsförebyggande rådets (Brå) nationella trygghetsmätningar. I undersökningen som genomfördes förra våren uppgav 31 procent av kvinnorna att de känner sig ganska eller mycket otrygga när de går ut i sitt bostadsområde på kvällarna. Det är en ökning från 25 procent 2015.

    Det är den största ökningen sedan mätningarna startade 2006. Känslan av otrygghet är störst bland unga kvinnor och gamla kvinnor. 12 procent av kvinnorna känner sig så otrygga att de väljer att inte gå ut på kvällarna.

  • K Markatta

    Mer:

    Erik Wennerström har inget svar på varför otryggheten bland kvinnor ökat så kraftigt sedan förra mätningen. Han pekar dock ut två möjliga förklaringar. Kvinnor är framför allt oroade för att utsättas för överfall och misshandel, vilket oftast handlar om sexualbrott. Andelen kvinnor som utsatts för sexualbrott ökade under de senaste tre åren från 1,4 procent till 3 procent av den kvinnliga delen av befolkningen.

    - Det är en fruktansvärd ökning, säger Wennerström.

    En annan förklaring till att kvinnors otrygghet ökat kan vara att det varit mycket debatt om sexuella övergrepp mot kvinnor på offentliga platser, till exempel festivaler, det senaste året.

    - Vi tycker att detta är alarmerande, men exakt vad man ska göra åt det har jag inget svar på, säger Wennerström.

  • K Markatta

    Här är hela rapporten:

    bra.se/download/18.37179ae158196cb172d6047/1483969937948/2017_1_Nationella_trygghetsundersokningen_2016.pdf

    Under 2015 utsattes 13,3 procent av befolkningen i åldern 16-79 år för någon eller några av de brottstyper som i den här undersökningen kallas för brott mot enskild person: misshandel, hot, sexualbrott, personrån, bedrägeri eller trakasserier.

    Undersökningen visar att 9,5 procent av hushållen utsattes för bilstöld, stöld ur eller från fordon, cykelstöld eller bostadsinbrott (kallat egendomsbrott mothushåll) under 2015.

    Mer än hälften av brotten i undersökningen uppges inte vara anmälda till polisen. Sexualbrott, trakasserier och hot anmäls i minst utsträckning, medan bostadsinbrott anmäls i störst utsträckning.

  • K Markatta
    Världsmedborgare skrev 2017-01-12 19:00:22 följande:

    Men vad gör det nu, Sveriges regering är så bra, att den lyft vårt land till Världens bästa land att leva i, och till ett land som har ett av de bästa företagsklimaten i Världen.., hyfsat gjort på dryga året.
    Är bara så stolt över att nu få leva i Sverige tillsammans med andra likasinnade Sverige-vänner, annat var det på Alliansens tid, då gick det bara utför, och jag och mina Sverige-vänner fick skämmas för hur illa skött vårt land blev.


    När det gäller "företagsklimat" ser vi att Sverige avancerade från 17:e till femte plats på samma lista under Alliansens tid vid makten.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-01-17 00:05:41 följande:
    Nyheten om den planerade kursen i "bilförlossning" har fått Sundsvallsläkaren Alfred Jansson att gå i taket. Ren skrämselpropaganda, menar Jansson. "Bland det eländigaste jag läst", menar han.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ren-...
    Det här har blivit en nyhet utomlands:

    www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-38638416

    Sweden midwives offer training for car births


    Expectant parents in a town in Sweden are being offered training on how to deliver a baby in a car after the local maternity ward was earmarked for closure.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna