Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2019-11-04 00:08:56 följande:

    Jag vill nog påstå att det finns ganska stora skillnader och likheter mellan italienare, engelsmän, svenskar och finnar trots att vi alla har tagit del av den västerländska upplysningen - jag tror alltså att det är svårt att härleda dessa skillnader till hur mycket av upplysningen vi tagit del av och i vilken om fattning detta gjorts. 

    Titta på WVS-kartan till exempel så ser man en del intressant att reflektera över.

    Västvärldens kultur sveper över hela klotet, mat, musik, kläder, värderingar, mm

    Ja,  nu är ju inte andra skribenters uppförande ett friskrivande för att själv få bete sig hur som helst. Var och en får stå för och äga sin egen skit.


    Självklart och med utsikten från Sverige ser det än mindre homogent ut.

    Sveper den västerländska kulturens värderingar över hela klotet säger du? - efter att ha påpekat att det finns stora skillnader mellan västvärldens många länder.

    Det framgår faktiskt plågsamt tydligt att du inte har någon aning om vad du pratar om utan enbart levererar lösa antiteser för det jag skriver och knappt ens läser någonting...

    ...varför du läser mina texter så slarvigt. Fokuset ligger inte ens på att läsa klart meningar (det har hänt ofattbart många gånger att du missar hela bisatser eller läser frasdubbletter där det aldrig fanns några) utan fokuset ligger 110% på att hitta stoff som genererar lösa antiteser ur intet och med försvinnande lite kunskap i sakämnet som täckning.

    Jag har skrivit någorlunda uttömmande om idéhistorien som har relevans i sammanhanget och som påverkar innehållet i grupperna konservativa, nationalister och religösa här i Sverige. Det har handlat om Afrika med fokus på den nordliga delen av kontinenten och specifikt Syrien, om kurder, turkar samt med svagare kopplingar till Mellanöstern och Sydamerika.

    Om du inte håller med mig i de röda trådar jag knyter ihop sammanhanget med så förklarar du helt enkelt hur det egentligen ligger till och ser ut.

    Man begär inte mycket av någon som kritiserar i stort allt man skriver... att helt enkelt förklara hur det egentligen ligger till och ser ut. För det måste du ju ha koll på då, inte sant?

    Bara att ta på dig både hängslen och livrem och visa vad du kan. Du har ordet och jag kommer att läsa igenom ditt svar väldigt noggrant, som vanligt. Inte minst vill jag ju lära mig...

    ...lär mig.

    Och ja, jag har sett WVS-kartan och har känt till den länge.

    Frågan landar snarare i om du själv har förstått vad har sett när du tittar på den - nu när du ska förklara hur nära västerländska kulturer och övriga står varandra och hur västerländska värderingar har svept över klotet...

    ...med särskilt fokus på Afrika och den nordliga delen av kontinenten samt specifikt Syrien, på kurder, turkar samt någon notis om Mellanöstern och Sydamerika.

    Lycka till nu, som FDFMGA brukar säga. Här har du din karta:

    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Furienna skrev 2019-11-04 03:06:58 följande:

    Intressant karta, även om Grekland och Cypern har hamnat i fel grupper. De hör till de ortodoxa länderna.


    Korrekt. Vilket öga! Kollade igenom lite själv och även Bosnien ligger fel som borde ligga inom den islamska gruppen. De har ju till och med skapat sig en egen islamsk kultur och kallar sig i sak för bosniaker istället för muslimer.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Furienna skrev 2019-11-04 04:47:16 följande:

    Det finns dock också många kristna bosniaker.


    Säkerligen men Bosniens serber står nog för den största gruppen kristna i landet. Bosniakerna utgör ganska precis 50% när jag kollade sist (om nu Wikipedia har rätt i sak, det vill säga).

    En spännande religiös kultur, mer spirituell med en islamsk grund än kliniskt religiös i strikt mening samt en tydlig islamsk världsbild. Har sällan stött på en så vidskeplig människa som min vän från Bosnien - djinner hit och djinner dit... sysslar man med magi så straffar man inte bara sig själv utan hela sitt släktled långt, långt fram i tiden och man får personligen ta skulden liksom straffet för all olycka som orsakades när man kommer till andra sidan. Hundar ser andeväsen och har man en hund nära sig när man dör så riskerar själen att fastna kvar.

