Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nattuw skrev 2020-07-09 15:46:52 följande:
    Vem, förutom socialdemokrater som vill skifta fokus, bryr sig om Avpixlat och SD?
    Xelol
  • Padirac
    Xelol skrev 2020-07-11 00:37:14 följande:
    Padirac skrev 2020-07-07 22:24:11 följande:

    D
    et är iaf bevisat att SVT struntar i granskningsnämndensbeslut, www.expressen.se/noje/sa-doljer-svt-miljonaff.../

    I detta fall handlade det om melodifestivalen där SVT har struntat följa besluten under flera år, undra vilka fler regler de har slutat följa.
    De försöker i alla fall följa demokratiparagrafen - till SDs och svansens stora förtret



  • Padirac
    Xelol skrev 2020-07-11 15:55:38 följande:

    Jo, svts programchef står bakom stoppa SD samt kallar för ett fasitiskt parti.

    Och enligt dig så kan man inte vara opartisk om man har partiska åsikter (Inlägg 5 juli)

    Summerar så argumenterar du för att svt är partiska och jag håller med dig helt.


    Padirac skrev 2020-07-05 18:10:06 följande:
    ser nu att  ett 'inte' försvunnit från texten som jag skrev i mobilen ..Nej du har inte påstått det jag säger du påstår. Men om jag tar ditt argument och använder det och dess premisser på de inlägg du producerat på FL ser jag att 1. Du är partisk (vilket du medger) 2. En partisk person INTE kan RAPPORTERA opartisk3. Din bedömning av PS opartiskhet är partisk. 4. Alltså kan du som partisk inte bedöma PS opartiskhet.Sen till det intressanta om värdeord  - du verkar vilja dra växlar på att det används ord som extremhöger och extremvänster - där du menar att rapporteringen av viss eller all extremism inte skall rapporteras som extremism.  vad detta är väntar jag på att få höra..
    Nu var det en travestering av de argument som givits av de som vill påstå att PS inte kan vara opartiska pga att medarbetare har åsikter.

    Jag säger att detta argument inte kan användas av en person som är partisk. Argumentet faller på sin egen konstruktion.

    Så, det är inte mitt argument du använder. Du använder ett argument jag säger och visar är fel.

    Att SD har fascistiska rötter kan ingen förneka. Likaså finns det en del med fascistiska rötter i deras partiprogram. Detta är fakta och har inget med sympatier för eller mot SD.

    SDs uttalanden i PS ifrågasätts när de bryter mot demokratiparagrafen, det är väl rätt. Eller tycker inte du att demokratiparagrafen ska gälla för PS?
  • Padirac
    Xelol skrev 2020-07-11 17:01:51 följande:
    Jan Helin är ytterst chef över vad som ska sändas på SVT och enligt din definition medför det att SVT är opartisk.

    Som sagt Padirac anser att SVT är anti SD och pro S.
    Haha.. det var det sämsta framställandet av argument jag sett på fler år

    Nu kommer det där 'underförstådda' om vad andra tror fram i inläggen igen - jag trodde det stadiet var passerat. Vill du harva detta igen efter så många år så är det OK för mig Skål

    Nåja, det verkar många i SDsvansen som tror att de själva kan vara opartiska  - men inte någon annan då de har (fel) åsikter. Hur de med det resonemanget tror att de själva kan vara opartiska iom att de själva har åsikter kan de inte förklara.

    Själv tror jag att människor med mognad har förmågan att vara opartiska oavsett sina åsikter  - detta då de kan identifiera vad som är deras egna åsikter och att det finna andra åsikter,

    Själv tror jag att PS är opartiska förutom att de har att förhålla sig till demokratiparagrafen - vilke tinte verkar uppskattas av SDs svans här på FL  - eller övriga sociala medier.

    De undersökningar som SDsvansens företrädare i tråden presenterat visar på PS opartiskhet och att ingen vänstervinkling föreligger. 

    Varken inom PS eller svensk samhälle i övrigt gäller ledarprincipen även om SDsvansens företrädare vill använda denna princip i sin kritik av samhället. Det intressanta är oförmågan att sätta sina argument i sammanhang med sina egna premisser  - OM det vore sant att ledarprincipen gäller så borde inte bara SD vara ett gammalt nazi- och fascistanstruket rasistiskt parti, då vore också alla medlemmar och svansen nazister, fascister och rasister. Detta vet vi inte är sant, så det betyder att åter igen att argumentet faller.. 

