• Äldre 28 Dec 22:23
  626403 visningar
  6882 svar
  6882
  626403

  Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

  boomstar skrev 2015-12-28 20:10:05 följande:
  Haha, ni sd-anhängare är så roliga. All media som inte säger bra saker om sd är opartisk och vänstervriden. Alla som säger emot är kulturmarxister och allt vad ni nu hittar på för att slippa en saklig debatt.

  Och ska vi prata vänster-högerskala så har det gjorts otaliga vetenskapliga medieanalyser i Sverige som visar att media är HÖGER-vriden. Inför val har t ex alla stora tidningar levererar en klar majoritet pro-alliansen artikar och anti-socialdemokrat, miljöparti och vänster artiklar. Den enda stora tidningen som hade levererat LIKA många pro-alliansen artiklar som andra sidan var Aftonbladet.
  Aftonbladet brukar ju ni sd-are och högermänniskor gilla att avfärda som fruktansvärt vänstervriden. Medans den alltså i verkligheten var den enda tidning som var någorlunda neutral, alltså INTE var högervriden i sin journalistik,

  Det hjälper inte hur många gånger ni än kallar media opartisk och vänstervriden på flashback och avpixlat - det blir inte mer sant för det.

  Svt är så ängliga för att uppfattas som partiska att de levererat en massa sd possitiv journalistik. Långt mycket mer än en gemensamt ägd demokratisk mediekanal borde ge ett mer eller mindre fascistiskt parti.

  Vet inte om jag ska skratta eller gråta.
  Klockrent!
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Äldre 29 Dec 11:04
  #14
  freedom first skrev 2015-12-29 10:55:05 följande:

  Detta är skrattretande, kan man bara anmärka att det är fler inlägg som är borttagna än som står kvar.


  Opartiskt, javist, om man skriver rätt skit.


   


  Jag skulle tro att det handlar om att FL har raderat inlägg som har länkat till/innehåller länkar till främlingsfientliga sidor. Det är inte tillåtet enligt FLs regler att länka till sådana sidor så därför ser jag inget konstigt med att inläggen plockats bort.

  "Rasistiska eller främlingsfientliga inlägg eller länkar till sajter där sådant förekommer accepteras inte"

  gamla.familjeliv.se/Forum/regler.php


   


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Äldre 24 Jan 08:09
  #82
  NattSomDag skrev 2016-01-24 00:24:24 följande:

  Public service tillsammans med resterande media bär det största ansvaret till att opinionen i Sverige tillåtit en politik som lett till att vi nu ser en massiv ökning av våldtäkter på barn och kvinnor.
  Det har blivit bättre sedan massvåldtäkterna under nyårsnatten i köln tvingade fram en debatt, och avslöjade att samma sak hänt på flera platser i Sverige. Efter ett tag framkom också att hundratals barn ofredats under konserten "We are STHLM" av araber/afrikaner.

  Media har bättrat sig något den senaste månaden, men situationen är fortfarande under all kritik.


  Det är förfärligt att många kvinnor blev sexuellt trakasserade i Köln på nyårsafton men du bör hålla dig till sanningen.

  Antalet anmälda våldtäkter i Sverige 2015 minskade med nästan 800 stycken jämfört med året innan (vilket är en minskning med 12%).

  I samband med de sexuella trakasserierna i Köln rapporterades det (vad jag vet) 1 våldtäkt. Jag tycker självklart att det var 1 våldtäkt för mycket men det är fel att prata om massvåldtäkter.
 • Äldre 24 Jan 13:58
  #86
  FDFMGA skrev 2016-01-24 13:53:01 följande:
  Jag kan säkert ha fel - men jag har fått uppfattningen att du är lärare i samhällsorienterade ämnen. Hursomhelst - vare sig detta stämmer eller inte, anser du att du som moderat väljare skulle vara ,kapabel att undervisa utan at dina politiska sympatier kom att styra din undervisning?

  Det skulle inte förvåna mig om journalister, med undantag för nöjes. och kändisjournalister, ofta ligger till vänster, precis som andra som är intresserade av samhällsfrågor, men det innebär inte att jag köper konspirationsteorin att medias rapportering är tendentiöst vänstervriden.

  Jag får uppfattningen att de som hävdar detta antingen har mycket begränsad erfarenhet av arbetslivet eller också har befunnit sig i någon form av skyddad sektor. Det är inte de anställda på ett företag som avgör hur företagets produkter utformas, det är ledningen. De flesta medier är privatägda, som t ex Familjeliv. I en annan tråd var de någon som beskrev FL:s ägare Stampen som vänsterextremistisk. Säker då med utgångspunkt från att journalister är vänstervridna.