    Kan tillägga att han älskar hundar bara för att inte föda stereotyper. En av hans farbröder i Bosnien har en gård för hemlösa hundar (det skapades tragiskt nog många vildhundar efter försöket att etniskt utrensa Bosniens folk och av det kaoset som skapades, tragiskt i dubbel bemärkelse då). Det finns iallafall omkring 200 hundar på den gården!!! Och vid kallare väder så sover alla hundarna i en enda stor hög i en lada... man kan bryta ihop för mindre än bilder från den gården. :?)
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-04 20:28:10 följande:

    Den västerländska kulturen sveper över världen - men det betyder inte att alla lokala kulturer utplånas - det blandas och integrerar i befintliga kulturer. I hela världen finns Coca Cola, Donken, Jeans, empirisk vetenskap, klassisk musik spelas i alla världens länder osv osv,

    i den västerländska kulturen ryms många olika värderingar - men det som är gemensamt har ett starkt fotfäste i hela världen. Men det betyder inte att det inte finns andra värderingar - illiberala värderingar, odemokratiska värderingar, rasism, totalitära värderingar, hat..

    Men resten av jordens befolkning är del av den globala kulturen där teknik, vetenskap och västerländsk kultur, musik, kläder osv har en stor påverkan.Så gott som hela jorden lever nära det som är sprunget ur upplysningen. Med det inte sagt att den globala kulturen ersatt allt i de lokala kulturerna.

    Kulturen är inte bara värderingar, det är så mycket mer - så motsatsen du försöker påvisa håller jag inte med om.

    Också i grupperna konservativa, nationalister och religiösa finns den globala kulturen med teknik, vetenskap osv.. självklart finns de de som inte har uppfattningen att jorden är äldre än x tusen år, att  evolution är skälet till alla arter och livsformers existens och olikhet. Men likväl ringer de i mobiler, använder GPS, tittar på fotbolls-VM. beundrar Messi, dricker en coladryck, röker marlboro, använder facebook osv..


    Du förstår väl att det här inte har någon som helst relevans? - i sammanhanget.

    Att syrianer, turkar, kurder et cetera uppskattar fotboll, röker Marlboro, hänger på Facebook eller tar en cola till pizzan...

    ...gör dem varken mer eller mindre konservativa, nationalistiska eller religiösa. Inte heller påverkar det hur deras kulturer kan placeras i utvecklingskedjan från den Upplysning som startade i västvärlden...

    ...eller vilket cigarettmärke menar du att man röker för att ha en socialkonstruktivistisk och likhetsfeministisk världsbild?

    Nu tror jag dock inte att du själv tror på det som du föreslår i sammanhanget - att exempelvis en syrier som sympatiserar med det näst populäraste partiet i landet, SSNP, skulle ha nämnvärt mycket gemensamt med gemene västerlänning, för att båda använder GPS - jag tror snarare att min analys träffade helt rätt, att du enbart kastar dig med tomma antiteser.

    Och för att göra saken riktigt tydligt. Du förstår det här ämnet så hjälplöst att du inte ens har återkopplat till den värderingskarta som du själv har dragit in i debatten.

    Att kasta sig med tomma antiteser gör man av givna skäl - för att uppehålla, förvirra och förskjuta. Men du hade inte räknat med att springa in i någon som kan ämnet väl, som snart har 20 års (seriös) debattvana samt fler cylindrar än behövligt under motorhuven.

    Jag föreslår att du återgår till FDFMGA:s huvudsyssla som simpel provokatör, för intellektuellt och kunskapsmässigt kommer varken du eller vederbörande någonstans.

    Gör det, så att jag iallafall kan härdas av sådant och därmed växa som person - liksom slå hårdare och hårdare i debatten mot er sort. Någon godare funktion kan du inte fylla som debattör... inte när du sysslar med sådant här.

    Jag undrar om du har lika svårt som FDFMGA och KillBill för den typ av personlighetsutveckling som kultiverar hederlighet. Lät mig prova dig och med det godaste råd jag kan ge dig utifrån den här debatten:

    - Lär dig att skämmas när du stjäl andras tid.

    Låter det hårt? Låter det orättvist? Känner du dig påhoppad?

    Fråga i sådant fall dig själv om en hårt arbetande pappa till två tonåringar, som skriver det här inlägget närmare klockan tre på natten, inte minst, möjligtvis har värdefullare saker att göra med sin tid än att spendera den på dina fulkonster.

    Ärligt talat så tror jag inte att du vågar stirra i den spegeln tillräckligt länge för att det ska göra någon skillnad. Många klarar helt enkelt inte av att syna sitt mörker, sin sadism eller perversion. Men du kan alltid bevisa mig fel.

    Då all personutveckling börjar med ärlighet så tänker jag ställa en sista fråga av dubbelnatur: hur mycket av min tid hade du kunnat/tänkte du stjäla?

