• Äldre 5 Dec 19:35
    821296 visningar
    7836 svar
    7836
    821296

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2016-12-05 09:12:14 följande:

    Ja. Jag tycker att det är på plats att du ger källhänvisningar till uttalanden från Åsa Lindeborg som kan jämställas med nazism. Eftersom du verkar vara inläst på Åsa Lindeborg så kan det inte vara några problem för dig att ta fram sådana exempel.


    Hyllningstexten till Röda Armén. jfr om någon skulle skrivit en hyllningstext till Wehrmacht eller Waffen-SS.

    ""[V]i ska vara tacksamma att det var Röda armén och inte fascisterna som vann."
    2 miljoner tyska kvinnor beräknas ha gruppvåldtagits av Röda Armén...

    Behöver jag skriva mer om vad den av Lindeborg hyllade Röda Armén ställde till med i östeuropa de följande åren?

    "Expressen kallar Chavez för diktator, trots att han är så folkvald som man kan bli. Men problemet med Chavez är ju att han fingrar på privategendomen. All makt börjar och slutar med vilka som äger."

    jfr.

    "Folk kallar Hitler för diktator, trots att han var folkvald, dessutom krävde han förstatligande av alla företagsstiftelser"

    Ingen större skillnad på Lindeborgs kommunism och Hitlers nationalsocialism.
    Röd eller brun. Lika vidrig ideologi.

    Ditt problem verkar vara att man jämställer nazism och kommunism, den senare ideologin är inte så avlägsen den socialism du själv företräder...
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Äldre 6 Dec 16:34
    KillBill skrev 2016-12-05 23:42:24 följande:

    Ifrågasätter du Åsa Lindeborg för att hon är tacksam över att Röda Armen besegrade nazisterna under andra världskriget? En seger som  bidrog till att tyskarna kapitulerade och andra världskrigets slut? Jag trodde att det var något som alla var tacksamma för.

    Att vara tacksam för Röda armens seger över Hitlertyskland innebär inte att man försvarar Röda Armens våldtäkter. Dessutom så var inte ryska soldater ensamma om att begå våldtäkter.


    Våldtäkter mot kvinnor begicks under andra världskriget i stor skala även av tyska, franska och amerikanska soldater .http://www.dn.se/nyheter/varlden/hundratusentals-tyska-kvinnor-blev-valdtagna-av-soldater/

    Jag tycker att du hamnar snett när det gäller Åsa Lindeborgs ifrågasättande av att Expressen kallat Hugo Chavez för diktator. Självklart bör hon kunna ifrågasätta detta utan att det ska likställas med nazismens vidrigheter. Jag är själv inget fan av Hugo Chavez men att som du försöka jämställa honom med Hitler (sex miljoner judar fick sätta livet till under Hitler tid vid makten) är befängt. Faktum är att om du letar efter en diktator så föreslår jag att du tittar närmare på  Pinochets nyliberala samhälle. Under Pinochets diktatur fick tusentals chilenare sätta livet till och många fick utstå fruktansvärd tortyr. 


    Tror du att medborgarna i de baltiska staterna, Karelen m.m. såg röda armén som befriare?

    Nä, Röda Armén var inte ensamma, men de var värst, förutom möjligtvis japanerna.

    Inga av dem ställdes till svars efter kriget. Inte av de västallierade heller trots att flera borde ställts inför rätta, t.ex. Arthur Harris.

    Jag jämställde inte Chavez med Hitler, hur du nu lyckades med den tolkningen. Jag jämställer kommunism och nazism. Jag vet inte hur många gånger jag ska behöva upprepa detta...
    Trots att Pinochets ekonomiska politik var bättre än kommunistdiktaturernas förtar detta inte det faktum att han var en diktator. Till skillnad från dig har jag inga problem att kalla en spade för en spade. Det är då märkligt att vänsterfolk har en förmåga att ständigt benämna vänsterdiktatorer som "ledare" samtidigt som man benämner fascister "diktatorer".
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Äldre 6 Dec 17:44
    KillBill skrev 2016-12-06 17:33:33 följande:

     


    Nu är du där igen. Bara för att någon uppskatta att röda armen besegrade Hitlers arme så innebär inte det att man uppskattar  röda armens behandling av baltiska medborgare under andra världskriget. Sovjetunionen var en del av de allierade som bidrog till andra värdkrigets slut. Man måste kunna vara tacksam för att Sovjetunionen hejdade Hitlertysklands anfall utan att bli likställd med en nazist.


     


    Återigen, jag har inte likställt Åsa Lindeborg med någon nazist, jag likställer hennes ideologi med nazismen.

    Jag tror allvarligt att du inte vill förstå skillnaden.

    Eller också saknas förmågan.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Äldre 6 Dec 22:19
    KillBill skrev 2016-12-06 20:01:49 följande:

    Du skriver i  #1169:


    "Vilken nazist ska SVT intervjua i Min sanning nästa vecka då kommunisten Åsa Lindeborg är gäst idag?"

    Det är tydligt att du anser att SVT måste upprätthålla "balansen" och intervjiua en nazist eftersom SVT har intervjuat Åsa Lindeborg. Du likställer Åsa Lindeborg med en nazist. 


    Intervjuar man en ärkekommunist kan man lika gärna intervjua en nazist också.