    Att sedan JH inte länge är progradirektör bortser jag från i ditt resonemang . misstänker att det var ngn princip du var ute efter 

    https://www.dagensmedia.se/medier/rorligt/svt-stuvar-om-jan-helin-blir-mediedirektor/

    "Förändringarna i ledningen är en del av SVT:s nya företagsstrategi.

    Jan Helin – sedan tidigare programdirektör med ansvar för nyheter, sport, dokumentär och samhälle – får utökat ansvar. Hans nya titel blir mediedirektör, och innebär att han också ansvarar för att utveckla SVT:s kanaler och tjänster, och se till att de når publiken. 


    – Det är egentligen ett utökat ansvarsområde över planering och publicering. Hur vi publicerar vårt utbud blir allt viktigare ju mer Svt Play växer. Den andra delen är analysdelen, som är drivande för dels hur publiken rör sig, och hur våra olika program fungerar, säger Jan Helin. 


    Du behåller ditt tidigare ansvar som programdirektör, men ska också ansvara för nya områden. Vad ser du för utmaningar i det? 


    – Att hitta bra processer och bra delegering. Det finns inget mer spännande sätt att beskriva det på, men det är också extremt viktigt, säger Jan Helin.  


    Under hösten påbörjas rekryteringen av en ny programdirektör, som ska ansvara för programbeställningar externt och internt för allt utbud, med undantag för Jan Helins områden. 


    Tillförordnad programdirektör, fram till den 30 juni 2020, blir Thomas Hall. Han är idag programchef för områdena nöje och evenemang Stockholm. "


      

     
  • Padirac
    Xelol skrev 2020-07-11 17:01:51 följande:
    Jan Helin är ytterst chef över vad som ska sändas på SVT och enligt din definition medför det att SVT är opartisk.

    Som sagt Padirac anser att SVT är anti SD och pro S.
    PS är pro demokrati - vilket i detta fall får följden att SDs rasism och antidemokrati inte får propagaras fritt i PS

    Helt rätt av PS

    I övrigt är PS pro alla politiska partier - PS har ingen agenda att avskaffa politiska partier och införa illiberalt totalitärt styre . - (det är ju SDs planhalva) {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Xelol skrev 2020-07-11 17:38:41 följande:
    Du anser fortfarande att SVT är anti Sd och det är bra...
    Då du anser att man inte kan rapportera opartisk om man själv är partisk.

    SVT har en agenda att begränsa valfritheten i Sverige för att bibehålla sitt uppdrag.

    SVTs systerkanal BBC har vid en större undersökning bevisat vara opartisk vid sina inköp av dokumentärer, www.svd.se/om-bbc-ar-partiskt-vad-ar-da-svt .

    SVT följer BBC i mycket så är troligen lika där men det har aldrig undersökts.
    Jag vet att PS måste förhålla sig till demokratiparagrafen - och eftersom SD inte kan leva upp till detta (de har det i sin essens skulle man kunna säga för att använde deras egna rasistiska termer) så kommer deras antidemokratiska och rasistiska uttalande inte att släppas okommenterade.

    Att SD inte kan förhålla sig till det som gäller är SDs problem - har inge tmed PS att göra i sig. Om SD slutade med sina rasistiska och antidemokratiska uttalanden så vore den saken ur världen. Sen har ju SD en anmärkningsvärd historia som de fortfarande bär med sig  - i hjärtat verkar det som 

    Jag tror du har svårt att visa att PS skulle hindra annan media från att verka i Sverige - var fick du det hugskottet frånTomte

    SDsvansens mediakonspirationer är lika roande som oroande Skål
  • Padirac
    Xelol skrev 2020-07-11 17:38:41 följande:
    Du anser fortfarande att SVT är anti Sd och det är bra...
    Då du anser att man inte kan rapportera opartisk om man själv är partisk.

    SVT har en agenda att begränsa valfritheten i Sverige för att bibehålla sitt uppdrag.

    SVTs systerkanal BBC har vid en större undersökning bevisat vara opartisk vid sina inköp av dokumentärer, www.svd.se/om-bbc-ar-partiskt-vad-ar-da-svt .