    Jag brukar kalla FDFMGA för gränslös. Men jag tvivlar på att varken du, KillBill eller vederbörande riktigt förstår djupet som finns bakom en sådan titel. Precis som en fisk inte förstår att den simmar...

    Prova inte mig mer. Det kommer sällan att sluta som du tror.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-03 12:35:24 följande:

    Mm, i din mening.

    Jag är helt ointresserad av din diskurs som jag anser vara bland det flummigaste jag stött på här på FL, med undantag från den där personen som har som tes att om folk tar bort könshåret så kommer detta att integreras evolutionärt för kommande generationer och hårborttagningshaken blir utan jobb.

    Ett råd är att du lyfter blicken från dina egna teser och läser vad jag har skrivit - inte vad du har skrivit.

    Lycka till!


    Helt ointresserad av min diskurs men inviterar märkligt nog in till debatt:
    FDFMGA skrev 2019-10-31 10:18:58 följande:

    Oj, det är ju oerhört - men också något som flera av nyhögerns främsta tänkare här på FL påtalat vid upprepade tillfällen.

    Vilket osökt för mig in på nästa tema SVT där K Markatta, Digestive och du i vanlig ordning förmår att se det andra skyggar för - att endast nyhögerns politiker kan avgöra vad som är krimskrams eller inte och att man behöver en politisk styrning av SVT:s programinnehåll.

    Kanske M, KD och SD kan göra en gemensam Ungernresa för inspiration från den store ledaren Viktor och därefter fortsätta att verka för orbaniseringen av Sverige


    Ett något motiverat ointresse... om man frågar mig. Men du hade väl inget minne om din invit när du skrev som du gjorde här, det har trots allt gått flera dagar sedan den sändes.

    Nåväl, det kan iallafall förklara varför du inte hängde med i min diskurs tidigare och beskriver min syn på sak helt felaktigt i citatet ovan.

    Då iallafall jag har ett minne att räkna med så kan vi återupptäcka vad du, med hänvisning till just vår underdiskussion, kallar för >> bland det flummigaste jag stött på här på FL<< - att det exempelvis saknas material i form av dokumentärer, föreläsningar och influenser som kritiserar den socialistiska likhets- och radikalfeministiska paradigmen i Sveriges/västländernas etablissemang, mer specifikt nämndes särartsfeminism som stoff för sådan kritik.

    Du har alltså hittat sådant material i Public Service nu?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-05 07:28:07 följande:

    Känner du till Harriet Löwenhjelm. Hon som för så längesen skrev Tallyho, tallyho - Jag har skjutit en dront. En annan av hennes dikter var Beatrice Auror: "I Gamla Stan vid Kornhamnstorg på Hallbecks antikvariat, en gammal drömbok köpte jag - i folieformat.

    Nej, jag struntar i dina folieformatteser.

    Jag replikerade på inlägget där du hade tagit reda på vad de flesta vet om Nihkas och Padiracs inställning till public service. Dina teser betraktar jag som statiskt diskursbrus.

    Jag förstår att du har en helt annan uppfattning.


    FDFMGA
    Återställ
     Tor 31 okt 12:01#2723
    Det hade inte jag. Menar du att de har rättat in sig i orbaniseringsledet och vill att KD:s förkunnare ska avgöra vilka program som ska sändas och vilka som är krimskrams.

    Det förvånar mig.

    Nåja, själv anser jag att politikerna inte ska agera smakdomare och avgöra över folkets och SVT:s huvuden vad som är krimskrams.

    Påminner lite om Trump det där - men i vanlig ordning hade det väl varit i säck innan det kom i KD-påse.
    Haha, nej... du replikerar inte på ett av mina inlägg genom att skriva till nicket daodaodao:



    Du får ta övrigt med folk som överhuvudtaget propagerar för åsikten att politiker ska >>agera smakdomare och avgöra över folkets och SVT:s huvuden vad som är krimskrams.<<.

    Du har verkligen inte koll på någonting. Jag hade gift mig med ödmjukhet i dina skor...
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-11-05 07:05:08 följande:

    Min poäng var att så gott som alla är påverkade och deltar i mycket av det som kom ur upplysningen. Jag uppfattade att du ville påstå att detta inte var fallet och nu att WVS kultural map skulle bevisa det.


    Så jag får åter igen betala för ditt slarv? - för nionde gången om inte fler.

    Förstår du verkligen inte att du har synats? Någonstans har du säkert en känsla av att du själv slösar med din tid här och med en dalande karaktär på köpet...
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-05 18:15:55 följande:

    Mm, det stämmer. Tutingen som skapar ett nytt nick om dagen brukar försöka ge dig tröst och sympati. Men det kan man ju knappast lasta dig för

    Lyssnade du på Beatrice Aurore. Harriet Löwenhjelm skrev den för mer än 100 år sedan - hon dog 1918, endast 31 år gammal i tuberkulos.