    Det likställer inte personerna, enbart deras ideologiska hemvist.

    Du vill uppenbarligen inte förstå, alternativt saknar förmåga till enkla slutsatser.


    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Äldre 7 Dec 06:20
    KillBill skrev 2016-12-06 22:52:10 följande:

    Det du gör när du hävdar att Åsa Lindeborgs åsikter är jämförbara med nazism är att legitimera nazism och det är ta mig fan både skamligt och okunnigt.


    KillBill skrev 2016-12-06 23:43:27 följande:

    Kan du ge ett exempel på något som Åsa sa i programmet (bortsett från berätta om sin politiska övertygelse) som skulle motivera att SVT för att uppnå någon slags jämlikhet ger utrymme i etern för någon som inte respekterar alla människors värde?


    Varför detta behov att legitimera kommunism?

    Vad i kommunism är det som respekterar alla människors värde?
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Äldre 7 Dec 17:48
    KillBill skrev 2016-12-07 06:56:26 följande:

    Kommunismen bygger på antagandet om alla människors lika värde (det klasslösa samhället där produktionsresultatet fördelas åt alla efter behov).  Kommunismen är på ett teoretiskt plan inte ond ideologi. Det går exempelvis  att tro på kommunismen men anse att sovjetunionen och alla andra kommunistiska experiment har varit förfärliga.

    Nu är det din tid att ge ett exempel på något som Åsa sa i programmet (bortsett från berätta om sin politiska övertygelse) som skulle motivera SVT att bjuda in en nazist till studion.


     


    KillBill skrev 2016-12-07 07:54:12 följande:
    Enligt SVTs sändningstillstånd ska deras produktioner utgå från den demokratiska principen om alla människors lika värde.

    Det finns ingenting av det som Åsa Lindeborg säger i det aktuella programmet som strider mot principerna i SVTs sändningstillstånd.

    Om SVT däremot bjöd in en nazist till studion så är risken stor att SVT skulle sprida utryck som strider mot SVTs sändningstillstånd detta eftersom nazismen (både som ideologi och i sin praktiska tillämpning) inte respekterar alla människors värde.
    Kommunismen saknar tankar om mänskliga fri- och rättigheter. Det inser alla utom de mest imbecilla kretinerna i det rödgrönrosa kuddrummet som utgörs av debilvänstern. Det handlar dessutom inte om vad Åsa Lindeborg sagt eller inte sagt, det handlar om att hon bekänner sig till en lära med ett uselt track record.
    En nazistisk organisation skulle säkert kunna skicka en person som skulle kunna sitta i ett tv-program utan att börja prata om gaskammare och att elda med barn. Det gör inte nazismen mer legitim.
    Ditt uttalande om att det går att tro på kommunism och anse att kommunistdiktaturer är förfärliga är samma som att säga att man är demokratisk nazist.
    Det är inte konstigt att debilvänstern försvarar sina kommunistiska släktingar, enligt en undersökning känner 95 % av svenska skolungdomar till Förintelsen  medan 90% av samma svenska skolungdomar inte känner till kommunistiska slavarbets- och koncentrationsläger.

    Slutligen:

    ?Palestinierna önskar utplåna Israel som stat, och vill helt krossa Israel. Detta är helt riktigt, och det är en målsättning vi bör stödja.?
    Såssetidningen Broderskap (nr 10, 1971) = Socialism är samma sak som nazism.

    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Äldre 8 Dec 21:33
    KillBill skrev 2016-12-07 20:52:21 följande:
    Vad har Palestina med diskussionen att göra? Det visar bara att famlar efter argument som inte finns.

    De allra flesta inser nog att det är helt absurt att föreslå/önska att en nazist ska bli intervjuad i tv pga att att SVT sänt en intervju med Aftonbladets kulturchef Åsa Lindeborg.
    Det visar på något av den gemensamma värdegrunden hos röda och bruna socialister. Judehatet. Något som även delas av ditt "kära systerparti" Fatah.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Äldre 8 Dec 22:20
    KillBill skrev 2016-12-08 21:59:16 följande:
     jag fattar verkligen ingenting.
    Inget nytt.

    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Äldre 9 Dec 06:36
    KillBill skrev 2016-12-08 23:06:28 följande:

    Nej som vanligt så svarar du inte på frågor.


    Jag har svarat. Att du saknar förmågan att förstå samband är ditt problem. Ödslar inte mer tid på dig i denna fråga.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Äldre 9 Dec 21:49
    Världsmedborgare skrev 2016-12-09 16:52:17 följande:
    Att du uppenbarligen inte kan skilja på Judar och den hörgerextrema Israeliska regering som alltmer härmar nazisterna, det vet vi sen länge.
    Så tänk dig för när du nästa gång tar Israels skitregim i försvar nästa gång, att den långt ifrån har alla Judars gillande, troligen inte ens en majoritet av Judarna.
    Men du lär knappast bry dig om vad Judarna verkligen vill, för du har snöat in på högerextremisterna, de som hävdar att "landet" gavs till dom av Gud.
    Tolkar ditt svammel som att du delar såssetidningens åsikter i frågan:

    "Palestinierna önskar utplåna Israel som stat, och vill helt krossa Israel. Detta är helt riktigt, och det är en målsättning vi bör stödja."
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?