  Åtminstone förr var arbetarna på Volvo ofta vänstersympatisörer, det innebar inte att bilarna drog år vänster :)

  Det finns som sagt inget vi svenskar har så stort förtroende för som SR, en rimlig gissning är att detta beror på att vi betraktar SR som pålitligt och opartiskt.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Word!
 • Äldre 24 Jan 14:26
  #89
  Dennis2016 skrev 2016-01-24 14:04:54 följande:

  Självklart är det inte opartiskt.
  Det framkommer väl mer och mer att allt försöks tystas ner, men nu kommer i alla fall delar av verkligheten fram.
  Polisens kod 291 borde tas fram i offentligt ljus.

  Att statistiken göms gynnar bara skribenter som "KillBill" som älskar statistik och älskar att förneka verkligheten som svenska folket lever i.

  M + SD.....snälla rädda Sverige NU !


  M kommer aldrig att rädda Sverigedemokraterna.
 • Äldre 25 Jan 18:52
  Dennis2016 skrev 2016-01-25 18:38:37 följande:

  Man kan väl helt klart säga att de inte ställer kritiska frågor i alla fall.

  I går i programet Agenda så frågade reportern hur det påverkar samhället att det nu går 126 killar på 100 tjejer.

  Svaret blev en leende minister med orden "Det återstår att se"

  Ingen följdfråga på det....nähä !


  För det första så föds det 106 pojkar på 100 flickor så en viss överrepresentation av pojkar finns alltid i yngre åldrar. För det andra så är det bara i några årsgrupper (framförallt 16-17år) som det finns en betydande obalans mellan kvinnor och män. Det är också bra att veta att sedan oktober månad 2015 beviljas knappt några permanenta uppehållstillstånd (gäller även ensamkommande).
 • Äldre 25 Jan 20:43
  -1
  Rutgers skrev 2016-01-25 20:26:57 följande:

  Rapport kan inte ens visa ett opartiskt stapeldiagram utan någon egen variant som en mellanstadielärare hade underkänt. Får snart Pravda att vara opartiskt...


  Vad förvånande att en Sverigedemokrat lyfter fram rysk media som ett gott exempel Skrattande
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Äldre 26 Jan 07:19
  +1

  Detta borde varje människa som funderar på att rösta på Sverigedemokraterna läsa:

  www.dn.se/ledare/kolumner/maja-hagerman-kritiska-roster-tvingas-till-tystnad/

 • Äldre 26 Jan 08:13
  Moderno skrev 2016-01-26 08:08:49 följande:
  Nåväl, artikeln verkar handla om partiets eget organ SD-kuriren i första hand. Det kan nog inte förväntas fullständig objektivitet där, även om det syns oroande tendenser, t.ex. det obefogade hat (som jag faktiskt uppfattar det ibland) mot SR och SVT.

  Men det du skriver om att folk är beredda att rösta på SD - trots det du vill visa med debattinlägget du länkar till - tycker jag främst är ett bevis på den oförmåga som övriga partier representerar. Jag skyller faktiskt den största delen av SD:s framgångar, rätt eller fel, på socialdemokraterna. Tyvärr, kan tilläggas.

  På samma sätt som SD är svaret skyldig vad partiet egentligen har för politik (är fortfarande något av en black box för mig) är faktiskt S och M (med alliansen) ansvariga att föra en vettig politik. Vad den innebär är det inte jag, utan dessa partier, som ska besvara.
  Självklart tycker du det. Du tycker ju att Socialdemokraterna är roten till allt ont.
 • Äldre 26 Jan 09:13
  FDFMGA skrev 2016-01-26 08:49:26 följande:
  Mig veterligt fälldes vart tionde anmält program förra året. SVT fälldes ett tiotal gånger, av dessa var det något inslag som ansågs ha varit partiskt i politisk bemärkelse.

  Det är väl bra att Granskningsnämnden så tydligt visar att SR och SVT klarar av att leva upp till kravet på opartiskhet samt att vi har en kontrollfunktion i Granskningsnämnden.

  En lustig detalj i sammanhanget är alltså att det finns en nämnd som har till uppgift att bedriva ett arbete som FL:s främsta konspirationsteoretiker menar att endast FL:s spjutspetsdebattörer förmår att tränga igenom och genomlysa.

  Så jag menar nog att Granskningsnämnden med all önskvärd tydlighet visar att svenska folkets förtroende för SR och SVT vilar på en mycket stabil grund.

  Att resultatet av omröstningen i den här tråden blir ett helt annat beror enligt min uppfattning på att såväl skrikhögern som SD-krigarna är så roade av omröstningar.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Precis så är det!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?
Logga in
Bli medlem