    Det fantastiska är att jag aldrig någonsin stött på en bättre sammanfattning av ditt sökande efter innehåll från någon skribent här på FL. Och hon gjorde alltså den långt, längt innan du ens var född.

    Jag ska se om jag hittar den i textform - men då får man ju inte med Youtubes fina och symboliskt viktiga väderkvarn.

    Jepp, den fanns. Jag lånar hennes eminenta sammanfattning av din diskurs-kurs. Hur är det idag - år du KD:are, centerpartist, piratpartisk, anarkist eller har du upptäckt något annat i drömboken i folioformat och dess väderkvarn


    I gamla sta´n, vid Kornhamnstorg,

    I Hallbecks antikvariat

    en gammal drömbok köpte jag

    i folioformat.

    Sen drömde jag förliden natt

    om Beatrice-Aurore.

    Det är en gammal käresta

    väl död sen många år.

    Hon stod mig när, hon tog min hand,

    hon manade mig: Kom!

    Med ens förstod jag, att hon var

    den enda jag tyckt om.

    Vi gingo i en lindallé

    på gula, våta blad,

    och tårar sköljde på min kind

    och jag var ändå glad.

    Vi gingo länge hand i hand

    och talade som barn.

    Så stodo vi med ens framför

    en gammal väderkvarn.

    Jag sade: Beatrice-Aurore,

    säg vill du bliva min?

    Ta fatt mig då! hon ropade

    och slank i dörren in.

    Och jag sprang in och letade

    i alla dunkla vrår

    och ropade, men ingenstans

    fanns Beatrice-Aurore.

    Jag vaknade vid att jag grät

    och kände hjärtats sting,

    och i min drömbok sökte jag,

    men där stod ingenting.

    ----------------------
    Petar dit den med melodi och väderkvarn också

    Ja, du hade ju verkligen mycket att komma med.

    Står alltid stadigt som anarkist och helt oavsett vilket parti jag röstar på för stunden. Det har du redan fått reda på flertalet gånger men i vanlig ordning sviker minnet.

    Jag byter liksom inte värderingar och världsbild genom rösten utan jag byter synen på vilka politiska verktyg som lämpar sig bäst i aktuell tid.

    Har i övrigt även påpekat att jag upplever mig som partilös för tillfället. Men tyvärr så lever ditt minne sitt eget korta liv.

    Jag brukar sällan ha lika många frågor om dig som vice versa men här kommer ett undantag: känns det spännande att återupptäcka Familjelivs innehåll varje vecka?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-05 19:15:29 följande:

    Bra där. Solidaritet och stöttning behövs alltid.

    i synnerhet efersom du skriver att du fått din smurf raderad i din nya sidfot.

    Skulle någon till äventyrs anmäla så kommer du nog att bli en legend bland de nyauktoritära på FL och kunna fjädra dig i ära och berömmelse


    Du bollar både det ena och det andra mellan skribenter som exempelvis nihka, Padirac och KillBill - men det ska alltså ses som någonting anmärkningsvärt när särskilt utvalda skribenter gör det samma mellan sig?

    Du har nog fått lite för god vana med att använda dubbla måttstockar.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-05 19:03:16 följande:

    Nej, jag skulle ju möjligen önska att du kunde variera dig mer.

    Men att påstå att jag återupptäcker är att ta i - jag är rätt selektiv i min läsning

    En yrkesskada, tvingas plöja igenom mycket skit på jobbet utan att riskera att missa eventuella guldkorn. Jag tror inte att jag missat några guldkorn här på FL:s samhällsavdelning - men du ska ha tack för de tillfällen till skratt du gett och ger.

    Och lycka till med sökandet efter den rätta dis-kursen


    Inget fel i det men det drabbar tyvärr din trovärdighet och i slutändan din sak. Man kan dock undra om styrkan i din sak när du sällan vill eller kan debattera för den... utan letar guldkorn istället.

    Men visst, på den punkten missar du faktiskt sällan något. Inte så konstigt när det mesta av energin går åt till det.

    Du missar dock en del korn guldvaskarN:
    Lena1979 skrev 2019-10-22 12:18:12 följande:

    [...]

    I går debatterade man och det framkom att skattebetalarna kommer lägga 54 miljarder kronor på public service under de kommande åren.

    [...]




    Du borde träna på att inte enbart skratta med dig själv utan även åt dig själv... ibland gör det gott för själen.

    Har nog aldrig sett någon som vet så lite mopsa sig om så mycket.
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?