    SVT följer BBC i mycket så är troligen lika där men det har aldrig undersökts.
    Du verkar mest sur över att SD inte kan använda PS som megafon för sin rasism, antidemokrati och historieförfalskning.
    Xelol skrev 2019-11-10 15:27:50 följande:
    Samtidigt anställde Regeringen/svt Jan Helin som programdirektör på SVT efter han bland annat sagt

    Det som är på väg att hända i Sverige har redan hänt i de flesta europeiska länder. En populistisk, främlingsfientlig rörelse får grepp om det offentliga samtalet och i förlängningen politiken. Vi vill inte som publicister stå hållnings­lösa och aningslösa inför den utvecklingen.

    Jag vill inte göra mig till en del av Sverigedemokraternas mycket skickliga kampanj för att tvätta bort sin stämpel som ett främlingsfientligt, extremistiskt parti 

    Sen använde Jan Helin sin makt för att få SVT att ta avstånd från SD under valrörelsen.

    Hur kan man efter denna tydlig politisering av SVT fortfarande anse att SVT är opartiska går över mitt förstånd.
  • Padirac
    Over and out skrev 2020-07-12 20:44:32 följande:
    Jag tycker det är helt rätt att ansvarig S-MP-minister dikterar villkoren för vem som får säga vad i en studio. Om en M-ledd regering tar över så bör oppositionen få diktera villkoren.
    Hahahahaah

    SD försökte ju det tricket, men det gick inte hem... 

    https://www.svt.se/kultur/sd-s-forslag-fraga-ut-public-service-cheferna-om-opartiskhet-i-kulturutskottet

    "Partiets förslag röstades inte igenom av kulturutskottet och från andra partier kommer nu kritik om att SD agerar för politisk styrning av public-service bolagen:

    Det här är inte acceptabelt. Vi ska ha fri media och journalistisk frihet, inte politisk inblandning i vilka program som görs eller vilka programledare som finns, säger Christer Nylander, ordförande i kulturutskottet och kulturpolitisk talesperson för Liberalerna.


    – Det här är anmärkningsvärt, vi har aldrig varit i en situation tidigare där man kallar in någon aktör till ett utskott för att man har problem med programmens innehåll. Det är att gå långt utöver vad politiken ska göra, säger Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson för Socialdemokraterna.


    Det är inte ovanligt att kulturutskottet bjuder in olika kulturaktörer, varför är det så anmärkningsvärt att SD vill prata opartiskhet med public-service cheferna?   


    – Det utskottet brukar göra är att hämta kunskaper från bolagen, eller det fria kulturlivet. Det här var för att man hade problem med specifika programledare och programmens innehåll, säger Lawen Redar (S) och fortsätter:


    – Det skulle vara att bedriva granskningsverksamhet, och det ska inte vi göra. Public servicebolagen har en egen granskningsverksamhet.


    I en omröstning på torsdagens sammanträde i kulturutskottet röstades förslaget ned." 

  • Padirac
    Over and out skrev 2020-07-12 21:47:25 följande:
    Precis, det är viktigt att SVT får fortsätta vara "opartiska" och därmed låta Morgan och hans gäng styra vem som får prata i studion.

    Men kanske är det dags att fällningar i granskningsnämnden tas på allvar och att sändningstillstånd dras in?
    HAHAHA  ... Det finns väl ingen multinickare som kan säga att fällningar och indragna tillstånd gäller

    PS opartiskhet är undersökt och bekräftad - länkar till material från universitet mm finns i tråden.

    Men du visar med dina inlägg att du inte vill ha en opartisk PS, - utan skriver öppet att du vill ta en partisk PS som arbetar för politiska partier.  Det är en utveckling som ses i flera länder i Europa och världen där auktoritära ledare vill använda PS för att sprida propaganda och fake news samt tysta meningsmotståndare.

    PS i Sverige är inte som PS i Ungern eller Polen - det vet du lika bra som jag. 
  • Padirac
    Over and out skrev 2020-07-12 22:10:56 följande:
    Vet hut, kärring!
     ...
    Over and out skrev 2020-07-12 22:12:50 följande:
    Så lille vän.
    ....

    Tack för de ovänliga och vänliga orden

    Det finns ingen som styrker din uppfattning att PS skulle vara partiskt - snarare visar du med din text att du vill ha en partisk PS.

    Kanske kan jag hjälpa dig flytta, erbjudandet kvarstår sedan tidigare. Polen och Ungern har politiskt styrd PS - kanske passar det herrn
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?